Wednesday, November 06, 2013

Hari Raya AidilAdha 2013

Tu dia..dah sebulan raya baru nak upload picca.  giler bz.  maunya tak bz...asik kena outstation jer...gambar pun terperuk kat lappy.  tak sempat nak mengarang.  raya hari tu kami tak balik kampung.  dok terperap kat rumah jer.  pagi2 aku masak rendang ayam dengan ketupat nasi.  buat nasi tomato sket.  pas makan...salam2 anak beranak....menangis syahdu sket2 pastu kami decide nak gi lepak masjid..tengok korban.  so aku bawa la anak2 aku gi masjid dekat umah.  sekali tengok lembu pun dah berselerak lari.  last2 kami melepak kat dapur masjid.

sebenarnya ni la first time aku gi lepak masjid time raya haji.  baru aku tau ada gotong royong.  yang pompuan2 masing2 bawa pisau...potong bawang cabai...halia nak buat masak2 lembu korban.  yang aku plak p bawa pakej...menonong je.  nasib baik ammar ada...leh buat alasan.  jaga anak kecik. kih333...jom layanzzzzz picca



 Gambar pada pagi raya...3 beradik penyejuk hati...macam princess lak.  baju raya ammar baju raya tahun lepas....ain dengan aina plak baju raya aku tempah kat vietnam.  sweet jugak.

gambar 3 beranak....seroopa tak muka????

ammar terperanjat tengok kucing.  kalau patung kucing dah lama dia lari.  ni kucing hidup dia p pegang3 lak kaki kucing tu.  aku bimbang kucing tu ngap jer jari halus dia tu.

tengok!!!! bukan main suka dengan kucing

Dua beradik...yang sorang tu baju singkat pasal kain tak cukup...nyonya vietnam tu plak main jahit jer...tak gitau plak kata kain tak cukup. hangin aku.



last sekali...gambar hero aku.  sori blur sikit...pasal dia tak gheti dok diam.


Kebahagian Dalam Perpisahan



Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan
Kebahagiaan dalam perpisahan