Monday, May 17, 2010

BuHsaN

Aku bosan hari ni...dari pagi sampai petang asik miting. Esok ada lagi miting...bila mau siap ini keje yang teah bersusun2 atas meja. Kalau gini rupanya..mau saja ku cuti panjang lepas ni...tapi lepaskah???????

Thursday, May 06, 2010

Kembong Angin

Boring nak buat keje hari ini..tengahari tadi terperangkap dalam penjara selama hampir 4 jam. Rasa mata dah berpinau222...bundar nak tido. Padahal aku masa tu tengah bersemangat siapkan keje...tiba222 ada panggilan pulau kol 10 pagi tadi...sampai dekat kol 2 baru dilepaskan. Perut dah lapar giloss...pastu turun kantin gi beli ubi goreng...sekarang ni aku menderita kembong angin...rasa serba tak kena. Makan lagi ubi goreng time perut tengah berkeroncong...padan muka aku.

Pot..pet...pot..pet...pagi esok nak semua siap. Mana sempat!!!!!!...kalau aku robot okey lah..takpun kalau bagi keje menaip paling pantas..tanpa perlu berfikir. Ini nak mendesign lagi. Tolak makan, solat dah sampai kol 3...tinggal 2 jam nak buat...tak sempat tol la!!!....

Ishhh...boleh tak bumi ni berhenti berputar sekejap...stay jer kat pukul 4 lama sket...

Tuesday, May 04, 2010

Langkawi



orang main muzik kat blakang tu plak yang over bangat...


mak aku nak bergambaq atas kukuq nyoq..ditemani oleh dayang istana yang rock.


Yang baju kuning dan tua2 sket tu adalah bibik aku....kalau korang jumpa kat mana2222 bagitau aku..kot2 ler time aku gi keje dia gi berjimba222..mau aku sula.


mak aku merenung matahari terbenam di pantai chenang...

mak aku bergambaq di depan kuboq mahsuri tapi tak nampak pun ...motif nak bergambar depan kuboq mahsuri tak kesampaian kerana tak nampak kuboq


Sumer picca di atas ada gambaq mak aku. Aku bawa mak aku gi bercuti sebenarnya..seronok mak aku..walaupun mak aku sebenarnya ya amatlah takut untuk naik feri dan bot..tapi aku dengan kejam hati paksa mak aku..tapi aku raa teramat ler gumbira kerana dapat membawa mak aku berjalan222 dengan aku walaupun ke tempat yang dekat macam nih (dekat dengan kampung aku) heheheh.












Picca3 di atas adalah tempat penginapan kami sepanjang kami dok di Langkawi...Lanai Beach Resort..memang seronok. Mak aku pun suker sebab ala2 kampung..jadi sesuai ler dengan jiwa mak aku...yang suka dok kat beranda tuh..hehehehe..
Pasni aku berangan nak bawa mak aku gi KK plak. Melawat adik aku yang dok mengajaq di sana. Masa ni ler nak mengikis adik aku...suh sponsor penginapan dengan makanan. Mesti best nih...kalau tak mau buat sah22 jadi adik derhaka...(kejam tak??)
Agak22 ler bulan 6 ni dapat tak aku cuti lama????....













Scarf Hanger

Dua minggu lepas aku ada beli scarf hanger online...scarf hanger pun beli online kan...padahal kata kawan aku berlambak2 dijual di pasar tani Putrajaya nih. Nak buat camner kawan2 oii...aku nih ikut mood nak gi pasar tani atau pasar malam. Kalau mood tiba33 menggedik nak pegi..aku pegi ler..kalau takder mood 4 bulan pun aku leh tak pegi langsung. Rasanya untuk tahun 2010 nih...baru 2 kali aku menjejakkan kaki ke pasar tani Putrajaya walaupun dekat. Sebabnya yang pertama...rumah aku dah jauh..nak pegi petang2 lepak makan char kuew teow pun dah malas..yang kedua..kalau gi tengahari panas gilosss...dah ler kulit ku ini ala2 sivaji de bos...nanti terus jadi kulit bontot kuali. So...hanger tersebut pun diposkan ke KLN. Malu jugak..hanger pun beli pos kat KLN..tapi aku tak gi amik sendre..walaupun staff kat situ tepon suh gi amik. Aku suh PAR gi amik...cover beb. Malam tu aku dengan over excitednya menggantungkan lah tudung2 aku kat hanger2 tersebut. Ni ha picca2nya..



Gambar adalah blur kerana menggunakan kamera telefon 3.2MP
Tudung aku takder la mahal222...paling mahal aku beli rega RM100++..tu pun kawan kakak aku yang jual...jaga hati beb..beli jugak. Sehelai jer..pastu tobat aku taknak beli dah!!!!...habis duit aku...last22 simpan jer dalam lemari aku tu. Paling murah RM5...tudung kain cotton untuk berfutsal dan berjogging...selesa sket. Yang lain tu sedang22 jer..semuanya dibeli di pasar tani kat Taman Melati ( itu aku pegi sebab dibuka hanya pada waktu pagi..dan dekat umah kakak aku)..murah beb.
Bila ada hanger nih kemas sket tudung aku...takder le berlipat jer pastu dah lama tak pakai bau pun semacam. Yang berlipat kat bawah tu adalah lebihan tudung yang tak cukup hanger. Itu kemudian aku cari....lagipun dah jarang2 pakai tudung tu. Nak bagi kat bibik aku pun sayang...cantik lagi. Tahun lepas jer aku bagi seplastik kat dia bawa balik kat Indon...tahun ni aku nak jual pulak kat dia..kalau orang indon nak beli aku poskan plak. Buat bisnes pos mengepos.
Hubby aku siap cakap...tudung punye ler banyak..tapi dok pakai yang tu jugak...nak buat camno bang oiii...yang ni jer sodap dipakai...


Tido Sendre

Gambar ni dah lama aku simpan...nak masuk dalam blog...tapi tak sempat2 lagi. So hari ni dengan keje yang bertimbun..mood yang malas..maka aku membuat keputusan untuk menghapdet blog aku.

Nak crita nih...aku dah berjaya membuatkan anak2 aku tido di bilik mereka...Lagipun tak sesuwaii la nak tidoq dengan aku ...dah besaq.. yang sulung 6 tahun..yang no 2..3 tahun. Jom kita tengok picca222 mereka yang gembira bila berada di bilik mereka




Acara duduk di tilam masing22



Bilik merek yang mana cadar dan wallpaper dipilih oleh mereka sendre.


Yang ni plak...carpet kecik..ni pun Ain yang pilih..nak sangat gambaq princess..

Bilik mandi yang simple...so sekarang diorang mandi kat bilik sendre...tak kaco bilik aku dan tak kaco bilik air bawah..


Bilik air diorang lagi...cermin takder lagi...tunggu duit seterusnya...kot2 ada durian runtuh..leh ler beli cermin besaq...bila dok umah sendre..nak ketuk2 gantung cermin rasa sayang...so aku sanggup tunggu duit cukup utk tempah cermin besar untuk bilik air nih.


Ni plak dinding bilik air diorang....penuh dengan gambaq katon...pening aku nengok.


Ni ler gambar bilik diorang....wallpaper dengan cadar..wardrobe..carpet..semua diorang pilih sendre.

Sekarang ni aku rasa lega sket...takyah ler tido berimpit22 atas satu katil. Dah dekat sebulan diorang tido sendre. Cuma sebelom tido aku kena temankan sekejap..pastu pindah bilik. Lagipun rugi plak kalau ada bilik tapi xnak tido. Berabuk cam tu jer...sekarang ni aku tengah survey meja tulis untuk diorang...hubby kata nak buat build in...tapi aku rasa cam nak beli jer. Sebab kalau beli leh ubah2 lokasi meja tu...kot2 ler boring dok mengadap benda yang sama jer.

Okey..sekian sahaja stori mori untuk hari ini...mari kita smbung berkerja...wassalam.

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...