Tuesday, May 31, 2011

Sentap Gue

ikuti kisah perbualan 3 beranak yang amat menyentap hati sanubari..

Kakak : tak best kan adik..dah lama kita tak tengok tom n jerry...

adik : a'alah...kalau tak, mesti best tengok jerry pukul2.

kakak : mama la ni..potong crita tu.

mama : mama potong la..sebab kakak dan adik asik nengok katon jer...belajar malas

kakak : takper..nanti bila kakak dah besar..mama dah tua..kakak potong plak crita mama
(satu tamparan hebakkk!!!!)

mama : kakak ni nanti bila besar boleh jaga mama tak?

kakak : ya ler ...kakak nak jaga..tapi mama kan dok kat kampung..macammana kakak nak jaga.

mama : mama dok umah mama la...

kakak : atok dok kat kampung..mama dok kat sini...macammana mama nak jaga atok?
(satu lagik tamparan hebakkkk!!!!)

mama : itu kan rumah atok..mama beli umah kat sini. atok nak dok kat umah atok. nanti kalau mama tua..mama dok la kat sini. umah ni kan umah mama..mama beli. nanti kalo kakak dah besar..kakak beli la umah kakak sendre..

kakak : yer ker...kakak mana ada duet...camna nak beli..

tiba2 adik yang menyepi turut bersuara..

adik : takper la kakak..nanti bila mama dah tua..mama sakit...kita amik lah duit mama..beli umah.
(44 tamparan hebakkk.....sudah ada petanda jadi filem indon)

crita berakhir di situ...sebab aku tiba2 terkedu....ini mesti penangan drama2 melayu atau indon ni. kalao tak mana boleh anak aku yang berusia 4 tahun boleh fikir macam tu. logik tak????? harus aku kena hantar kelas agama awal ni...hari2 kena kasi tazkirah. bahaya...bahaya...sapa yang ngajar anak aku ni?????!!!!!!!!!!!

p/s : seingat aku...takder plak aku terlintas nak kikis duit mak aku...

Monday, May 30, 2011

Bestnye Citer Nur Kasih ni..


tajuk macam dah nengok...tapi bau pun belum...


hallamak!!!!!!! belambak en3 aku malam ni...
ni la namanya kalo sedang boring tahap gaban..
tak tau nak buat apa dah..
mata dah ngantuk..tido kang meleleh lahar gunung berapi plak..
silap2 diiringi bunyi2an monkey..
bikin malu..

sebenaqnya...
aku tak sabaq nak tengok citer nurkasih..
plan nak tengok tak jadi2 lagik.
ntah2 dah habis kat cinema...
rugi aku..dok baca review222 manusia lain..macam best jer..
dah ler aku memang hantu segala hantu nurkasih ni...
esok????...cuti ya bos...
mau gi tengok citer ni..
boleh kan???

p/s : ada lagi ker????



Menu Makan Malam Sewaktu Bekerja



ini menu makan malam saya...hanya malam ini. adusssss!!!!!!!!!!!!!...menu apa ni...harus gemuk lepas ni

Kalau hari22 ada makan free macam ni kan bessttt!!!...jimat duit...boleh ternak lemak banyak22..bestttnyeeee....aku dapat bayangkan macammana rupa aku kalo hari2 berterusan macam ni. untuk malam ni aku mahapkan..sebab tengah bengang dengan bos aku yang tak habis2 suh aku buat data migration (eh!! apa kaitan dengan ikan tenggiri tu??)

ikan tenggiri masak lemak..sedapnye...so yummy!!!

ikan kerisi masak kicap...sup ayam



ulam-ulaman...ikan masin...sambal belacan..telur dadar...sayur kacang buncitttt goreng


cucur udang + pisang goreng untuk minum petang.

dan gambar di bawah adalah makanan aku....sungguh enak walaupun tanpa nasik. arrggghhh!!! gemuk la aku lepas ni. dah la makan jam 9.00 malam. nyesalnyaaaaaa....






p/s : dah makan baru nak nyesal...memang sesal kemudian tiada gunanya chem oiiii...esok jogging!!!!!!

Tugas Saya Hari Ini...

rite now.....aku sedang berduti....eh..eh bercuti sebenarnya. so far..tak banyak panggilan masuk. dari kol 4 pm tadi baru ada 5 panggilan. tak der kaitan langsung dengan duti i hari ni. so, aku ada masa untuk berblogwalking. mengunjungi rumah rumah member yang dah kenal...yang belum kenal dan yang baru nak kenal2. so..satu2 aku terjah...and petang33 gini mood aku lebih menjurus ke arah blog2 masakan dan resepi serta vacation ker obersi. maklumler....nak masak dah tak tau nak masak apa...so this time 4 me to check resepi2 baru yang aku tak tau lagik. vacation plak.....ni sadisnya...teringin nak bawa anak2 gi obersi...tapi takder masa lagik yang sesuwaaaiii.....

semalam aku join famili dei for ict department. best + letih. sori geng ajk..tak sempat nak tunggu sampai habis. letih bangat. hubby akupun dah penat gilos....menunggu jer. kol 9am kami sampai..kol 2pm aku cau balik. sepanjang perjalanan princesses aku tido tergolek dalam kereta...aku pun tumpang nak tertido gak..tapi bila my hubby kata dia pun ngantuk...harussslah aku buka mata luas222...takut sumer terlena selama2nya. hehehe. tak sempat nak bertobat.

boring plak dalam bilik ni. TV plak dari tadi kalo tak channel BBC channel awani. nak aja aku buka 104 atau 712..tak der ler boring sangat. ni muuhhsaaan jer. nak buka lagu...bilik ni sunyi sepi...kang bising plak. earphone pulak tak bawa. pastu kalo pasang earphone...kang orang lain kata gilo plak. dah ler bertugas jadi operator...dok pakai earphone..kan ker tak logik lakunya.

apa la anak2ku buat di saat ini....kesian diorang. nak buat camner....bondanya kena bertugas "berkhidmat untuk negara" anak2nya plak jadi mangsa. ohhh!!!! ikhlas chem...ikhlas!!!.

dah makan ker blom anak2 aku ni???
mana ler papa diorang bawa diorang makan..macammana ler keadaan rumah aku ni.???

naseb baik aku dah sembunyikan sumer mainan masuk dalam stor...jangan hubby aku buka sudah..kalo buka...wahhhhh!!!! mau jadi kapal karam umah aku.

eh!!eh!! orang lain sibuk berduti..aku bercuti2....heheheh. sekali sekala kan???. naseb baik relax sket. sepanjang 4 kali duti ni la first time call agak kurang memberangsangkan..

argghhhh!!! bosan la bos aku ni. time aku duty2 pun call aku. pastu sebook tanya pasal keje aku. memang la aku dah habis keje...dah kerah macam nak mampus...keje aku cepat siap...cepat selesai. pastu cincai222... pastu sebuk kata aku dah takder keje untuk tahun 2011.

helllooo...itu database sapa mau jaga haaa...sapa mau update itu posting???
itu ID intranet sapa mau create...???
itu laporan aduan bulanan sapa mau generate and ekstrak???
ada di keeeesaaaahhhhh???
what ever la bos...
pas ni kalo cakap lagi aku tak der keje..mau aku bentang satu2 keje aku...okessss!!!!

lagi mau suh aku buat data migration ker???
kalo orang lain tau plak...itu tak boleh concentrate...ini tak boleh concentrate...sistem plak buat satu satu..

aku pun mau camtu jugak....buat keje satu2..ni bagi kat aku 3 sistem develop serentak. 3 bulan aku mereng wooo....pas ni mau buat muka ketat gak la...macam orang lain.

p/s : nak buat senarai keje la...kasi bentang2 satu2 depan mata.


aktiviti di hari sabtu yang best...

bawa anak2 gi salon....trim rambut aku then cuci rambut kami 3 beranak. best!!!.....

gambar atas....ain sedang di blow rambutnya. masa tu aku tengah gunting rambut. sempat lagi snap gambar dia kat sebelah aku. sibuk nak cuci rambut jugak. sebulan sekali bolehlah..jadi aktiviti rutin. untuk budak2 rm20...dewasa rm25. pas ni..aku dah minta bajet kat my hubby....sebulan kena ada peruntukkan untuk kami..wanita2 ayu beramah mesra di salonnnnn.

aina pun sibuk...time aina..aku dah siap curly2kan my hair. saja...kasi kembang macam alleycat. hahaahha..so banyaklah masa nak snap picca dia. wahhhh!!!!!!!! baru umo 4 tahun...tapi over macam 14 tahun..kalo 24 tahun mati ler aku...lagi la gedikkkksssss..


disebabkan rambut dia semula jadi dari kecik curly...so, aku minta amoi tu straight kan rambut dia. punya la tahan nak bagi lawa. padahal sebenarnya kalo dengar bunyi orang blow rambut dia dah cuak gila dah.

ps dah siap...tak sabar2 nak tunggu papa dia balik keje...nak tunjuk rambut barunya

p/s : lepas ni boleh pakat2 kami 3 beranak punya spa Q

Friday, May 27, 2011

Karak = Roti Nan Ayam Tandori



Hari jumaat yang walang....
sepatutnya hari yang gumbira bertukar derita...because of ada pembentangan dan perbincangan dengan bos. so, aktiviti tengok movie yang kononya2 'karak' hari ni bertukar menjadi 'kerak'. sakit ati sungguh!!!!

so, bagi menggantikan rasa sakit ati dan frust tu...aku bawa anak2 aku gi makan nasi arab..tapi bukan nasi ya..hanya roti nan dengan ayam tandori sajoooooooo. sedap weeehhhh!!

ayam tandori tu aku habiskan sorang...sedap. anak2 aku tak suka sebab pedas...lagi diorang tak suka lagi best...kenyang peroot aku.

muka budak yang suka mengadap kamera....tengah menangis pun boleh stop untuk senyum..pastu sambung nangis balik.


ekceli ,aktiviti memenuhkan tangki ini dibuat selepas jam 1.00pm tadi..lepas jemput anak2 dari skul...pegi makan dulu....kasi kenyang2 baru hantar ke nurseri. roti nan hanya sekeping..kerana mak nak ajar anak2nya diet. so, takleh makan banyak2....itupun aku jugak tukang habiskan. seeee...macammana aku nak kurus..kalao aku jugak jadi ahli dewan bandarayaKL.

jam dah time....sila buat keje masing2 ya....panggilan telepon menandakan waktu kerja dah mula.



ok sambungan crita semalam....

lepak kat pizza hut..
makan cheese baked rice....bukan aku yer...ain dan aina sahaja....
garlic breadstick and dua soup ayam...


sedapnya menikmati makanan...



beg camera....beg coin....aksesori2 rambut...

tempat duduk untuk mendobi....

ini hadiah 'cabutan kasih sayang' famili day ICT..."11 TEORI DAN PRINSIP MOTIVASI DI TEMPAT KERJA"...siapa dapat nasib....kasi motivasi lagi tu....mula2 nak beli benda kat lovely lace..tapi bila pikir2 balik..baik aku bagi buku...dapat ilmu dapat pahala..

p/s : jamban tu call lagik....gilo ker nak suh aku copy source code bagi kat dia untuk dipaskan ke programmer luar. sori la..itu hak cipta terpelihara.

Thursday, May 26, 2011

akhirnya....aku kena juga!!!!!!

Akhirnya aku berjaya menghapdet blog guna handphone baru yang tak seberapa baru ni. Ya!!!!! Aku berjaya.

Tapi bukan ini ceritanya......ceritanya adalah...jeng..jeng..jeng...


Aku kena juga buat sistem baru...setelah fight bermati2an dalam miting tadi....aku kalah juga.

Memang....memang....memang....

!@#$$&&*!@#$%%&&+;++'*#*#&@?!

So....hadiah dari kekalahan itu adalah shopping di jj equine...dengan membeli barang2 bangang...sebengang hatiku,saat ini...

Esok aku publish okey...sebabnya aku tak berjaya lagi menghaplod gambar dari handphone ini.....mari kita penuhkan tangki dulu dengan pizza hut...kasi gooommmuukkkk!!!!!!

Hidup ini Indah....Jika tiada Miting!!!!!

Hidup ini indah...
hidup ini bahagia...
jika hari2 aku datang keje...
hanya buat keje aku..
bukan keje orang lain..
atau menghadiri miting2 bangang..
yang hanya membuang masa dan tenaga..
melainkan jika meeting itu...
ada

-
-
-
-
-
-
aku boleh la tahan2 nganga..
bagi idea tak ikhlas..
atau purak2 tulissss nota hantu..kaki kuku ku...


sungguh aku bosan hari ini...
orang tengok aku mengadap lappy..
macam berhappy222...
padahal....megadap keje dan report
yang tak berenti222.. tagline.."kalau tak siap mati"
nampak macam senang hati kan?????!!!!!
padahal ghase macam nak letak bom api..

ni aku bengang ni..
bila miting buat lepas opis hour...
ada kamu keeesaaaahhh???
kalau tak kisah...??
aku keeesaaaahhhhh!!!!!!!
ada paham!!!!!!!
marah ni ..marah!!!

jom gi miting!!!!!
buhhhsaaaaannnnn!!!!!!

Wednesday, May 25, 2011

Hari Pemalas Sedonia

hari ni aku jadi mak pemalas sket....bangun tido kol 5.30am. tak sempat nak siapkan makanan untuk bekalan anak2 aku. so hasilnya....seperti gambar di bawah.

2 ketol kuih gulung a.k.a ketayap setiap sorang....and kek lapis yang aku beli kat giant. dah ler buat kuih jer....aku gulung 4 gulungan jerrrr....memang pemalas yaaaannnngggg amat. tapi komen anak aku tengahari tadi....."esok nak kuih ijau lagi...tapi nak banyak. dua gulung tak cukup" vanggggaaaaa beb!!!! sedaaaappppppppppp....

ok standby mau balik umah....

p/s : yeeeehaaaaaa...dapat dua lagi order set herbalife. dah dekat nak puasa....tinggal 3 bulan..so masing nak tampil menawan ....alhamdulillah..

senang citer tapi payah nak kaver...


Salam hari Rabu...salam mesra...salam satu malaysia...

yo yo yo....whats up!!!! naheee kabhi naheee......

takder cerita2 panjang....sementara tunggu hubby hantar anak2 kat nurseri permata ni...aku lepak kat opis la sowang2. today plak takder mood nak mentekadarah...ghisau berat naik 1.5kg. takooootttt!!!!!!!!!!! takooootttt gomuuk balik. minta dijauhkan..simpang malaikat 44. heheheh

tengah dok usha2 blog member2 cyber ni....berblogwalking plak time rehat ni. lama tak buat. asyik2 aku buka blog green apple...i like. hari2 mesti mau!!!!!...crita si apple ni buat aku gelak meleleh air mata. enjoy la beb. like ur penulisan. like ur blog. walaupun banyak orang memberi kata2 yang bisa menjatuhkan...but mu still kuat. hebakkkk!!! wa respek la.


tengah survey2 hotel ni...plan nak gi berholiday kat tempat seperti gambar di atas next week. harap2 menjadi. cuti dah apply....approve jer blom..hhehe. kalao tak approve aku el jer ler. senang citer tapi payah nak kaver...

ok.....update jugak hari ni...bye.









Tuesday, May 24, 2011

tingkatkan prestasi..jauhi kontoversi...berdirilah di atas bakat sendre

Salam ceria...salam pagi selasa...salam satu malaysia...

wahhhhh!!!!!!!!!!! ceria aku pagi ni..apa taknya...keje semalam dah bereh....keje hari ni dah ada orang tak over...alhamdulillah..syukur sangat2...pengganti cal dah masuk. so..aku boleh pulangkan keje2 cal yang aku tanggung pada dia. fuhhhh!!!!!!!! lepas...lepas beban yang aku pikul selama ni. aminnnnnnn...cuma masih ada keje yang perlu aku buat. transfer of technology pada budak baru tu..harus aku kena brief sket....supaya dia benor22 paham. kalo tak kang balik pada aku semula.

hari ni aku mai keje dengan semangat baru. no more pressure...no more cakap banyak...no more baik22 hati. so..azam baru aku...
1. keras hati
2. pentingkan diri
3. diam!!!!

agak2 tuhan makbulkan tak azam aku ni???? ya!!! sesekali aku kena buat camtu. walaupun ketiga2 tu benda yang paling payah aku nak buat. orang kata..bukan aku la kalo ada tiga2 tu. hehehehe. tapi aku kena cuba. kuatkan semangat. supaya ketiga2 tu sebati dengan diri aku.

aku dah lali dah dengar perli2 ni...tu belum lagi orang dok ngata kat belakang...biasalah manusia. mana pernah puas hati dengan orang lain. termasuk aku jugak. aku tak nafikan. tapi orang kata berpada2lah...kang patah balik kat diri sendre naya kang!!! terkangkang ko!!! heheeh.

apa pun222...hidup ni hanya sekali kan??? buat apa la kita penuhkan hidup kita dengan memikirkan benda2 yang tidak elok...atau menyakitkan hati orang. jadilah diri kita sendiri....bak kata zizan melodi...."tingkatkan prestasi..jauhi kontoversi...berdirilah di atas bakat sendre"





gambar malam tadi...lepas solat berjemaah. terasa bahagianya hidup ini. Tuhan kurniakan aku segala2nya...kerjaya, kehidupan yang baik...anak2 yang comel...dan aku cuma memohon pada Mu Ya Allah....sentiasalah memandu aku ke lorong yang benar...mudah2an aku tidak tersesat jalan..dan jauhkan aku daripada sifat2 keji. aminnnn....

Monday, May 23, 2011

MondaY BlueS

hurrrmmmm...monday blues betul...
apa perasaan aku hari ni..
dari pagi tadi seperti ada yang tak kena..
ehhh!! dah cukup 28 hari ker???
belum lagi??
dah dekat2 kot...
rasa tak sedap hati...konpius...bengong...mereng...guummbira...
sumer ada...

bimbang.....macam ni la kot...

letih....ya ada jugak...tapi kat opis biasanya aku tak boleh tido...tak pernah nak tido..aktif jer...balik umah PENGSAN


gumbira....yeeSSSSS!!!!!!!!! gumbiranya hati aku..



p/s : baru dapat call....ehhh!! boleh tak kalo gi kursus tu jangan kaco orang...???!!!

Monday, May 16, 2011

Selebat Ujan Di Hatiku...

Sakit kepalanya hari ni...
dari pagi tadi..kepala asik berdenyut..
rasa nak EL..
tai ter'mai' juga ke opis..
itulah...tersalah percaturan...
memang niat awal tu adalah tepat...
tapi bila di ubah jadi musibat..

ada dua lagi baucher yang masih blum kutebus..
satu...facial treatment kat cellnique
second ...body treatment kat Seri Beauty House..
bila la nak pegi..
takkan nak burnkan macam tu jerr..
rugi aku..

esok mak aku balik kampung..
tak ada la lagik pembantu aku..
dulu ada bibik ..(pastu lari macam b@#$)
pastu mak aku sudi menemani aku...
esok mak aku balik...tinggal aku la...huhuhuhu..
kena praktis balik macammana nak manage diri dan famili..
biasalah.....try pelan2...
macam kata pearlyogurt...takkan sumer boleh ditukar sekelip mata..
aku kena buat time table..

bila masa nak seterika baju..
nak masak..
nak lap lantai..
nak basuh baju
nak lipat baju..
nak sapu sampah..
nak basuh bilik air atas
nak basuh bilik air bawah
nak bersihkan tingkat atas..
nak bersihkan tingkat bawah..
nak makesure keje skolah anak sumer selesai..

banyak betooolll!!!!!!!!!!!!

pasni harus kol 5.30pm..aku dah kena berundur dari opis..
kalo tak sumer jadual keje aku akan hancur....

p/s : ujan lebat kat luar sana...selebat ujan dihatiku...

Wednesday, May 11, 2011

Wednesday Punya Cerita - Episod Lara

agak kelam background blog aku...sekelam orangnya...huhuhu...baru best..

"hitam itu menawan..
hitam itu pereelissss...."

nak dipendekkan citer...bibik aku tak balik ke mesia. sepatutnya flight dia kol 9.10pm 8 mei...tapi tak sampei33..nasib baik aku tak tunggu kat airport..kalo tak mampus ko bibik. mesti korang tak faham kan....secara ringkasnya..."bibik aku sudah melarikan diri secara terhormat...di mana dia pulang ke kampung tapi ngak222 pulang2 lagi ke sini"..

maka mengelupur ler aku mencari nurseri. naseb baik ada nurseri opis..baru jumpa kak nor tadi..dan beliau dengan rela hati menerima kedua2 anak aku untuk menghabiskan waktu2 sengang dan lenggang di situ...fuhh!!!!!! selamat.

alkisah..tadi time lunch aku ke cic...saja sebey22 ke situ. sekali mak ko..harga tak berbaloi langsung dengan facilities yang disediakan. laki aku yang cerewet tu trus pangkah. apa taknya...bayar mahal...aircond langsung tarak...kipas satu. pastu kat situlah tempat main..tempat lalu lalang..kat situ jugaklah solat. sejadah takder. silap la cic..korang tunjuk depan laki aku. harus kena cantas. pendapat laki aku...setakat ni dia tak jumpa lagi sekolah yang boleh menandingi keprofesionalisme smart reader...aku pun rasa camtu. mana2 aku pegi SRK juga best. cikgu profesional...selesa...takder ler cam makcik2 jer. pendapat aku la...pendapat korang aku tak tau. so...next year aina akan masuk SRK jugaklah..tahun ni jer aku terpaksa letak kat qdees sebab SRK takder sesi pagi untuk 4 tahun. tapi aku rasa..memang SRK best....tengok pada Ain aku hantar seawal 4 tahun ke SRK..sampai 6 tahun..so, nampaklah kematangannya berbanding dengan rakan2 sebaya yang lain. tak caya...try ler...hehehe

wahhh merapu aku hari ni...
sebenarnya aku best gak bila bibik takder..sebab aku memang tak nak dah pakai bibik ni. anak2 dah besar...bibik aku dok umah goyang kaki jer..pasal anak2 dah sekolah. so, bila takder bibik ni banyak benda aku leh jimat. bil air, api, makanan (takpayahlah selalu kepasar)..gaji bibik pun boleh bayar ker aku ( kan hubby kan??)...hurrrmmmm privacy...merdeka...boleh kurus secara semulajadi.

ok....stop kat sini dulu lah yer....berdosa i. ampun tuhanku...





Friday, May 06, 2011

Bibik Aku Takderrrr...

keje setamboon...tapi aku still nak hapdet. memandangkan hari ni hari jumaat dan rehat yang panjang aku telah dirampas oleh bos aku...maka aku bercadang untuk merampas kembali masa aku yang telah dirampas oleh bos aku sehingga membuatkan aku tidak sempat untuk makan. panjang sungguh reason aku ni...tapi logik kan??? bukan setakat logik..malah lagi adil.

2 minggu aku agak kepenatan...apa tak penatnya..bibik aku balik indon untuk 2 minggu. so, dalam 2 minggu tu aku lah jadi bibik. penat siiiuuuuttt!!!!!!!! seawal 4.30am aku dah bangun dari tido. first aku buat...campak baju dalam washing machine...putar...then moop lantai...pastu sapu sampah...susun pinggan mangkuk yang telah dibasuh malam tadi...kemudian prepare untuk masak. penat oooiiiii tak de bibik ni. maklumler dah 4 tahun bibik aku stay dengan aku. 4 tahun aku tak pernah pegang seterika...sekali bila nak seterika baju sekolah anak...aku dah teragak22 mana nak seterikan dulu. peh tu....berat plak seterika aku tu...national panasonic yang berat macam batu tu. tu pun hadiah kawen aku 10 tahun lepas...aku tak pernah beli seterika lain untuk ganti. dan semalam akibat kelenguhan tangan mengangkat seterika berat tu...aku pun pegi JJ untuk shopping steam iron....sanggup tu.

orang kata buat2 pejam mata jer kalo tengok umah semak....kena tahan sampai bibik balik. tapi dek kerana aku dah terbiasa rumah berkemas...nak jumpa benda berselerak amatlah payah semasa bibik aku ada maka aku meneruskan acara mengemas, mengemop umah eberidei. penat tapi berbaloooiii...

ekceli masa bibik aku takder...mak aku datang bersama dengan maksu dan sepupu aku berserta anak kecik dia yang berumo 2 tahun. cabaran + ujian = kesabaran. dalam2 bibik takder...aku kena melayan tetamu plak...aku try think positive...tetamu tu kan rejeki...cuma timing tu ngak sesuwwaaaiiii. kalo mak aku jer..leh aku masak apa yang sempat..tapi bila ada tetamu..aku kena la masak untuk tetamu. so, haruslah pinggan mangkuk kena classss....umah kena kemassss sokmo...tempat tido kena cun, makanan kena sentiasa ada...dan ayat2 yang keluar pun kena la bersusun. pakaian pun tidaklah boleh menjolok mata. kalau tak habis satu kampung akan bercerita. tumit kaki jangan cakaplah...sakit gila..betis pula kejang sentiasa. berjalan ke sana kemari...kedapur ke depan..ke belakang..naik tangga tuwun tangga...rasa nak nangis pun ada. tambah2 lagik lepas jer bibik aku naik flight hari ahad..hari senin anak aku kena plak chicken pox. dua2 orang plak tu. bayangkan...dalam kekalutan melayan tetamu...kena juga melayan anak yang demam campak. kelam kelibut...kadang2 kesian kat anak aku....terabai.

orang kata aku kepoh..bibik takder dah tungin terbalik. tapi kenala faham situasi aku. laki aku amatlah cerewet orangnya dan juga amatlah 'rajin' orangnya. mungkin terbawa2 dari keluarga dia. umah kena sentiasa kemas. mainan jangan haraplah boleh bersepah. lantai orang kata kalo jalan boleh nampak bayang spender kat lantai tu. ada sekali 2hari lepas...dia balik keje then mainan anak2 aku bersepah atas meja dia...tu pun kena sound kenapa umah tak kemas. tapi bukan tolong kemas pun...aku jugak kena. heheh..termengutuk plak laki aku kat sini...harap2 takder ler dia baca blog aku ni..kalo tak naya aku. potong elaun bulanan.

minggu depan aku kursus...wahhhh!!!!! dah dekat tengah tahun baru dapat kursus. tapi tak best sebab aku dapat kursus time bos aku cuti. rugi...aku rugi...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...