Wednesday, August 29, 2012

ish3333!!!

hari ni aku buat apa ya???
tak buat apa pun...
huhuhu
ngarut komedia jer
ntah apa la aku ni...

install edms tak jalan...
buat analisis survey separuh jer..
ishhh3333!!!!!!
berdosa...berdosa...

Tuesday, August 28, 2012

Surat untuk BoS

semalam aku penat ya amat...
dahla lepas lunch kena marah dengan bos..
bukan sebab keje..
sebab masuk lambat jer...tapi takler lambat mana pun.
kol 2.25pm
orang lain lagi lambat..
tensen tol kan
sapa kata keje gomen lagi relax dari private
sekarang huhhhh!!...takder relax2222 dah
keje..keje...keje...sampai mati
raya pun kene keje
kalo nak rasa...meh leeeerrrr

nak je aku jawab..

ala bos...sebab tu saya tak claim cuti gantian..
bos ingat tak saya selalu balik keje kol 11 tghmalam
kadang2 tu kol 2 pagi
ada berkali2 tu tak balik langsung...sambung keje nonstop 48jam
bos tak ingat kan..???
ala bos ni...buat2 lupa lak
nak tau kenapa saya tak claim..
sebab ni la..
kadang2 kan saya masuk lambat...kira keje2 obertime tu dah ganti la masa saya hilang kejap tu
saya tak berkira pun bos..
jadi bos jangan la strict sangat..
nanti saya pun jadi stricttttt jugak

bos...bos tau tak..
kenapa saya tak pernah buat claim perjalanan..
tak pernah kan saya suh bos sign
sebab ni jugaklah..
duit2 yang saya laburkan untuk tugas2 luar yang saya buat atas arahan bos tu..
saya anggap dan gunakan untuk menggantikan gaji yang saya dapat masa saya hilang tu..
bos adooo???
setahu saya bos22 atas lagi kuat mengelaim..
kuat juga menghilang..
kami nak ikut siapa lagi bos...
ikut bos la kan?????

nak jer aku jawab macam ni semalam..
tapi silap2 aku jugak yang kena..
maka jawapan terbaik..

"saya minta maaf bos...saya kuar dengan kawan tadi...terlambat pulak balik"
jawapan jujur kan???
korang jangan nak suh aku menipu on the dot
tobat aku akan failed
hahah
sebab tu kalo nak masuk bilik bos...dengan niat untuk menipu..aku akan menghafal skrip selancar2nya
tu pun..kadangkala aku kandas..huhuhu.
muka aku takleh nak menipu..
kalo nak menipu..aku akan senyum2222...tak serius langsung
sebab tu aku kalo nak menipu aku akan diam jer....takleh cakap
kalo aku dah bercakap..maka yang keluar..ayat yang betul2 jer

balik umah semalam saya tersangatlah pening kepala
mau taknya...saya balik lambat 25 minit
kira ganti balik masa saya masuk lambat tu
adil la kan bos
bos tak caya???..sila tengok punchcard saya..
bukti tu...bukti


disebabkan semalam bos marah saya...sehingga saya tensen..
dan disebabkan tensen tu..saya sakit kepala..
maka hanya ini juadah dinner malam tadi..
kesian laki dan anak2 saya bos..
makan masakan ketika perasaan saya tengah tensen..
mesti banyak terlebih rasa
ikan siakap pun tak beseri..
telur dadar pun hangit sebelah
kangkung pun terlebih pedas..

bos takper lah..
solo...
bos marah...balik bos leh tido
saya kena marah...balik kena buat kija lagik
produktiviti menurun bos
tak baik untuk kehidupan bekeluarga

bos..pas ni bos jangan marah2 lagi ya
saya dengar bos dah batuk333 tu
nanti sakit saya jugak yang susah
bukan susah apa bos..
susah nak lawan hasutan syaitan ajak gi shopping
biasalah dah lepas raya kan...syaitan pun dah dibebaskan..
saya tengah kuat melawan ni bos
bos doakan ya...saya berjaya menepis ajakan syaitttooon tu ya

sekian.

Monday, August 27, 2012

CemburuKu...HuHuHu

hari ni pes dei naik kija...
mood terus takder
dok ngidam lagik..ketupat..lemang...remang..gulai daging cicah ketupat palas
sedapnya..
masa raya hari tu mak aku buat 3 kilo..
tak teringin pun nak makan
masuk raya ke3 baru dok cari2 bawah tudung saji..
dapat la ketupat basi
padan muka aku

hari ni dapat tau..
member seopis dah dapat penempatan baru..
maka mood yang kurang tu...bertambang kurangnya
tambah2 lagi bila dicampur dengan iri hati dan dengki geng syaitoon
terus mati nafsu nak buat kija...
memang cemburu ni..tahap cipan 88x


bila tengok muka budak ticit ni..
rasa nak jadi suri rumah plak sepenuh masa...
boleh ker???

Thursday, August 16, 2012

Ramadhan

Tiba2 mood sedey menjelma...ramadhan kali ni rasa macam tak sempurna..
Tidak sempat memenuhi malam dengan ibadat dan amal..
Tidak dapat memanjakan diri kepada Pencipta..
Tidak sempat mengadu pada yang maha saksama..

Mudah2an..
Aku masih sempat bertemu ramadhan akan datang...
Semoga aku sempat menjelaskan segala hutang yang tertangguh pada ramadhan ini...
Mudah2an diberi kesempatan olehNya...

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 14, 2012

Mood Raya Hilang

~~selamat ...selamat hari raya...~~
~~kami ucapkan pada semua~~

mood raya aku sudah mai...
tapi bos pulak dok pulun bagi keje
ni yang tak dak mood ni

aku rasa raya kali ni paling streesss
apa taknya...nak mengulau pun tak nyompek
nak menyelit2 sopping barang raya pun takdan..
apa kelassss kau..buat keje kalo raya lagi 4 hari
buang karan ja....keje pun tak berkualiti
tu dia aiiihhhhh..bila kedah campur johor...bahasa sendre pun dah tunging terbalik

maaf no..walaupun aku kedah jati...tapi sejak berkawen dengan orang jb ni...bahasa kedah aku dah hilang sikit demi sikit.
bukan nak lupa daratan...tapi kalau aku cakap kedah ja kat umah...sumer orang gelak...termasuk anak aku. depa kata bahasa orang kampung.  ha!!! kampung2 pun..time raya ja mengelupur sumer nak balik raya kat kampung aku.  nak suasana kampung. tau pulak

sambung citer tadi..
lagi seminggu nak raya..
bos asik arrange miting...
tak cukup pagi ...buat petang pulak
dah tau puasa...tengahari pun nak selit juga
maka jadila....satu hari ada 3 miting.
jadi sudahnya...aku miting atas katil kat umah,...lagi bessstttt
tau la puasa....veteran leh la lepak opis..miting..
aku ni kaki ronggeng...kaki jimba222
maka time lunch tu aku  makan baju bajan...sopping2 cuci mata
so, hormatla sket kan
tak sumer orang macam kita

esok miting lagik...
pagi ada taklimat...dah dua jam lebih dah
kol 12 tengahari nak buat miitng pulak...
maka haruslah kol 3 pm habis..
tambah2 lagi bila nak dengar pesanan akhir dari seorang bos yang bakal berpencen..
harussssssss....panjang berjela,
bawa tab...tembak angry bird.


ok cau cin cau la dulu..

~~berlalu lah sudah ramadhan...sebulan berpuasa~~~
~~tiba syawal kita rayakan..dengan rasa gembira~~




Baju Raya Anak2

Alhamdulillah...setel baju raya anak2.  setakat ni masing2 dah ada sorang 3 pasang baju kurung...2 baju jalan2. 2 seluar jeans.  cukuplah tu.  baju yang tak raya tu banyak lagik yang baru..maka pakailah kamu baju2 itu ya nak...mak kamu dulu...sepasang jer baju untuk raya. pakailah baju tu dari pagi sampai malam...esoknya basuh pastu pakai lagik.  betapa susahnya mak kamu ni.  beruntungnya kamu anak2...dapat apa yang kamu mahu...(sob..sob) sedih.

Baju ni aku beli kat JJ equine park.  50% diskaun.  haruslah aku rembat. pas diskaun dapat rm35.  hahahahah.  murah kan????  nak buat baju belasahan.  untuk raya kedua ketiga.  raya pertama...baju kamu kalah baju mak kamu ni. dah cam pengantin.

ternyata diorang amat suka baju ni.  simple dan best bila dipakai.  kalau pilihan papa diorang..mesti beropol..bermanik2...berjurai2.  budak2 mana selesa pakai camtu.  rimas.  walaucamnapun...untuk raya pertama...pakailah baju pengantin yang dibeli oleh papa kamu. mak redho.  walaupun hati mamamu ini mengatakan betapa manis dan comelnya kamu dengan baju2 ini.

Add caption




p/s : oh anak2ku...mamamu ini masih belum punya baju raya.  sungguh sadis. 

Projek Mega 2

biskut arab yang ditopup lagik...dan coklat cip yang sangat rangup..jangan dipandang pada rupa dan kehitaman...sebab rasanya amat marbeles.  yang balang kecik untuk anak2 aku mengunyah.
ain namakan kuih ni...mahkota cinta.  jiwang karat anak aku nih

cornflake madu - --

sila abaikan gmbar yang senget ni.....ntah passaiapa senget ntah...taraaaa dah tinggal separuh cornflake aku.   malam ni kena topup la nampaknya

tart nenas nyonya masuk angin...nak tau sebab apa masuk????...ain dengan aina dok curik333 makan...pastu tutup tak rapat.  redho jer lah.  gambar terbalik?????? sajer suka222

yang ni aku tak tau nama biskut apa..dalam aku letak nestum jer...ain panggil biskut punggung.  pasai bentuk cam bontot


sekian, projek mega tahun 2012.  malam ni nak topup cornflake madu...dengan nak buat kek jer.

Friday, August 10, 2012

Aidilfirti ~~Sanisah Huri

Kini tiba masanya berhari raya
Muslimin dan muslimat sembahyang bersama
Menyembahkan diri pada yang kuasa
Bermaaf dan maafan di antara kita


Sesudah bersembahyang di pagi hari
Menziarah pusara kaum keluarga
Bunga ditabur doa pun dibaca
Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat

Selamat hari raya hari mulia
Dari hati ke hati kutujukan kata
Untuk ayah bonda dan juga keluarga
Putera puteri negara di sempadan sana

Allah Allah Allahu Akbar (2x)

Kepada suaminya yang dikasihi
Maaf zahir dan batin mohon si isteri
Kalau salah terkasar bahasaku
Ampun dan maaf kekanda yang dinda harapkan

Kepada kekasihku yang baik budi
Bimbingan dan panduan selalu diberi
Kalau kusalah silap kau maafkan
Mudah-mudahan kita akan berkekalan

Allah Allah Allahu Akbar (2x)

p/s : lagu raya paling best dari dulu sampai sekarang....bila dengar rasa macam banyak dosa kat orang2 tersayang.  semoga sempat raya...nak cium tangan mintak hampun.

DaDa






sungguh!!!!...aku terkesima. 
 semoga tuhan masih membuka pintu hidayah untuk aku.  
semoga aku masih diberikan kesempatan untuk berubah ke arah yang lebih baik..
semoga aku masih sempat mencapai tahap itu ya Rabbi...




Tuesday, August 07, 2012

Lara Lagi

Lara Lagi

Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia..

p/s : tetiba terlayan pulak lagu adira ni.  syahdu rasanya

Monday, August 06, 2012

mood keje ke laut hari ni....mood raya jer ada


 Aktiviti malam tadi adalah menyerika baju.  see, baju2 sekolah aina masih belum di iron.  cleaner indon yang datang pagi semalam memang aku arahkan untuk iron baju2 sekolah ain, baju kurung dan baju kemeja laki aku jer.  baju2 berkain tshirt ni...aku seterika sendiri.  biasalah...servis 4 jam.  kalo nak suruh dia seterika semua...maknanya tak bermop dan bervakumla umah aku.

tinggal ini jer tak diseterika lagi...so semuanya aku dah berehkan malam tadi
yang ni tak setel lagik.  malas betul nak iron seluar2 jeans ni

ini lari topik....huhuhu...almari ammar yang tak terurus. ni aku tak tepek lagi almari ain dengan aina...tunging terbalik baju diorang.  tak berkemas.

ini adalah botol sabun yang baru beli 2 minggu lepas.  cer tengok...sabun kaler maroon dah jadi kaler putih.  bertuah betul anak2 aku.  mau aku tak bising.  lupa nak tanya...pagi tadi ain mandi pakai sabun apa. heheh






p/s : mood keje ke laut hari ni....mood raya jer ada

Sunday, August 05, 2012

Projek Mega

Projek mega 2012



Biskut arab celup dengan biskut.coklat mayang mengurai. Tengok dah ada bekas orang amik. So, pagi ni aku dah selotepkan. Tunggu raya baru boleh makan ok.



Konon biskut bola2 cinta...tapi disebabkan kelapa hangit.sikit..aku namakan biskut bola2 cinta kecundang ditengah jalan. Tapi rasa....fuhhhh!!!!! Marbeles







Nama asal...samperit. tapi jatuh kat tangan aku, aku namakan samcirit. Ada hangit..ada leper..ada kembang. Akhirnya siap 4 jenis. Tengahari ni..plan nak sambung barang sejenis lagi.

posted from Bloggeroid

PeseN RaMbuT

Malam tadi aku dan anak2 aku berbuka kat luar. Lepas papa telefon bagitau balik lambat...kebetulan pulak masa tu aku sangkut kat flaiober seri kembangan. Terus otak berfikir nak berbuka kat mana. Sementara dok tunggu bapak polisi melepaskan barisan kami yang panjang bermeter2 tu...aku dan anak2ku pun berlali tamplom la nak pilih tempat makan. Almaklomla..dah besar. Masing2 ada citarasa sendre. So..ting tong punya tingk tong...last2 pilih kfc jj equine. Senang...ringkas.

Pas berbuka...solat, pastu 2 beradik sibuk pulak nak memendekkan rambut . So, lepak la kat APT salon. Ni la aksi2 budak kena sebis.





Dan hasilnya






Setel rambut raya.

Teringat zaman aku kecik2 dulu. Masa nak raya ja semua budak2 sibuk nak kerintingkan rambut. Orang kedah kata "karan". Jambul kat depan kerinting bagai nak rak...kat belakang lurus. Tapi aku tak buat...sebab rambut aku semulajadi kerinting depan dan belakang. Aku plak nak luruskan rambut tapi mak aku bebel sampai pecah gegendang telinga. Almaklumla....dalam famili aku, aku plak rambut kerinting. Yang lain sumer lurus. Tu yang jadi kesayangan tu...rambut je la. Rotan tetap kena. Huhuhu.

posted from Bloggeroid

Friday, August 03, 2012

KuiH SpeSeL

Entri lapuk...tapi den nak citer gak pasal den vangga.




Spesel kuih ni. Bukan sebab den yang buat. Jangan haraplah tangan den ni menjadi kalo buat kuih ni. Cucur udang pun kena 3x rasa baru jadi. Hehe. Kuih ni anak den yang beli spesel untuk i. Katanya kuih kegemaran mama. Beli kat kafe opis den...dengan cikgu neseri. Masa den amik dia kat neseri...semangat dia lari kat den dan bagitau..
"mama..mama..kakak beli kuih untuk mama. Kakak tahu mama suka kuih ni sebab tu la kakak beli"
owwhhhh!! Sungguh sebak rasa hati.

Harap2 anak2 den akan terus mengingati den sampai bila2.

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 01, 2012

Takder Mood

takder mood hari ni.
malas nak buat kija..
otak memikirkan barang2 yang perlu dibeli..
yang urgent..
tensen camni..baik i cuti jer
gi setelkan apa yang patut
pastu leh datang keje dengan lapang dada
serabut ooo serabut.