Sunday, June 14, 2009

JusT foR laUgH

Ntah...tetiba aku terjumpa puisi indah ini...nak gelak pun ada..syahdu pun ada..tak tau nak describe apa perasaan bila baca entry ini...

Bila lelaki tiba tiba terkentut
Pompuan terus pandang buat buat terkejut
Pastu gelak kat lelaki sampai nak pecah perut
Jenuh lelaki tahan malu buat muka macam badut

Tapi bila pompuan tiba tiba terkentut
Lelaki buat bodo ajer sambil tahan nafas sampai semput
Kalau gelak, mesti muka pompuan berkerut kerut
Pastu merajuk jenuh lelaki pujuk sampai nak kena melutut

Andai kata lelaki tiba tiba terkentut
Lelaki bagitau sorry sebab angin masuk perut
Kot kot la pompuan kesian dan nak tolong urut
Tapi malangnya pompuan asyik dok tekup hidung ngan mulut

Akan tetapi bila pompuan tetiba prot prot protttttttt
Tambah tambah plak bersama dengan bau yang cukup out
Lelaki dengan steady cakap...nak buat camna, dah nak terkentut
Tapi dalam hati tak tahan bau...rasa macam nak terjun laut

Jika lelaki tiba tiba terkentut dengan spontan
Lelaki bagitau nak buat camna dah tak boleh tahan
Pompuan gelak ajer walaupun bau macam nak pengsan
Tapi kat dalam hati dok mengata apa la punya jantan

Andai pompuan terkentut sebab tak boleh tahan
Pompuan pura pura tanya lelaki ada tak bau macam bangkai haiwan
Lelaki pun angguk dan cakap rasa rasa macam ada perasan
Padahal lelaki tau pompuan kentut tadak bunyi lepas pelan pelan

Tapi semua ni adat la kan
Baik untuk lelaki mahupun pompuan
Dah nak terkentut, takkan la nak tahan tahan
Janji bahagia tenang dan hubungan aman

Hmmmmmm....nak buat keje..my princess dok kacau..layan jer ler..

Citer Hari Sabtu...

Salam,

Dah lama rasanya tak update blog aku ni...tak sempat + takder masa + takder idea. Seminggu ni keje aku asik miting dengan diskasyen...pastu kena marah..huhuhuh...seksa sungguh. Tapi dah imun dah...kena marah pun dah tak heran..buat jer ler apa yang patut..ibarat mentimun dengan durian la kita ni...digelek pun kita kena....menggelek pun kita yang kena. Nak buat camner....

Cuti skolah dah nak abis..aku tak sempat bawa ain g jalan-jalan lagi. Yo ler..minggu lepas kalut dengan ain demam..minggu ni plak..aina sakit prot...camner nak jalan. So, tanpa planning apa-apa..aku dengan papa decide nak bawa g petrosains. Ntah paham ke idak kalau ain dan aina tengok pameran kat situ. Lepas breakfast kami pun bertolak...bawa apa yang patut untuk perjalanan sehingga ke petang.

Sebelum sampai ke KLCC, sempat papa bawa kami gi Jalan Ipoh, beli batu dulu..pastu gi stor kedai..angkut sendiri batu ntah apa nama ntah. Penuhla hilux dengan batu batan tu. Dah puas menyoping batu, kami memulakan agenda sebenar ke KLCC. Mula2 aku takut gak ilang batu tu..maklumla..kotak dok terpampang kat bonet belakang...Parking plak kat tempat yang tak boleh nak dijengah selalu..tapi bila difikirkan balik..saper la nak curi batu batan dalam kotak tu..berat gila nak angkat...Kalau ilang pun halalkan jer ler...sapa suruh nak tinggal kat situ..kan????

Ramai giler orang beratur nak beli tiket dan masuk ke dalam petrosains tu..beratur punya beratur dapatla tiket kol 1.30pm, tapi bypass helicopter simulation. takper lah...kalau nak tunggu helicopter tu..tiket kol 4.30pm lak. lagi la lambat...papa pula sibuk dengan telefon...tepon pekerja2 kat AG dengan umah. Hurrrmmm..ntahla..bila la papa nak rileks sket..aku pun tumpang serabut tengok tahap kesibukannya yang melampau...keje sampai tak leh nak cuti. Kalah menteri la plak...

Penat juga masuk jalan2 dalam petrosains ni...kalau zaman budak sekolah dulu bestla camni..dah berumur sket ni..macam tak cun lak nak gi tengok benda2 camni..Ain dengan Aina pun bukannya paham sangat...seronok main kaler2 jer..yang pelik2 tu langsung tak nak tengok...dengar bunyi lain sket jer..dah takut. Last2 aku lak yang try itu ini..maklumlah...zaman muda2 dulu tak boleh nak tengok. heheheh...layan jer ler...kang mambazir lak duit tiket aku tu.

Punya la penat berjalan..sampai kat pelantar minyak...menonong jer kami tanya staff kat situ jalan keluar. Malas dan nak tengok apa yang ada...kol 3.30 pm kami dah keluar dari KLCC. Nasib baik batu bata kami selamat. Heheheeh...risau gak tadi. Papa nak gi kilang kayu lak ni..Hari ni kami merangkap..jalan-jalan dan teman papa keje..nasib badan la...Sempat singgah petronas menunaikan perkara wajib dulu. Kilang kayu lak kat Batu Caves sinun...jalan MasyaAllah..punya lah jem..1 jam kami kat jalan...nasib baik puteri2ku dah tertidor ..kepenatan la kot. Kesian lak aku tengok. Agak sejam juga kami tunggu papa dalam kete...maklumlah papa nak kena check meja dan perabot yang nak dihantar ke site esok...so, sebelum perabot2 tu dihantar...papa kena jadi QC la dulu...takut tak pasai2 kena angkut balik plak perabot tu. Jauh juga perjalanan aku hari ni..

Balik dari Batu Caves ..trus ke Seri Kembangan lak..antar batu bata tu..kang indon2 tu takder keje la plak..hehehe..makan gaji buta plak nanti. Sempat gak aku meninjau apa yang patut kat rumah Seri Kembangan tu. Aina plak tetiba nak makan KFC...apa lagi kami cari la KFC yang berdekatan...malas nak masuk JJ, kami pegi sebelah JJ...hehehe...KFC Petronas. Kalau masuk JJ kang..sampai malam la aku kat JJ tu...nak main itu ini..duit pun melayang gak nanti.

Penat btol hari ni...tapi penat-penat pun sampai sekarang kol 2.30am aku tak ngantuk lagi...dah berapa citer tv aku dah abis nengok...sampai le aku update blog ni...Mata dok segar bugar lagi ni...esok ada planning lain lak ni....tengokler gambar2 journey aku hari ni...banyak yang lupa nak amik..excited lebih...tak teringat nak snap apa yang patut...


Walaupun gambar ni blur..aku tetap nak letak gak..bukti aku gi sana...hhahahahhaha


3 beranak sehati sejiwa


Masa ni Ain & Aina takut nak bergambar...dok jeling-jeling kat dinasour belakang tu..aku nak fokus pun payah...


Pemandangan hutan dolu-dolu


Para saintis tengah mengkaji + buat eksperimen


Acara menahan bebola dari jatuh


"Apa lagi aku nak uji ni"

Penat tapi tak ngantuk...tengok movie jer ler...

Saturday, June 06, 2009

Kerja dan Hindustan

Dah lama tak update blog aku ni...tak sempat. Nak taip sekarang ni pun dah rasa lenguh-lenguh tangan...Nak pandang skrin notbuk ni pun rasa dah nak pitam. Sepanjang minggu ni aku penat giler...Bukan saja penat fizikal..mental pun penat gak. Kenapa la futsal takder minggu ni...kalu tak boleh la aku g menyepak bola lepas tensen..cehhh macam terror. Main badminton pun boleh skali jer minggu ni...yang lain dok melekat kat kerusi aku ni..kalau empuk takper la juga...Ntah3 kerusi aku pun sibuk suruh aku bangun...kalau la kusi tu leh cakap.

Plan-plan cuti ni nak ajak famili aku g shoping kat mana2 pun...hajat2 hati nak tinjau kete idaman aku. Heheheh...angan-angan. Pastu dah plan cantik nak g serenity spa dengan azzah...nampak cam tak jadi jer. Masing-masing dok mengelupur dengan keje. Hai....tensen aku. Nak tunggu keje siap...nampak gaya..sampai aku pindah kementerian la ...keje aku tak berenti. Nampaknya cam tu lah. Sabaq2222...nak dapat rezki yang berkat camtu lah....

Tapi yang aku peliknya takder ler plak lemak-lemak aku ni nak melarikan diri...makin tepu adalah. Nampaknya kesibukan dan ketensenan aku ni hanya akan beri aku 2 pilihan....makin menguncup or makin mengembang. Makin tensen lagi le aku makin selera...konon2 nak lepas geram..tapi yang jadi mangsanya aku sendre..huhuhu. Adusssss....nasib..nasib...

Minggu ni adalah minggu paling serabut dalam idup aku..Rasanya tak pernah aku seserabut ni lagi. Hahahhaa...ya la..dulu kalau tensen pun sempat la aku g jalan2 dan shoping2 untuk terapi jiwa...kali ni jangan kan nak jalan2 nak shoping pun takder napsu...tapi bab makan makin bernapsu...sempat plak aku order cheese cake dari farid...ni ha picturenya...




Yang ni plak buku-buku aku yang aku memang beli dengan niat untuk membaca..dan sampai sekarang tak sempat2 nak baca lagi. Letak kat opis konon-konon kalau ada masa free boleh la aku baca...tapi nampak gayanya, cam nak jadi tukun jer buku aku ni..ishhh bila la aku nak baca buku2 ni...Hobi aku membaca buku-buku HM Tuah pun dah macam nak terkubur jer ni dek kerana kesibukan yang melampau..



Minggu depan aku dah atur sesi2 presentation system2 aku...nampak gaya sibuk lagi la minggu depan ni. Bukan apa..nak tengok dulu sebelum ' ' in the box tengok..hahahaha...kang kena bambu lagi. Tapi tengok gaya jumaat lepas macam dah insaf..harap2 keinsafan tu akan memberi cahaya dan harapan baru untuk projek aku..Aminnnnnnnnnnn...

Dalam dok sibuk2 keje ni..aku nampak la juga manusia-manusia yang suka mengambil jalan mudah untuk menuju puncak ala-ala akademi fantasia tu..dengan harapan ada orang akan afundi diri dia. Pelik-pelik...nak amik jalan shortcut pun...tengok-tengokla orang yang penat menebas hutan nak buat jalan tu. Tapi tak per..kita tengok dulu rentak manusia-manusia tu...bukan aku nak sangat glamor ala-ala bintang tu...lagi seksa mental aku nanti...tapi geram tu ada la sikit2. Macammana tak sakit hati..kalau yang buat keje 2 bulan orang tak pandang tapi yang buat keje 2 hari kena puji melambung...pastu siap meng'up'kan diri sendiri lagi. Kesian team aku...nak buat camner...kerja di belakang tabir.

Belom sempat siap projek aku ni...bos dah bagi projek baru lak kat aku. Rasa cam nak pinjam jer tangan tokong indu dan otak mr sifu. Supaya aku boleh buat lebih pantas macam yang bos nak. Haiiiiii...heran + pelik...kenapalah aku juga menjadi mangsa..padahal banyak lagi SA lain yang keje dah nak siap dan tak fikir banyak cabang. Tapi mana aku tau kan...ntah2 aku jer perasan keje aku banyak..hahahahah..takper..anggap ini satu cabaran...chaiyok chaiyokkkkk...help!!!help!!!!....

Boring lah asik tulih pasal koje jer..baik aku citer pasal hobi aku ni...Sejak dua menjak ni aku asik layan citer industan jer...tambah2 sejak ada chanel mustika ni...walhal aku rasa ni hobi aku masa bujang dulu...pastu lepas kawen aku dah tak berminat tengok citer camni. Pelik gak...layan jer ler..lagipun citer chanel lain pun tak best gak. Kalau dulu aku suka tengok citer industan ni pasal aku suka layan peeling aku ni..kalau time sedih aku nangis gila2..yo ler..amik kesempatan nangis untuk masalah aku sama..hahahah..jiwang kan??..Sekarang ni tengah tengok citer Dhadkan lak ...padahal rasa dah 10 kali aku tengok citer ni..CD pun aku beli...tapi aku tetap suka tengok citer ni. Layan jer ler...dah memang best...takder ler gaduh dushhhh dushhhh macam citer industan lain.

Minggu depan aku nak main badminton hari-hari...target aku...