Thursday, November 29, 2012

Mereka Kesayanganku

rindu anakku ini...baru 4 jam aku letak kat neseri...rasa rindu membuak333.
tak tahu kenapa....sayangnya aku pada dia lebih dari nyawaku sendiri...
banyak kenangan pahit dan manis sewaktu aku mengandungkan ammar...
banyak juga pengalaman dan pengajaran semasa aku membesarkan ammar...
seharipun aku takkan boleh berpisah dari dia...
rindu...
 
mereka cahayamataku...
mereka nyawaku..
mereka segala-galanya bagiku...
tidak ada sesiapapun yang mampu memisahkan mereka dari aku kecuali Allah yang Satu..
aku sayang mereka...sayang ketat3333

 
p/s : syahdu tetiba....rindu anak2ku. padahal dok kat neseri bawah tu jer...

Hadiah Kecil Dari Mama


hadiah untuk anak2 aku ....ain dan aina....gambar ehsan pakcik gugel.  gambar sebenar tak sempat nak snap.
hadiah untuk Ain.....sebab dapat 10A dalam final exam...
hadiah untuk Aina juga sebab dapat 5A untuk exam SRK.

(tak dapat tunaikan hajat dioarang nak gi legoland dengan taman tema hello kitty...kesihatan mama dan adiknya tak mengizinkan)

semoga ain dan aina terus berjaya di dunia dan akhirat


p/s : pasni takyah kaco tab mama dah.  asik maen game jer sampai nak meletopsss.  Beli sorang seketol...pasni tak gaduh nak rebut333

Friday, November 23, 2012

Tak pernah tau CUKUP tak gheti nak BERSYUKUR

gilo banyak en3 hari ni...
macam tak der esok plak kan..
padahal kemarin333 tu pemalas nak mampusss
buka blog...buka page editor...temenung...
apa nak taip..
padahal dalam kepala...melambak benda...sampai kat mulut dengan tangan...mati kutu

minggu ni aku batuk selsema..
maybe..mungkin...berkat doa aku..
biasalah mak333 ni kan..
bila anak sakit...minta doa bagi anak sembuh..pindah kat diri sendre pun takper
tapi ku rasa tuhan makbulkan doa aku kot...
aku batuk selsema...
ammar sehat plak..

ya..syukur tuhanku..
tapi bila batuk selsema...tak berani dekat la plak dengan ammar..kang jangkit.

inilah manusia..
tak pernah tau CUKUP
tak gheti nak BERSYUKUR

Janji Ditepati

Keputusan exam akhir tahun ain...aku dah janji kalo dapat A semua nak bawa gi legoland.  sekali A semua.  ayaaaakkkkk camner ni.  musim tak menentu sekarang ni. 

Seminar dan Bercuti




27 dan 28 November next week aku akan menginap di sini.  ada seminar.  Software Testing.  So, apa lagi bawa anak2 menginap...merangkap percutian cuti sekolah....walaupun hanya di KL. huhuhuhu.  Janji cuti.

teringin nak bawa anak2 gi bercuti...tapi tak tau bila lagi nak pegi ni.  keje melambak hok.  bos pun cam dah bekukan cuti.  mujur ada seminar....leh kuar jap dari opis.

hidup dengan keje la aku gamaknya aku ni


Thursday, November 08, 2012

Kisah Khaleef

nak panggil khaleef....taknak ammar. kot2 jarang sakit dah pasni.


salam..
lama tak hapdet. fuhhhh!!!berabuk. macammana ni la kalau bukan blogger tegar. ni namanya blogger lalang. suka2 ati bila mau muncul. huhuhu.

minggu lepas aku mc seminggu. ammar sangatla tidak sihat. kali ni ku try tak pegi jumpa paed kat pusrawi. kalai gi sah2 kena berkampung kat wad lagi. enggak mahu sihhh!!. penat. so..bila dah tak warded..ku kena la berulang ke spital. hari2. check paru2 dan pernafasan serta oksigen dia. pagi2 kena buat fisio...amik neb...bagi ubat. 6 jam sekali. so..akulah nurse..akulah ibu. gilerrr. takyah amik course nurse...trus jadi nurse. segala nama ubat pun ku dah hafal. tapi yang paling tak best bila ammar terpaksa amik antibiotik paling kuat untuk baby. kesian anak aku. ujian tuhan kan....kena lalui dengan redha. sebagai ibu.aku kena kuat dan tabah.

baru senin lepas antar neseri...hari ni ammar kena lagi. gara2 tertelan muntah sendiri semalam kat neseri. masa aku gi time lunch...aku tengok cikgu dah kalut2 kat tempat dia. aku masuk jer tengok ammar dah lencun dengan muntah sendiri. tilam..napkin..baju 3 lapis.bantal semua kuyup. cikgu kata ammar muntah tersembur. dah la tu masa tu dia tengah baring pulak tu. kesian anak aku. macam tu ler kalo kita bekerjaya...anak terpaksa diserah pada jagaan orang. so..nak tak nak kita kena terima...marah boleh tapi kena pandai caranya.

aku tengok ada botol susu...dah habis. cikgu. dia kata...dia baru makan bubur pastu nak susu. so...cikgu dia bagi. mesti overload anak aku ni. biasanya lepas bubur...aku akan bagi susu 2 jam lepas tu. takkan bagi terus. tapi biasalah neseri...nak tutup mulut baby...sumbat jer la. tapi ku tak marah pun..ku cakap elok2..."ina pasni kalo dah kasi bubur...jangan kasi susu tau...tunggu 2 jam". gila aku bersabar.

so...hari ni..ku kat umah lagi ni. pas fisio dia..mandi...bagi ubat..amik gas...kasi makan..terus tido dulu. ku nak siap2 nak masuk opis. tak sedap ati amik mc lelama. kang trus kena benti keje. nasib baik gomen...kalau private lama dah ku kena tendang. huhuhu.

posted from Bloggeroid

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...