Monday, December 31, 2012

Cerita Bercuti 1 Minggu

baru masuk keje...setelah bercuti selama seminggu..apa ntah aku buat masa cuti..takder apa pun..
lepak umah....gi shopping kat JJ...kat giant...lepak umah kakak aku..tu jer ler..aktiviti paling jauh pun aku gi adalah bukit tinggi..tu pun amatlah membosankan.

sepanjang cuti ku lepak tengok tv jer kat umah.  bukan selalu aku dapat cuti camni.  memang payah oooo..
ni pun kebetulan.  time bos aku ada diskasyen dengan kawan aku..cepat2 aku gi sorongkan borang cuti.  pastu minta sign.  masa tu dah kelam kelibut...bos sign jer la.  hehehe..selamat. cara baru minta cuti.kalo tak jangan harap ko nak dapat cuti...berkerut la muka camna pun....kena bebelan 4 baldi dulu...baru ko dapat.  kalo tak pun...ko siapkan keje semua dulu..tungin terbalik angin kuar pun..blom tentu dapat..selagi tak siap keje tu.

so...dah dapat kan...apa lagik...last day keje tu ku buat2 sibuk.  dengan harapan bos lupa next week aku cuti.  hehehe.  tektik lagik.  dan memang dia lupa pun.  yesss!!!!!!

so hari ni naik keje semangat waja tunjuk muka...pasal rabu ni aku nak menghilang again.  kata anak sekolah kan...haruslah aku pun bizi. 

kesian anak2 aku..makan depan tv pun tak berani
gambar kat atas...kesian anak2 aku.  memang aku ajar diorang..takleh makan depan tv.  kalo nak makan sila ler ka meja makan.  tu pun kat dapor sinun.  jangan harap ku kasi makan kat depan.  kang tumpah naya ku nak kemas lagik.  tapi hari tu ku kesian tengok...terjengokk3 kepala nak nengok tv.  atas dasar kemanusiaan aku pelawa makan depan tv.  macam tak caya jer diorang bila ku kasi.  tu yang masing2 pangku pinggan..takut tumpah.  dan amazing...memang tak tumpah langsung.  caya la.  kakak aku cakap..aku ni ngalahkan mak tiri...tapi untuk kebaikkan.  nanti kalo gi umah orang...sila jangan sesekali bawa pinggan ke depan tv.  memang balik ku hayun rotan 4 kaki.

1st time si kecik blajar makan biskut
 budak kecik ni pun ku dah stat kena ajar disiplin...makan sila jangan sepah2 ya nak.

kakak excited tengok adik dah pandai makan

kembang semagkuk...dari rambut sampai ke idung

ammar santai

3 beranak...hepi forever...sorang branak lagik jadi cameraman
 Ya allah..besarnye lengan orang itu...harus balik naik kena naik stepper sambil pegang dumbell.

tercapai gak hasrat diorang nak gi bukit tinggi

layanzzzz

layanzzzzz

laki aku yang kebosanan....

macam2 gaya anak tina aku yang kecik tu

gambar2 kat atas ni..gambar gi bukit tinggi semalam.  aina sibuk sangat nak g sana.  dengar citer dari sepupu dia.  macam best.  sekali pegi..dia buat muka toya.  ya la untuk budak2 apa la sangat bukit tinggi tu.  setakat nak main kete masuk token kat jj melambak.  kesian. tapi dah sampai aku paksa gak bergambar.  kenangan.  pasni jangan sibuk minta nak p sana dah,.

gambaq ni kena kecikkan.....takut terkujat. tengok mata aku..sejak ada anak kecik..mata dah ada shedo kat bawah....tensen
gambar atas,...hahha.  mata burung hantu.  apa taknya..kol 1am..anak aku dok main lagi. jap masuk bawah kusi..jap bawah rak tv...jap pegi peluk tiang seri.  nak tido pun tak boleh.  last2 mata jadi sembab.  pas ni nak try safi rania..untuk mata.  untung2 leh jadi mata RCW. hahaha.

sejak akhir2 ni mood nak berblogging dah makin hanyut.  citer banyak...gambar melambak2. tapi semangat dah hilang.  lotih anak 3.  alasan lagik...huhuhu

Friday, December 21, 2012

Setellll...YES!!!!!!!!

yeeehaaaa...
setel sudah bengkel aku..penat 3 hari memerah otak macam orang gilo. mikir kelemahan, kekuatan,ancaman..peluang...visi..misi..aksesori umah banglo. 
fuhhh !!!!!!penat

mana tak penat..kelemahan dan kekuatan sendre pun tak terhitung...dok itung orang lain pulak.  mana mampu.  tapi sebab bos dok meja sebelah ku gagahkan jugak menerobos masa depan....memikir idea...

sekarang dah setel...letih.  nak rehat jap.  esok ada famili dei pulak.  kat agrotek resort...kang kalo rajin ku upload picca.  

gambar kat bawah...kenangan gi bercuti kat genting highland pada 15 disember 2012.  first time bawa ammar gi sana. cuak gak pada mulanya...tapi tengok dia enjoy jer.


sama tak muka ammar dengan aina.  rasa sebijik sebujat

muka aku dengan ammar..muka kurus kan...bawah bam3333....tekanannnnnnn

3 beradik penawar hati...

minggu depan ku cuti seminggu.....tak tau nak bawa diorang gi mana nanti....plan dalam kepala hotak takder lagik. tekanannnnn...nak tempah hotel semua dah penuh.  mana nak gi ni.

balik kampung pun best gak...cuma ku rasa nak bercuti jer...

Monday, December 17, 2012

monday blues

nyampah hari ni...mood keje ke laut merah

Friday, December 14, 2012

Jadual Minggu Depan

Dah lama takhapdet..
Sibuk...pagi petang miting..pastu diselangselikan dengan discussion...
Nak buat keje hakiki pun tak sempat lagik...asik2 siapkan keje sampingan jer..
Present sana...present sini..
Tensen mak!!!!

Orang lain ujung tahun dah boleh goyang2 kaki..
Bawa anak bini g bercuti..
Aku dok kejar kpi tak henti2
Macam la esok xdak lagi..
Haiyakkk!!!

Minggu depan lagi best..
Isnin pagi diskusi..isp
Petang miting kurdinasi
Sakit jiwa tol la...

Selasa...famili kampung datang...nak bercuti
Malangnya pagi kena setel hari kuarga division..maklumler bendahari
Petang miting sistem..baru plan nak amik halfday...
Sambut mak ayah datang..nampak macam tak jadi..
Bukan nampak...macam dah benar2 ni..arggghhhh tensen

Rabu khamis jumaat...bengkel isp
Bersiap la berperang perang..
Asah otak..asah jiwa..asah iman
Mesti ada orang nak gaduh2..hehehe
So...standby...takut jadi mangsa sakit ati..
Naya aku..mujur ada makanan 3x..
Tensen jer leh makan..
Makan dan makan...

bos kasi homework ni..pagi esok kena submit
Malas!!!!!!

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 05, 2012

Aktiviti budak kecik di pagi

Di awal pagi...aku sedang menemani hero kecik tengok upin ipin. Argghhh!!!! Ngantuk. Nak tido takut ada budak jatuh katil.



Comel ka n upin ipin di awal pagi




Itulah budak yang kusyuk tengok upin ipin. Dikelilingi tembok2 bantal dan selimut.

Aku dah ngantuk....kol 5 pg dah kena bangun. Tido lah nak oiiiii....esok mata mamamu ini jadi mata kungfu panda.




Dah boring tengok tv...aktiviti mencakar panel katil pulak.




Pastu pusing tengok tv pulak bila dengar music.
Sekarang sedang membelek henpon aku tengok aku hapdet blog....

Anak ooowwwhhhh anak!!!!

posted from Bloggeroid

Sunday, December 02, 2012

Weekend

Nak hapdet blog..tapi malas nak taip.

Dua hari cuti takder apa yang aku leh buat.
Hari sabtu aina demam...melarat sampai ke hari ni..
So...takde la aku ke mana2
Tiap kali cuti..jaga anak demam..
Cam sumpahan lak aku rasa
Eh2...dosa plak dok sungut2 ni..
Mesti tuhan nak bg aku rest..
Dok kat umah...
Takde jalan2....dosa pun tak banyak....
Ngadap anak..ngadap tv...
Apa lagi nak ku buat...
Dahler laki keje non stop...
Mati kutu rasanya..

Harap2 minggu depan..
Plan nak bercuti menjadi....
Asik gi sopping complex ja
Bosan....!!!!

Ku dah nengok instanbul aku datang...comel tengok lisa surihani dalam tu...makin tembam makin comel.
Jalan citer...simple jer la. Macam biasa2 ja. Tomok cam ponds sket...beto plak muncul kejap2. Lisa ja la...penyelamat.

Tak sabaq nak nengok citer sehangat asmara...adiputra ngan rita. Mesti bessst!!!!)

posted from Bloggeroid

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...