Friday, August 29, 2014

Tangisan Seorang Perempuan

Tangisan seorang perempuan
Bukan untuk meminta simpati
Sekadar melepaskan rasa hati

Tangisan seorang perempuan
bukan untuk melemahkan
Sekadar melepaskan tekanan perasaan

Engkau boleh jemu
Melihat tangisan itu
Engkau boleh benci
Mlihatnya menangis lagi

Namun suatu hari nanti
Mungkin engkau akan mengerti
Mungkin engkau susah hati
Tatkala tangisan itu sudah berhenti

Kerana dia sudah pergi
Kerana dia tidak lagi peduli
Dan kerana engkau tidak lagi
Bertakhta di hati...

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 26, 2014

Rindu Mak

I miss my mom so much
My mom tak sihat lately ni..sejak balik dari kl minggu lepas. Maybe travel jauh or letih or rindukan anak anak. Hati orang tua...takde sapa yang tahu baca.

Ikutkan hati rasa nak balik kampung sekarang...but i have so many thing yang perlu di pertimbangkan. Sejak I menjadi seorang ibu...I tahu hati seorang ibu. Takde apa yang dapat memisahkan atau mengurangkan kasih sayang seorang ibu pada anak nya.

Kasih ibu kekal hingga ke syurga....kasih bapa sepanjang masa...kasih yang kita kejar di dunia bila bila masa akan meninggalkan kita. Bila bila masa akan beralih arah.

Rindu mak....dulu...bila sedih kita peluk mak..sekarang pun sama..rasa nak peluk mak....

posted from Bloggeroid

Thursday, August 07, 2014

Miss HCM

Adusss...tetiba teringat kenangan gi vietnam.  rindu sangat2 nak gi sana...
tahun lepas 2 kali aku pegi...
kali pertama satu famili...
kali kedua...aku dan 2 orang anak pompuan aku jer...giler berani...naik flight malam...gaduh dengan drebar taxi...sampai hotel tengah malam...dipindahkan ke hotel lain sebab dah penuh...then esok tukar balik ke hotel asal.

berani22222...hahahah

teringat lak shopping kat ben thant...taka plaza...minh collection.
teringat lepak2 kat hajah basiroh...makan phu dengan kopi ais..
teringat lepak kat lobi hotel....pekena kopi ais dengan abang vietnam yang bermotor dan hensem tu.
hahahah...
teringaaaaattttt!!!!!!!!!!

tahun ni aku stop kan diri naik flight..banyak tragedi menakutkan pasal kapai terobang tahun ni...ngeri lak
orang kata ajal tu dimana2 kan...tapi biarlah aku kalo mati...bertanam elok..sempurna...
lagipun anak2 aku kecik lagi kot....kesian diorang..kang dapat mak tiri...gemoookkk ngeri lak

bisnes aku jalan cam biasa....tapi kali ni kami order online. datang sebundle. alhamdulillah...dapat la jugak hasilnya walau tak sekaya tahun lepas.  nanti akan diupload di sini ya

insyaAllah....tahun depan..aku akan mengorak langkah sekali lagi..memulakan empayar bisnes sendiri.
berdikit2 orang cakap...lama2 membukit.

esok anak buah aku akan fly ke vietnam...jelessssssss sesangat.  rindunya nak pergi sana lagi...(opcoz la i rindu nak ke mekah kan tapi itu kena kumpul banyak duet)jalan2..shopping2..makan2..bestnyeeerr


Tuesday, August 05, 2014

Serabut

serabut hari ni...kepala hotak kacau..
prepare presentation kol 10.30 japgi..
gue sedang pressure...

pasni nak isi borang pertukaran...
really3 need a new environment..
untuk dapatkan diri aku semula...

Monday, August 04, 2014

Barang baru Vs Secondhand

tajuk biar gempak...walau isi haprak
huhuhu..

dalam hidup ni ada macam2 ragam manusia..
ada macam2 kehendak..ada macam2 keinginan..
ada yang tertunai..ada yang tidak..ada yang memaksa diri untuk menunaikan walaupun tidak seperti yang diinginkan.

aku???
kalau inginkan sesuatu..aku suka barang yang baru...barang yang direct dari kedai...terus jatuh ke tangan aku.
kalau rosak atau buruk biarlah di tangan aku.
kalau rasa dah bosan....ku tukar jer dengan barang baru...bukan belagak...bukan poyo..bukan eksen.
tapi memang dah cara aku...aku tak suka barang bekas orang....takut!!!
agak2 macammana cara dia guna...kenapa dia nak jual...mesti bersebab...bukan suka2.
kalau barang tu berkualiti...baik..sedap..buat apa orang tolak kan??!!!

ada orang pulak...suka benar barang2 secondhand..
luar nampak berkilat...masuk dalam bersepuk2 kulat....
takperrrr....janji nampak wooowww dari luar...
bergembon2 pun ok....janji orang tengok....buntang biji mata.

ikut suka la...ikut kemampuan.  tapi jangan menjerat diri sendiri.  menyesal sampai ke mati.

Raya 2014

Selamat Hari Raya Aidilfitri...2014...
Salam Kosong-Kosong..
pas ni kena penalti..
apa ingat bola???!!!!


lamanya tak update blog ni...bersawang. gue bz la...jangan kata blog..fb n insta pun jarang gila berupdate dah..main share22 jer. kalo post kat blog leh di syer222 pun..rasa nak syer jer. sonang citer gue.




Selamat hari raya dari kami....mohon maaf jika ada yang terkecil hati...tergurau kasar..tercakap lebih2..terumpat..terkutuk...termaki..terhamun..terrrrrrrr lagi22222 lah kalo ada.

ni lah satu2 nya gambar raya yang sempat diambil dipagi raya...hari raya katakan...mana sempat nak pegang henpon atau kamera.  kalau orang bercinta ya lah...ke hulu ke hilir henpon di bawa.  orang cam aku ni...cukupla bawa 3 tu jer....henpon masuk dalam laci dalam bilik..kamera pun sama...simpan... kunci.

raya tahun ni boleh la...biasa2 jer. tak meriah sangat cam dulu...tak sempat pun nak menziarah jiran2 sebelah rumah. cuti raya..dok dalam rumah..makan jer.  tv pun tak layan sangat.  rasa malas betul nak berjalan. maybe kena tukar angin...cari tempat keje baru yang bermood sikit...cari suasana baru..cari hidup baru.  maybe raya akan jadi lebih bermakna.  mudah2an.


harap2 leh qada balik time raya korban nanti. rasa berdosa plak...

berat badan..of course la aku berjaya menurunkan 4 kg bulan puasa...dan berjaya pulak memulangkan 3 kg lepas raya. orang lain boleh??? 1kg tu aku simpan untuk rumah terbuka. huuurrrmmmm..keciwa.





Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...