Friday, April 25, 2014

Kalendar Bulan April


ini salah satu puncanya aku dah kurang menulis sekarang.....ini hanya kalendar untuk bulan April.  Setakat hari ini hanya 30 April jer masih kosong trang tang tang. maybe....akan ada.  tunggu!!!!. 

Penat!!!...hari2 aku kena attend miting/ perbincangan/Conference.  letih.  tapi tak baik mengeluh kan...rezeki tuhan bagi.  selagi bos masih memberikan kepercayaan pada aku....tak baik dikhianati.  insyaallah....aku akan jalankan amanah yang diserahkan pada aku dengan ikhlas dan redha.

ok...aku kena stop dulu. ada perbincangan dengan kawan pulak berkaitan sistem losas.  minggu depan kena present kat bos.bye...

Hepi Besday To Me

Selamat hari lahir untuk diri aku sendiri..
semoga aku akan terus kuat dan kuat untuk menempuh ujian dari Mu ya Allah.
Terima kasih kerna masih memanjangkan usiaku..
masih memberikan aku kesihatan yang baik..

maafkan aku ya Allah...
kerana ada tikanya aku lupakanMu..
ada tikanya...aku mengabaikanMu..
ada tikanya aku mempersoalkan ujianMu terhadapku..
ada tikanya aku bertanyakan mengapa Kamu memilih aku..

dan aku sedar..
Kamu mahu aku kembali padaMu..
meratap...menangis dan memohon hanya dariMu..
bila saatnya aku tiada dahan untuk berpaut...tiada bahu untuk bersandar..
..aku terasa ingin memelukMu ya Allah...
menangis di hadapanMu...berbicara denganMu..mencari kekuatan hanya dariMu..

Aku redha dengan setiap ketentuanMu....Kamu pasti memberikan yang terbaik untuk aku.






HATI INI MILIK ILAHI!

Ya Allah...
Andai hati ini bisa berbicara,
Pasti dia bisa mengingatkanku,
Akan setiap detik kecintaanku kepadaMu,
Akan setiap detik kekhilafanku kepadaMu.

Ya Allah...
Andai hati ini punya suara,
Pasti dia setia membisikkan kepadaku,
Kalimah cinta yang bisa mengagungkanMu,
Kalimah rindu yang enak berlagu merdu.

Ya Allah...
Hatiku ini hanya milikMu,
Hatiku ini hanya dibawah peganganMu,
Maka Ya Allah...
Jagai dan Peliharalah hatiku ini,
Dari segala kekotoran dan sebarang kejelikan, 

Kerana,
Sesungguhnya Ya Allah,
Hatiku ini milikMu Ya Ilahi,
Milik Engkau yang Maha Membolak- balikkan hati!
Lailahaillallah... =) 

dah lama rasanya aku tak menulis...rasa berat jari dembom ku ini  untuk menekan papan kekunci. kekadang rasa yang ku pendam tak mampu aku tafsirkan pada blog aku ini. hari2 aku buka blog...tengok...belek2...last2 tutup balik. ntah..rasa berat..sarat..tenat!!!

hingga saat aku menaip ini...aku tak tau apa yang aku rasa.  gembira..bahagia...keciwa..derita..
semuanya bercampur baur. mungkin bila sampai saatnya nanti...aku akan berikan kejutan yang tidak terhingga.


bye..adios!!!!!! 


Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...