Saturday, September 29, 2012

Ammar dan aktivitinya

Ammar tak berapa nak sihat lagi...
Kahak masih banyak lagi...
Tapi sebab aku tak sanggup lepak hospital lelama..tengok dia asik kena dera...
Aku minta permisi untuk balik..
Tapi before doktor lepaskan macam2 la amanat yang dibekalkan..
Tak larat aku mendengarnya..
Tapi tadah telinga je la....demi anak terchenta



Balik dari spital..terus papa gi cari mesin ni. Doktor dah bekalkan ubat...tinggal nak pasang dan bagi ikut jam....dok spital pun sama ja...so..baik ku beli mesin sendre. Buat macam kat spital .







[i mage_2]


Aktiviti ammar hari ni. Dah pandai dah nak pegang hp dgn tab.
Pantang nampak aku pegang...terus dia menangis nak.
Pastu kalo pasang video lain taknak...pasang lagu twinkle2 dengan boboboi nak plak..
Aku try gak tukar2 video lain..sekali ko..siap dengan kaki2 naik atas. Menangis. Redha ja la.

P/s : harap2 ammar cepat baik...ku nak g ikea ni.

Thursday, September 27, 2012

Ammar Sakit Lagi

Ammar masuk wad lagi....
Start jumaat malam..ammar dah start batuk2.
Kami decide g klinik biasa jer...amik neb.
Hari sabtu malam...kol 7 nafas dah makin semput..kami g amik neb lagi. Biasanya macam tu dah ok. Tepat jam 4am...ammar mula bernafas kencang. Pastu bunyi desah nafas pun makin kuat. Aku capai apa yg patut..mujur malam tu aku dah standby beg2 kat depan pintu. Pastu kami terus pecut ke kl. Plan awal nak terus admitted kat pusrawi...tp otw ke hospital ammar mcm ok jer...kami bermalam kat hotel putra. Lepak hotel satu malam dulu.

Pagi2 esok..lepas sarapan kami register kat pusrawi n jumpa dr k. Perkataan pertama kuar dari mulut dr k....ni kena masuk wad ni. Kahak dah berkumpul kat paru2. Fuh!!!! Aku terus rasa nak pensan. Mmg aku dah agak akan kena masuk wad...tp aku harap doktor tak cakap macam tu. Sekali kena masuk juga. Pas berbincang dengan doktor jenis rawatan yang nak diberikan....aku pasrah je lah. Nak wat camna. Kalau balik umah..aku plak tak sanggup nak dengar nafas dia.

Hari pertama ammar dah kena suction. Fisioterapi tu cakap kahak masih pekat...lendir dah banyak. So...ubat akan diberikan lagi. Selain dari amik neb..ammar kena amik ubat lendir...ubat kuatkan paru2 dan ubat batuk termasuk lah antibiotik.

Hari ni hari ke 4 dah. Aku harap hari ni ammar leh balik ke umah. Penat jaga budak sakit kat spital. Tak cukup rest..tido tak selesa..badan sendiri pun sah tak terurus. Tapi demimu anak...mamamu tak mandi pun takpa.





Ammar..hari ke 4 kathospital





Kakak2 yang setia menemani

P/s : sakit itu ujian....bersyukur.

Saturday, September 22, 2012

Marble Kek.....

Akhirnya menjadi juga marble kek aku. Dah berbulan aku plan nak buat..tapi tak terbuat2. Hari ni...angin apa ntah...tak sampai sejam...taraaaa







Sedap di makan.....


P/s : esok nak buat choc moist cake plak

Sibuk..

Dah lama x hapdet blog...
Bizi..
Lately ni banyak keje nak kena setel..
Dari keje opis sampai keje umah.
Ssampai rasa x menang tangan...
Semalam terpaksa heret ammar stay kat opis sampai kol 7.30 mlm.
Terpaksa...
Pas setel keje...terus emel ke bos..cabut balik
Takmo tunggu lagi
Kang naya kalo tunggu
Nasib baik ada anak buah sebaik ridhwan..
Leh tolong taip..aku buat ayat
Kalo tak sampai ke sudah tak siap
Camna aku nak taip...tangan mensgendong ammar..
Alhamdulillah gak pasal ammar tak meragam semalam.ok ja dia stay..
Tapi bila bos pegang dia nangis....
Fobia gamaknya...
Budak sekecik ammar pun tau aura bos aku tu..
Hehehe




Menu makan malam..

Cukup apa yang ada.
Sibuk2 pun aku nak anak2 aku tau
Tau..aku masih ada untuk mereka..
Walaupun simple at least...itu dari air tangan aku

Sunday, September 16, 2012

User Testing

Testing..testing.. Henpon baru n software baru Cak!!!!!!

Friday, September 14, 2012

Adusss..jiwa kaco

Today...aku dapat benda buruk. Ya mungkin pada mulanya buruk dimata aku..tapi mana tahu..kot2 yang buruk tu sebenarnya baik untuk aku. Betul tak? Tapi kenapa hati aku tak merelakan. Hati aku memaksa aku menolaknya. Adussss!! Kaco

Kadang2 bila dok cenggini...aku terpikir balik...
Kenapa aku dapat yang tidak sama seperti yang aku minta..
Kenapa mesti ada sedikit cela..

Susah nak dapat jawapan..
Tapi bila ku kembali pada Allah swt..
Mungkin jawapa itu ada....
Ya..mungkin tuhan ingin menunjukkan..
Kita tak semestinya dapat apa yang kita inginkan..
Kadang2 yang datang tiba2 itu sebenrnya terbaik utk kita.
Kita menolak...

Setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya..
Percaya pdNyq..

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 12, 2012

en3 suka hati

hi everibadi...
sehhaaattt kah???!!!!!!!!!!!!
tak sihat???...sila makan obat

wahahahaha
3 hari ni keje aku cam tarak apa2
apa pun tak berhasil
cuma aku improvekan sikit skill dalam command prompt
ingat senang ker???
selama ni kalo sebut command prompt..terus aku jadi pom pom
tapi kali ni aku angkat tangan..angkat kaki...try buat sendiri..
and hasilnya...menjadi3333...sehingga menjilat jari kelingking kaki..
apa??
tak kisah???

hari ni jugak baru aku belajar buat indexing grouping...ikut level..
pastu buat table locking..
tiba2 terasa nak amik sijil jadi dBa...
rasa nak fokus buat db saja..takmo keje lain
boleh ka
ni celop sama sikit..celop sikit sikit..
last2 apa pun tak boleh.


gambar 1st open house aku gi dengan geng2 opis...open house vendor...tapi sori..aku takder dlm gambar kejadian di atas.

cabutan bertuah..akhirnya seumur hidup pestime dapat cabutan bertuah.  jadilah..pen drive pun. 
sekian en3 hari ni....
en3 suka hati..
 

Sunday, September 09, 2012

Dah Tak Keruan

Hari ni dah berapa syawal ya?...tak sempat aku nak kira. Dan memang aku tak berminat nak kira. Memang teruk dan kejam kan aku ni...pemalas tahap tenuk.

Sejak ada baby ni..dan sejak maid aku dah balik indon...aku macam dah tak keruan. Bukan hilang ingatan ya...ataupun meroyan gila..tapi aku tak berminat nak amik tau dunia luar...tak sempat nak bersosial. Hidup aku hanya untuk keluarga dan anak2 aku saja. Pegi keje...balik keje...bersilat cekak kat dapur...urus anak2...then tido. Itulah dunia aku sekarang. Diri sendiri pun tak sempat aku nak urus.

Baru2 ni baru timbul kesedaran dalam diri. Bila tengok mesin penimbang dah naik 1 tangga...pastu tengok ada rupa mata panda dah kat muka aku..pastu ada pasir2 menyinggah buat lawatan tak rasmi...baru aku sedikit concern. Huhhh!! Harus ku pikirkan bagaimana caranya mau kembali seperti dulu...ada masa untuk diri sendiri...bersukan..bersosial..dan memanjakan diri di spa.

Hari ni pulak ada 3 jemputan open house. 2 daripada jiran setaman...1 lagi daripada teman opis. Tapi kurasa macam takde mood nak pegi mana2. Malas nak heret 3 henbeg ke sana kemari. Pastu mulut aku pulak akan jadi sama naik dengan berat henbeg aku. Silap2 nanti orang mai salam aku pulak pasal ingat aku tuan rumah..almaklumlah...beleter dekat anak. Kalah tuan rumah.

Aku perlu ada transformasi...berubah! Verubah!

posted from Bloggeroid

Saturday, September 01, 2012

Anak2 tak seehat



Kesian aina..besar2 pun masih lagi kena amik neb.

Ammar pun kena..tapi time ammar amik neb lupa plak nak suh kakak dia snap picca. Cool jer ammar...tak nangis. Siap leh gelak2 lagi. Apa taknya..neb tu kan kawan baik dia. Sejak lahir aku rasa dah berpuluh kali kot dia amik neb.

Hurrmmmm....anak2 tak seehat. Kalo cuti kang bos marah lak..

posted from Bloggeroid

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...