Monday, November 16, 2009

Hari Isnin Yang Boring...

Hari ni aku boring sungguh...nak buat keje pun takder mood. Nak pikir pun otak cam tak jalan jer. Mati kutu aku.

Tadi aku betulkan minit mesyuarat projek. Tapi takder idea...tinggal jap..check documentation plak..tu pun sama gak. Bila tengah malas ni semua nampak betol. Tak best gak..kang kalau salah aku jugak yang kena. Abis apa aku nak buat??? Nak layan facebook, kat opis kena block, nak layan forum, semua orang tengah sibuk..nak baca blog...uweekkk lama2 dok tenung nak muntah plak. Nak gi jalan2, poket tengah kering. Kang terguna lak credit card. Issshhh bahaya tu!!..tak bley. Kena setelkan bil bulan lepas dulu. Baru boleh guna balik.

Abis apa aku nak buat ni????...Sesungguhnya aku tengah bowink dan takder mood nak keje. Nak survey hotel la..nak gi bercuti. Release tension sket. Jom buka cuti2 Malaysia.....

Thursday, November 12, 2009

CiteR on ThuRsday

Minggu ni, minggu paling tensen. Keje tak berenti2. Dari pagi sampai malam. Otak pun dah sampai tahap perlu di konfigure balik. Sakit sungguh kepala aku...time2 camni jangan ler cari pasal dengan aku. Macam lahar gunung berapi jer..tunggu nak meletup.

Balik keje tadi, anak aku ajak gi JJ plak, cari hadiah untuk cikgu dia. Aku pun dalam bengang+sakit kepala+penat, terus mandi, sembahyang, siap2 terus gi JJ. Pegi kedai RM5, pastu singgah lovely lace jap..dapatler barang2 untuk cikgu dia. Ada ker patut dia nak bagi music box kat cikgu dia...cam romantika la plak. Pastu nak cari bunga ros. Aku folo jer ler. Janji tak mahal, maklumler ..gaji tak dapat lagi. Tak bleh la nak shopping sakan sangat. Kang tak makan aku ujung bulan ni.Bunga untuk Cikgu kesayangan Ain

Ni ler hadiah nak bagi kat cikgu dia...belasah jer ler. Budak2 sekarang..aku dulu umo 5 tahun tak gi sekolah pun lagi.

Ni la kad yang dia tulis...jangan salah faham..cikgunyer pompuan. Ini ler tulisan anak aku..okey ler..baru 5 tahun. Boleh menulis, membaca, kira okey ler.

Abis shoping apa yang patut aku singgah istirehat kat secret recipe..layan kek sorang 1 slice. Jom kita layan picca2nyer.....zassss!!!!!!!
sedapnyer!!!!!!!!!sorang satu lak tu..tak abis aku la tukang abiskan...huhuhuhu


Ni plak picca2 aku last sunday..tempat yang sama gak..kemaruk secret recipe..


hari ni aku ilang sabar**********

Monday, November 02, 2009

Monday SickneSS


Mengantuk...kenapa la menjelang Monday, hati aku berdegup222. Nak tido takleh..nak buat keje pun takleh...trauma sungguh!!!! Syoknya kalau dapat cuti satu minggu kan??? Tak sabar nak tunggu AidilAdha ni...dapatler cuti 4 hari (plus cuti amik sendre). Kalau takleh tido tak lapar takper la jugak...ni perut pula minta diisi. Nasib baik aku penakut nak turun ke bawah (perlu ker aku cakaP??) tahan jer ler untuk Azmal Fat Rice esok....esok kalau bos tanya pasal SDS tu apa aku nak cakap?? Belasah jer ler....brief yang mana aku paham jer ler.




gambar takder kaitan dengan en3 atas...anak aku dan anak buah aku bersama bear Jusco Selection...

Sunday, November 01, 2009

IlmU

Dari seorang sahabat...

Jika seorang hamba itu ilmunya cukup ;

Hatinya dengan Tuhan sentiasa hidup
Sangat beradab dengan Tuhan
Redha dengan ketentuan Tuhan
Sabar dengan ujian

Jiwanya bersih hingga hatinya terpimpin
Jiwanya hidup sangat peka
Ibadah terutamanya sembahyang sangat berdisiplin

Kalau dia memimpin sangat dikasihi dan di segani
Kelihatan orangnya tenang
Wibawanya tinggi
Akhlaknya mulia hingga disegani orang
Kerja-kerja tersusun dan teratur
Tenang, tidak gopoh dan berdisiplin

Pandai bergaul dengan manusia
Berhadapan dengan orang penuh dengan bijaksana dan lemah lembut
Mengutamakan orang lain lebih dari dirinya
Bertimbang rasa dengan manusia
Sangat bersimpati dengan orang yang susah dan mendapat kemalangan
Suka berkhidmat dengan manusia

Fikir-fikirkanlah..

Bukalah pintu hati, anda pasti akan memahami.