Friday, April 22, 2011


dua hari tak hapdet blog...agak kebizian sikit. semalam sibuk dengan miting. sampai kol 1 tengahari pun dapat undangan gi tengok site lagik. kol 2 baru lunch. sebook betul.

but today pun sibuk jugak..tapi takler seteruk semalam. tudei leh layan movie lagi. citer red riding hood. memang rasa tajuk takder kaitan dengan jalan citer...but citer leh layan la.aku kasi 4 bintang daripada 5 bintang. mula2 aku suspek citer hantu. ya ler...dah set dalam mind ni hantu..hantu..hantu mak limah. sekali citer serigala jadian beb. ala2 twilight pun ada gak. hahaha...hantu yang romantik gitu.




ceritanya begini....one day..payah la nak cakap omputih...kata sokongan kan...

suspen tau citer dia ni...jenuh aku meneka2 siapa la gerangannya yang jadi serigala jadian ni. mula2 teka peter..pastu henry..pastu gandma valerie...sekali beb yang tak kusangka serigala jadian ni adalah papa valerie. hahaha... tak sangka kan...penat aku terkejut2 dan otak aku plak gatal dok pikir. tapi failed akhirnya.

valerie dengan henry...henry tu nak ke dia...dah siap bertunang dah pun. but dia plak jatuh cinta dengan peter

babak romantis valerie dengan peter...kesian henry..masa tu dia ngendap2 tengok belakang dinding kayu...

ending citer ni best la jugak...last2 peter tu jadi serigala jadian gak kesan daripada luvbite papa serigala tu...but si valerie ni still setia tunggu peter...romantik gitu la kan..kalo aku dah lama aku kawen dengan henry tu...dah la ada kedai kunci(paling kaya kat kampung tu la)...hensem plak tu...hihihi.

tapi ku rasa...kalau ada citer lain baik tengok citer lain kot...sebab kami sumer tertipu tadi. hahahaha...

p/s : ada orang kena marah dalam bilik tu...hihih..dan satu lagik..malam ni ada Maharaja Lawak..tak sabaq gue nak nengok SEPAH dan JOZAN beraksi ni.





Wednesday, April 20, 2011

Manusia tu X sama

sori...terhapdet time kija. tapi rehat tadi aku tak kuar..siapkan db..so boleh ganti la kan?? hehehe

hari ni hati aku terguris...aku tak tau kenapa orang mesti cakap tengking222...cakap tempelak22..or cakap perli33. kenapa?? why?? tak boleh ker kalau kita cakap macammana orang cakap dengan kita. kenapa kita mesti mengeluarkan patah2 perkataan yang boleh menyinggung perasaan orang lain. apa salahnya...kalau orang cakap baik dengan kita...kita balas baik dengan orang. susah ker??? atau kalau kita benci sekalipun dengan orang tu...kita tak perlu nak tengking22..perli22.

hurrmmmm...maybe ini kali terakhir. selama ni aku tak pernah nak berkira keje aku. why orang mesti berkira keje orang. aku tak pernah menolak kalau orang perlukan bantuan aku. aku akan tolong sedaya boleh. tapi kalau ini yang aku dapat...kalau ini balasannya...insyaAllah..moga2 Tuhan akan menguatkan hati aku untuk bertindak keras. Ya..terima kasih Tuhan...kerana menyedarkan aku..manusia tu tak sama...

Ya aku sedar..kita tak boleh mengharapkan apa yang kita beri sama banyak dengan apa yang kita akan dapat. kadang2 kita terpaksa memberi tanpa menerima apa2. so, redhalah....

Apa Saja Sila Kali 27..

Khas untuk kekawan yang nak kawin,yang dah kawin, yang tengah berkira kira nak kahwin..

terutama untuk para suami..


monologue orang bujang...


ape aje yang ko agak tolong kali 27...sebab

01) aku sembahyang sorang, belum tentu dapat satu, tapi korang kali 27 dari ape yang aku dapat

02) aku kena berdoa minta ampun,korang tak payah,pegang jer la tangan bini tu

03) aku sepanjang malam la try baca Quran, korang tak yah susah kejut bini tahajud 2 rakaat..setel

04) aku bagi singgit,ko pun bagi singgit,tapi singgit ko kali 27, kalau kau bagi 10 hengget,celah mana aku nak cari 270 ?

05) bro doa korang lebih dekat dengan Allah, ape kata korang tolong doakan aku?

06) aku kena ada duit untuk sedekah,ko tak yah, bini ko makan, setiap suap makanan itu sedekah

07) ko ajar anak ko walau pun alif ba ta,dia kenal alif ba ta, boleh baca alif bata, tiap kali sebut naik satu darjat,gugur satu dosa, aku kalau ajar anak orang pun belum tentu

08) punya la aku susah payah jaga solat jemaah, berebut sof belakang imam,ko datang sof paling belakang,sama dengan jer,kalau ko duk satu sof ngan aku? aku nak challenge camner lagi?

09) aku buat gak sikit2 kerja dakwah, belajo sabar jihad lawan nafsu, bini ko dapat sama ngan apa aku buat sebab usahakan taat layan kerenah ko ngan anak2

10) sayang bini gilah jemaah,pahala satu jemaah allah bagi free kat bini solat awal waktu kat rumah,orang bujang dengar je la

11) aku balik keje,sambar air dalam peti, ko balik keje bini sambut dengan air,ko minum biarpun sikit,setahun puasa tu

12) dah kawin dapat anak,bini ko dapat pahala haji,aku datang melawat tolong doakan budak je la

13) jalan ketaatan memang tak mampu buat sengsorang bro, kurang kurang ko ngan bini boleh main lumba lumba

14) so kau pun belajar la kuar dakwah,hadis kate satu subhanallah (kebajikan) kali 700k, hebat kan, tapi jumpa hadis lain kata orang dah kawin bila kuar kali lagi 700k, 49juta...dah tak terlawan bro

15) kalau cerita bab rezeki la,allah kate dalam an nisa : dan kalau mereka miskin,Kamilah yang beri rezeki, ~ jaminan Allah tu....aku tak jumpa lak jaminan orang bujang...ker terlepas pandang?

16) sengsara ibu mengandung? mana de, doa semua hidupan melata minta keampunan dan rahmat untuk dia...sekali lagi orang bujang tak der sape tolong...tu sebab ibu mengandung cun lain macam...ha jangan pikir bebukan

17) ko peluk bini dengan kasih sayang,Allah pandang dengan rahmat kasih sayang,hari hari ~ aku bujang kena balik kampung peluk mak,itupun kekadang segan be...hehehe

18) belum lagi dia tolong ko basuh baju,masak semua,kemas rumah,lagi hebat tolong ko bab ibadah...pahala bak sungai yang mengalir...ya Allah aku pun nak nikah cepat....

19) andai ku pergi dulu sebelum mu,redhakan pergian ku duhai suami ku....masuk syurga tanpa hisab

20) sunnah impian tiap tiap orang, untunglah ko dapat dulu.....

21) sabar separuh daripada iman,lagi separuh kawin,sebab tanggungjawab

22) bini datang bulan,ko bleh pose, dia tak semayang, tapi Allah bagi cuti dengan gaji penuh

23) aku la kalau bernafsu kene paksa puasa, korang....ehem ehem dah tunggulah malam

24) hahahaha paling best...ma bapak dah tak marah kalo ko balik rumah tengan malam ngan bini ko

25) sebaik baik perhiasan dunia adalah isteri yang solehah...ni nabi sendiri iktiraf...usahakan la...

26) jiwa kacau tul la...sape gua nak ngadu...huhuhuhuhuhu...kurang kurang lu dah ada teman nak dengar lu punya temberang hehehehe

27) yang ni aku minta lindung : seburuk buruk orang adalah yang tak nikah,seburuk buruk mayat adalah mayat yang tak nikah...


cukupla 27 sebab aku korang sedar..betapa beruntungnya korang jadi suami dan bapa...along bukit beruntung tak beruntung macam korang kan???....

Tuesday, April 19, 2011

Berblog time Opis Hour???!!!

Salam semua....

semalam time miting terbesembang dengan bos aku..regarding kepentingan memblock laman sosial like facebook n twiter. so..aku pun bertanyalah...why kita mesti sekat2 people from guna this social network...?? ministry2 lain buka...tak kisah pun. so..my bos pun menjawab...dengan perlahan..but sentapppp gue nyah...jawapannya "kita boleh tak block...asalkan manusia ni amanah...contoh paling mudah..hapdet blog time opis hour...apa citer". kelu aku. memang ler dia tak pernah baca blog aku. harap2 ler...lagipun berapa kerat sangat manusia masuk blog aku ni. tapi bila sentuh bab2 amanah ni....memang ya. ramai staf2 kerajaan mahupun swasta menggunakan time opis hour untuk memblogging mahupun memblogwalking. termasuk la aku. so...apa nak buat...hobi. Ampun ya bosss...tapi dengan bos boleh la kita minta ampun...tapi bila bab2 nak menghalalkan gaji yang masuk perut akibat mencuri masa2 kerja yang dibayar gaji untuk diri sendiri macammana??? tak terjawab den ni haaa!!!!! tulun3333...

So, now....aku cuba untuk berazam..no more post time opis hour. kalau terdesak sangat pun akan aku gantikan dengan obertime. eh!! bukanker aku selalu obertime. takder plak aku nak claim. kira ok la tu bos kan????!!! bos kan slalu suh saya obertime....so..saya nakal222 sket boleh lah yer....hehheeh
gambar curi2.....hehehe..miting semalam

aku ni sekarang idup dengan miting jer...semalam miting seharian..pagi dan petang. So..semalam aku kira2 time aku buat kija tinggal 1 jam setengah jer. so..nak buat kija apa...tenung22..belek222..plan222 dah habis 1 jam. 30 minit lagi dok kemas222....selak22...senyum22..habis!!!. hari ni free sket kot. tak dapat apa2 undangan lagik. tapi esok ada 2 undangan miting. serentak plak tu. so, haruslah salah satu aku terpaksa antar wakil. hissshhhhh!!!!!!!!! naseb3333. ampun ya...sesapa kena pergi tu ya....bukan aku sengajakan. telah cuba minta miting tersebut dibuat petang. tapi tak boleh ditunda lagik.

okey...masa dah time. kena amanah ya kakak22, adik22, abang22...jom..kita buat kija.










Monday, April 18, 2011

Maharaja Lawak

tengok maharaja lawak???
tak tengok???
rugi..rugi..rugi..
best!!!!!!!!...gelak meleleh air mata..
selain dari tengok famili sarjana..imam muda...akademi fantasia 9..
maharaja lawak boleh juga jadi pengerat keluarga..
mau taknya...
sama2 gelak..
sama2 ketawa..
sama2 meleleh air mata..

aku??
aku suka tengok..
apatah lagi maharaja lawak adalah kegemaran hubby aku..
so, apa yang jadi kegemarannya..
secara automatiknya ..
jadi kegemaran aku..
baru istri yang sehati dan sejiwa..

so..hari jumaat malam sabtu..
aku akan pastikan kol 10 sumer dah ready..
daripada segelas nescafe tarik..
sehingga 2 botol susu untuk anak aku
dah tersedia depan tv..
supaya bila time aku bergelak2...
takder le gangguan yang mencelah..

Bila sebut maharaja lawak..
of cozzzz la aku suka sepah dan jozan..
lawak menjadi...ringan dan sopan..
paling best sepah la..
memang lawak gila...tambah2 lagi bila time Shuib menyanyi..
rasa nak pecah prot..gelak..
memang layak digelar raja lawak..

jozan pulak..aku suka kalo time selamba..
diorang ni kalo planning2 tak menjadi punya..
kalau spontan harus kena ketawa..

amir???
amir ni kesian aku nengok..
dah jadi macam badut dan maskot maharaja lawak.
kesian...kenapalah tak disingkirkan awal..
tak gelak serba salah..
dah gelak kang orang kata gilak..
memang lawak tak jadi lawak..
lalu apa yang harus ku buat..
tapi mujur ada amir..
ada juga masa aku nak ke toilet..bancuh milo..
orang kata masa dia atas stage boleh diibaratkan iklan yang panjang..
tapi lenkali time amir beraksi..eloklah diujung skali..
kalau tak ilang mood aku nak mengundi..

akhir kata...wassalam...
en3 takder mood..tapi nak juga menaip..tangan sedang gatal

Karaoke

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu


ekceli bukak sesaja ku tepek lagu tu di sini...

jus nak stori...

once upon a time..

aku gi karaoke with my puteri

dekat giant seri kembangan yang baru 5 bulan di rasmi..

satu jam...rm12 sahaja...tak mahal sangat..

sesuwaiii lah untuk mengasah bakat aku dan putriku..

tiba2 aku gatal tangan pilh lagu ni..

rembat jer...padahal aku tak tau nyanyi...

sekali bila lagu tu terbuka...dan kena nyanyi..

aku tak gheti...

yang paling tergezutnya...

dengar suara ain menyanyi..

sungguh aku terkojut..

tambah2 lagi part tinggi tu..

dia boleh nyanyi dengan lenggok yang betul..

penuh perasaan lak tu..

sekali aku tanya dia..

mana belajar lagu ni..

dia kata dari dia umo 6 tahun dia dah tau lagu ni..

dengar dalam bintang kecil..

pastu katanya lagi..selalu ada kat tv..

so, dia ikut lah..

wah33333....

kalau bab nyanyi laju jer...

malam tadi baru terhegeh2 nak siapkan homework.

masa cuti..berpoya2 tak hengat doniawi..

mak dia la ni..

pemantauan tak betul..

hehehhe



Friday, April 15, 2011





Update terakhir hari ni...
wahhh ..secara rasminya diumumkan bahawa hari ni adalah hari menghapdet blog...
huuaaahuaaahuaaa...

nak dengar citer tak???
tadi bos panggil aku..
ingatkan nak bagi saguhati..
atau nak bagi beribu2..
kuangkuangkuang
sekali ko..aku dapat keje baru..
kan aku dah kata...no more relax..
jangan harapler chem..
ko leh dok goyang kaki..
keje ko kan berantai..
habis satu..satu lagi mari..
kadang2 bukan satu..tapi 40 sekali mari
huahuahua..

next week..aku akan kembali kepada keje lama aku...tengok database...tengok data beriban2222...tengok indexing...tengok data updating..
ada sesapa nak ganti???...hisshhh!!! jangan harapler...aku lah database administrator..aku lah juga SA....kadang2 merangkap PA...cuma tak jadi cleaner toilet jer....(eh..eh...ada orang berak tak flush kat toilet tingkat 3 ni..pengotor betulla...nak kata sekolah rendah..dah mak budak sekolah rendah. tapi tak gheti2 nak flush...bangang betol!!)
buhsaaannnn!!!!!!!!

so, hari ni..mau relax2 sket..sebab minggu depan aku tau akan kejung aku tengok data..
mata pun mesti akan juling...oh no!!!!

seronok plak kalu jadi suri rumah sepenuh masa...hantar anak sekolah..masak..baca majalah...tengok tv..check homework anak..

tapi nanti saper nak bagi duit kat aku untuk shopping....







Aku Suka...Aku Suka...Aku Suka...hahahaha

mak aiii...
jarang2 hapdet blog..
sekali hangin mai..en3 macam ayaq...
laju jer...sehari tiger..(tiga)

heheh..
hari ni hari jumaat..
nak keluaq rehat rasa penat..
nak tengok pesbook pun meluat..
boring..

lepak kat opis....takder teman..
takder sapa yang tinggal..
si repana..dah bersemayam bertelangkup atas meja..
tinggal makcik dalam bilik...dengar keyboard jer berbunyi...mesti tengah buat keje..
orang berdedikasi...hidup untuk keje..berkhidmat untuk negara..
macam tu la...

aku nak buat keje...???
oh tidak ler..
perasaan malas dah bermaharajalela..
campur plak dengan otak yang gila2..(kena ada 2 ...kang jd gila)
harusssss la...goyang kaki saja..
tengok pc, tengok blog...tengok cerita..
hahahahahahaha...
aku suka....aku suka...aku sukaaaaaaaa..hahaha

dah222 dah 222 dah222...
ambil bantal busuk...
sila buat peta..
tumpang orang takda...

Andainya Perempuan Tahu...

Now..kita baca pasal lelaki plak. so, bagi kaum2 perempuan di luar sana..jangan harapkan lelaki jer memahami kita...sekali sekala..kita plak kena berusaha untuk memahami mereka.

Macam hubby aku...10 tahun bercinta hari2 cakap i lap u..lepas kawen boleh dikira berapa kali dia cakap 1 lap u. tapi syukurlah...tahun ni tahun ke 10 perkahwinan kami. ungkapan bagi sesetengah lelaki tak membawa makna sangat. yang penting HATI....dan aku dapat apa aku nak....heheheh (ampun ya kakandaku...aku tak sengaja minta barang2 daripadamu)

so, jom layanzzzzz.........

  • - Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).
  • - Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
  • - Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
  • - Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik
  • - Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.
  • - Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
  • - Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
  • - Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
  • - Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
  • - Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
  • - Kebanyakan lelaki yg nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys! (how true)
  • - Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
  • - Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini...
  • - Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
  • - Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa...yang lain hanya kawan..
  • - Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
  • - Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
  • - Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti..
  • - Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!

Andainya Lelaki Tahu.......

Andainya lelaki lebih menghayati....lebih menghargai...hidup ini akan jadi lebih sempurna dan bahagia. (nanti aku cari perempuan plak ya...kang orang lelaki marah..asik2 point ke diorang jer..heheheh)

Andainya lelaki tahu..

Apabila seorang perempuan jatuh cinta,

lelaki itu tidak semestinya punya segalanya

tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.


Andainya lelaki tahu..

Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,

itu bukan bermakna dia lemah,

tetapi dia sedang mencari kekuatan

untuk terus tabah menyintai lelaki itu.


Andainya lelaki tahu..

Apabila seorang perempuan marah,

memang dia tidak mampu mengawal perasaannya

tapi percayalah, itulah maknanya

dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.

Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,

semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.


Andainya lelaki tahu..

Apabila perempuan bercakap banyak,

dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,

tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.


Andainya lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,

itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,

tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,

bukan untuk dirinya,

tetapi untuk masa depan anda.


Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,

bukan bermakna dia tidak sayang..

tetapi dia terlalu sayangkan anda

dan masih menganggap anda anak kecil

yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,

anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.

Naluri keibuannya sangat kuat.

Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.


Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan merajuk,

jangan kata dia mengada-ngada.

Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit

atau hadiah sedozen,

tetapi cukup dengan perhatian

yang boleh buat perempuan rasa dihargai.


Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,

itu tidak bermaksud dia tidak menyintai

tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,

bukan hanya hadir dari kata-kata

tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,

dia benar-benar maksudkannya.

Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.


Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,

jangan percaya kata-katanya

kerana dia hanya mahu menguji kamu.

Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.

Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,

walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya

tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan menjadi degil,

dia bukan bermaksud untuk menjadi degil

tapi dia mahu melihat

sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai kena caranya,

jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.


Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata,

“tolong tinggalkan saya!”,

dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.

Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,

percayalah dia akan mencari anda semula.

Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.

Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.

Dia terlalu emosional.

Tapi dialah yang paling menyayangi anda

dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.


Andai lelaki tahu..

Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu

dengan perbezaan yang tersendiri.

Tetapi sekiranya mereka saling memahami,

mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.

Di sebalik air matanya,

tersimpan seribu satu kekuatan

yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah

tapi dia punya kekuatan tersendiri

yang bisa menggoncang dunia

dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda

kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja

tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda

dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.

Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu

yang terbaik untuk anak2 anda.


Celok dari blog Azzah....tima kasih azzah. sungguh tersentuh hati...huwwwaaaaaaaaaa

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...