Monday, October 29, 2012

Takder Tajuk

huuwwaa..penat ku tepek2 gambar2 percutian aku...penat aku buat caption panjang2. last2 bila nak publish...takleh pulak. dah la takleh...hilang truss plak tu. tensen tol la. penat mengarang....

dah malas nak tepek...
dahla en3 sebelum...taip kat blogger..
.langsung xleh nak hapdet...tu yang en3 cam tak siap. dah buat en3 baru ilang plak...


sekian....

posted from Bloggeroid

Sunday, October 28, 2012

Percutian Yang Mengecewakan

3 hari lepas ku baru bercerita pasal percutian aku. semangat gila aku nak gi bercuti merehatkan mental dan fizikal. tapi....

jeng jeng jeng..
hari jumaat...hari raya..pagi2 aku dah bangun siapkan nasi tomato.
aku tak beria2 masak...takut tak habis..
maklumler...dok sini bukan ada ramai kawan mawan...kiri kanan ca ya nun alif...
so..beraya la sekeluarga kami dengan menonton tuvi..

aku rasa memang tak sedap hati nak gi bercuti hari tu..ammar dah stat batuk2..
disebabkan aku dah tahu kronologi dan carta alir batuk2 tu..aku dah dup dap dup dap..mesti lepas ni ammar semput..
tapi sebab kami dah buking ..budak2 dah beria2 semangat nak bercuti...dah packing baju siap semua dah...aku pasrah..dan berdoa semoga ammar takder apa2. kol 2pm kami bertolak.

petang tu...badan ammat dah stat panas. tp aku ingatkan panas sebab bilik tu memang panas. penyukat suhu pun macam ok jer....paling tinggi 36.9. so..aku ingatkan ok jer la. sekali ko..kol 3am ammar dah start demam. kalut kami call hotel...tanya klinik 24 jam yang terdekat.....sekali pegi la kami kat klinik tu...mak datok....doehhhhhnya kata orang kedah...kampung aku lagi advance.....pas amik ubat bagi ubat...ammar pun ok....tido nyenyak sampai pagi. lagi satu ku lupa bgtau..percutian kali ni aku dah standby mesin nebuliser.so...kira ammar masih ok lagi..sebab ada mesin tu.

esoknya...aku rasa macam tak sedap hati nak stay 1 mlm lagi. walaupun pakej aku amik 3hari 2 malam.
pas diskas dgn hubby dan pujuk anak2 kami k 12noon kami checkout. nasib baik pihak hotel tak charge apa2. mungkin sebab kami tak sempat dinner yang mana dinner tu ada dalam pakej kami.  baru plan candle lite dinner...dah terpaksa cancel...takper lah..demi mu anakku yang tercheeennnta.
posted from Bloggeroid

Thursday, October 25, 2012

Aku Ghindu

Selamat hari raya aidiladha...
Sedih...dah 10 tahun aku kawen.
Maknanya dah 10 tahun aku tak pernah balik raya haji kat kampung.
Sedihhhhhnyeeerrr

Bukan sengaja taknak balik..
Tapi cuti sekejap sangat
Balik kedah jer dah 2 hari pegi balik...bila campur jem...
Penat atas jalan
Pastu pening kepala pulak...bila laki bawa kete asik break2...rasa nak muntah...

Now...aku sungguh2 rindukan kampung halamanku
Aku rindu ketupat palas mak aku..
Aku rindu nak makan kari daging..
Huuuwwwwaaaaa.....aku ghindddduuuu.

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 24, 2012

DIET....TAPI GEMUK JUGA....HUWWWAAAA

Sakit kepala ni....
Berat tak turun2 lepas beranak hari tu...
Paling rendah 58kg...
Walhal aku nak 54kg untuk pakai semula baju2 dalam wardrobe aku tu..
Sekarang ni asik2 ulang baju yang sama..
Buhsan

Lagi 4kg sekarang ni aku rasa dok menempek kat punggung aku..(giler direct)
Rasa macam ada bonggol unta kiri dan kanan...
Haissshhhh geram sungguh..
Rasa nak potong2 jer

Mungkin sebab aku tak senam kot..
Harap pada diet kontrol makan jer
Hari keje menten la..
Sabtu ahad tambah 2kg...
Weekdays diet balik..
Pimai2 tangtu...
Mencikkkkk!!!!

Sekarang tengah berperang dengan perot sendiri
Bau nasik kukus ayam dara yang aku bungkus kat anak aku dok terbau2 sampai ke bilik..
Tahan...tahan ni.
Kang gemok balik macam doluuu..pada muka

Jeles tengok orang lain...senang hati jer makan
Leh atur2 kedai lagi nak makan
Badan tak naik pun..
Aku makan sikit naik sekilo..makan banyak naik 2kilo..
Makan lagi banyak...naik berkilo2
Macam belon.....

Tak Sabar Nak Bercuti

tak sabar nak gi bercuti...
nak relaks2 kan body..
maklumlah sejak ammar masuk wad ujung bulan 9 hari tu...sampai sekarang aku tak rest lagi.
jaga baby sakit memang memenatkan...
badan sakit..kaki sakit..
mental pun sakit.

so, cuti kali ni aku plan nak gi bercuti..
taknak gi tempat yang boleh jalan2..
nak gi tempat yang aku boleh relaks..
jauh dari gangguan pinggan mangkuk...periuk belanga..
jauh dari gangguan batang mop dan penyapu...
nak betul2 restkan minda..
layan muvi yang aku donlod penuh hardisk aku tu..


tara...lokasi aku ialah


tak sabar nak pegi....
tahun ni dah 2 kali aku gi sini...
dekat..mudah..paling best ada pakej dinner
so...tak yah kuar mana2..
anak2..sila la main sendiri...
nak berendam sampai kecut bontot pun sila lah
mamamu nak memanjakan diri...


Wednesday, October 17, 2012

Serabut Pala Weiiii

Ku pening paler...

Anak tak sihat...doktor tak kasi antar neseri...siap bg mc kena jaga...
Keje menimbun nak kena siapkan...
Prepare tugasan yang tajuknyer lari beribu batu lagik..

Serabut pala weiiiii

Kalo korang..apa korang buat????

Monday, October 15, 2012

Gilo Tajuk Lari Beribu Batu

Human Trafficking in Malaysia------->>>>> tudia nama tajuk assignmen baru aku.  gila aku dok baca undang2 kat mesia...pastu dok compare plak dengan undang2 kat obersea.  gila depa bagi aku tajuk ni.  lari jauh beribu2 batu dengan course aku blajaq dulu.  bukan setakat lari jauh....bau kentut pun takde.

mampus!!!!!!!!

pangsan!!!!!!!

kojol!!!!!!!!


rasa macam nak masuk u balik...tukar course...dari IT amik law.
aci dak!!!!!!!!
mak tengsi ni...
rasa nak cakar2222 muka sesapa yang berkenaan..


Thursday, October 11, 2012

Adam & Hawa

see...aku dah ketagih tengok adam dan hawa.  hari2 aku folo.  aku start tengok masa episod 14.....tengok terus dari episod 1 sampai 14 dalam satu malam.  gilo.

masa mula3 aku dengar2 pasal orang komen...heroin dia tu tak lawa.  ramai orang kondem citer ni gara2 tak puas hati dengan heroin kejung ni.  orang kata better amik nelopak...tak pun mayang karim.  cian nadiyaaaa nisa ni.  macam2 orang kutuk.  tak cantik la...gigi jarang la. kaku la.  tapi ku nak tanya sket..

nak jadi heroin ni perlu ke cantik....cer tengok omputih...heroin tua pun filem laku jer...
kalau heroin cantik...dapat hero cam mamat bangla jual kapet..orang tak komplen plak...
ala...konon33...laki hensem wajib dapat pompuan cantik...

pompuan cantik... sapa2 pun leh dapat....hensem tak hensem belakang kira..
mazhab mana ntah depa pakai ni....cencurut btol!!!
cer tengok kat dunia betul ni...semua laki hensem  kawen dengan pompuan lawa jer ker...tak kan????

cer bayangkan kalo mayang karim jadi hawa.....dengan cakap slang omputihnya...secara natural sesuai ker jadi hawa yang kekampungan...

kalo nelopak pulak...macam tak sesuwaaaiiii....cantik ala2 plastik.  i tak like!!!!gedik jer lebih

so..bagi aku nadiyaaa dah sesuai....watak hawa dia bawa memang natural sekali. 
takyah makeup tebal2...
kening berlentik222...
bulu mata pelesu...
blusher 4 kilo...

makeup pun ala2 kampungan...so...ok what.
baru nampak citer sejati...
baru aku terpegun camner adam yang gagah perkasa boleh terpikat kat heroin biasa2...
baru aku hairan kenapa dulu aku gadis2 biasa yang kekampungan tak dapat pikat hero macho macam adam mukhriz...
oh lupa plak...dulu aku tak natural cam nadiyaaa....gemook bulat...hitam melengit...walaupun sekarang masih hitam...tapi dah scrub...kurang sikit kot melengitnya.  beruntung hawa....putih la jugak.
eh333 over pulak.

ok...aku dah betul333 ketagih...
malam tadi aku baca lagik nobel adam hawa..buat kali kedua. 
siap laki aku sound "wan pegi mandi"
hahahah...aku baca nobel dari balik keje...tak mandi2
gila kemaruk
dah mula balik peel dolu3333..layan nobel sampai tak tido malam...
lupa anak dah 3
huhuhuhu...

p/s : mana carta alir alfresco ni?????




Wednesday, October 10, 2012

Adik Adam


"AHMAD ADAM SYUKRI lahir secara vacum pada 4/32012, sewaktu kelahirannya adam keluar dalam keadaan flat dan kekurangan oksigen dan telah mengalamai BRAIN DAMAGED (SERVE HIE) atau lebih dikenali sebagai KEROSAKAN PADA SARAF OTAK.

SCAN MRI pada 9/3/2012 menunjukkan otak Adam mengalami kerosakan yg amat teruk...Adam tidak pandai menelan airliur dan bergantung pada mesin oksigen untuk terus hidup.Adam juga perlu bergantung kepada mesin suction kerana tidak pandai menelan air liur utk sedut air liur dalam rongga hidung dan mulutnya.Mata kanan Adam mengalami injured , begitu juga telinga sebelah kana yg tidap dpt mendengar kerana kerosakan pd bahagian dalam telinganya.

Doktor pakar otak mengesahkan Adam akn terlantar SEUMUR HIDUP dan peluang utk berjalan dan hidup spt kanak2 normal memeng amat tipis.Doktor pakar otak mengklasifikasikan kerosakan otak adam sebagai kematian saraf otak"


selama ni aku tak pernah amik tau...atau nak share apa2 pasal kisah sakit penyakit ni...tapi bila terbaca kisah adam...aku teringatkan anakku ammar.  lahir pada bulan yang sama...hanya beza 9 hari.  alhamdulillah....tuhan tidak memberikan aku ujian seberat ibu adam.   ujian yang sedikit pun aku tidak terdaya untuk menahan...apatah lagi ujian seberat ini.  begitu tabah hati ibu adam.


aku hanya mampu berdoa...semoga Tuhan akan melindungi Adam...kuatkan semangatmu...untuk ibu Adam....sungguh aku kagum dengan kamu.


oh!!! sudah meleleh air mataku ini....teringat saat ammar sakit dulu....aku dah meraung gila bila doktor mengelilingi ammar di kala dia hanya mampu menyedut oksigen setinggi 65%...saat dada dia berombak kencang bertarung untuk bernafas.  saat dia hanya bergantung pada mesin oksigen untuk membantu pernafasannya.  saat lendirnya penuh dan terpaksa dikejar ke bilik rawatan jam 4 pagi kerana dia tidak boleh bernafas. saat itu ammar hanya berusia 45 hari. 

tabahlah kamu nak.....aunty akan membantu sedaya boleh dan akan terus berdoa untuk kamu....


PERHATIAN: UNTUK YANG INGIN MENDERMA PADA ADAM BOLEH BANK IN KAN KE ACCOUNT - MAYBANK : 1611 3633 1818
                       CIMB           : 0204 0007 2922 01
Visit page Adam Ahmad Syukri  http://www.facebook.com/AhmadAdamSyukri



Saturday, October 06, 2012

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...