Monday, December 31, 2012

Cerita Bercuti 1 Minggu

baru masuk keje...setelah bercuti selama seminggu..apa ntah aku buat masa cuti..takder apa pun..
lepak umah....gi shopping kat JJ...kat giant...lepak umah kakak aku..tu jer ler..aktiviti paling jauh pun aku gi adalah bukit tinggi..tu pun amatlah membosankan.

sepanjang cuti ku lepak tengok tv jer kat umah.  bukan selalu aku dapat cuti camni.  memang payah oooo..
ni pun kebetulan.  time bos aku ada diskasyen dengan kawan aku..cepat2 aku gi sorongkan borang cuti.  pastu minta sign.  masa tu dah kelam kelibut...bos sign jer la.  hehehe..selamat. cara baru minta cuti.kalo tak jangan harap ko nak dapat cuti...berkerut la muka camna pun....kena bebelan 4 baldi dulu...baru ko dapat.  kalo tak pun...ko siapkan keje semua dulu..tungin terbalik angin kuar pun..blom tentu dapat..selagi tak siap keje tu.

so...dah dapat kan...apa lagik...last day keje tu ku buat2 sibuk.  dengan harapan bos lupa next week aku cuti.  hehehe.  tektik lagik.  dan memang dia lupa pun.  yesss!!!!!!

so hari ni naik keje semangat waja tunjuk muka...pasal rabu ni aku nak menghilang again.  kata anak sekolah kan...haruslah aku pun bizi. 

kesian anak2 aku..makan depan tv pun tak berani
gambar kat atas...kesian anak2 aku.  memang aku ajar diorang..takleh makan depan tv.  kalo nak makan sila ler ka meja makan.  tu pun kat dapor sinun.  jangan harap ku kasi makan kat depan.  kang tumpah naya ku nak kemas lagik.  tapi hari tu ku kesian tengok...terjengokk3 kepala nak nengok tv.  atas dasar kemanusiaan aku pelawa makan depan tv.  macam tak caya jer diorang bila ku kasi.  tu yang masing2 pangku pinggan..takut tumpah.  dan amazing...memang tak tumpah langsung.  caya la.  kakak aku cakap..aku ni ngalahkan mak tiri...tapi untuk kebaikkan.  nanti kalo gi umah orang...sila jangan sesekali bawa pinggan ke depan tv.  memang balik ku hayun rotan 4 kaki.

1st time si kecik blajar makan biskut
 budak kecik ni pun ku dah stat kena ajar disiplin...makan sila jangan sepah2 ya nak.

kakak excited tengok adik dah pandai makan

kembang semagkuk...dari rambut sampai ke idung

ammar santai

3 beranak...hepi forever...sorang branak lagik jadi cameraman
 Ya allah..besarnye lengan orang itu...harus balik naik kena naik stepper sambil pegang dumbell.

tercapai gak hasrat diorang nak gi bukit tinggi

layanzzzz

layanzzzzz

laki aku yang kebosanan....

macam2 gaya anak tina aku yang kecik tu

gambar2 kat atas ni..gambar gi bukit tinggi semalam.  aina sibuk sangat nak g sana.  dengar citer dari sepupu dia.  macam best.  sekali pegi..dia buat muka toya.  ya la untuk budak2 apa la sangat bukit tinggi tu.  setakat nak main kete masuk token kat jj melambak.  kesian. tapi dah sampai aku paksa gak bergambar.  kenangan.  pasni jangan sibuk minta nak p sana dah,.

gambaq ni kena kecikkan.....takut terkujat. tengok mata aku..sejak ada anak kecik..mata dah ada shedo kat bawah....tensen
gambar atas,...hahha.  mata burung hantu.  apa taknya..kol 1am..anak aku dok main lagi. jap masuk bawah kusi..jap bawah rak tv...jap pegi peluk tiang seri.  nak tido pun tak boleh.  last2 mata jadi sembab.  pas ni nak try safi rania..untuk mata.  untung2 leh jadi mata RCW. hahaha.

sejak akhir2 ni mood nak berblogging dah makin hanyut.  citer banyak...gambar melambak2. tapi semangat dah hilang.  lotih anak 3.  alasan lagik...huhuhu

Friday, December 21, 2012

Setellll...YES!!!!!!!!

yeeehaaaa...
setel sudah bengkel aku..penat 3 hari memerah otak macam orang gilo. mikir kelemahan, kekuatan,ancaman..peluang...visi..misi..aksesori umah banglo. 
fuhhh !!!!!!penat

mana tak penat..kelemahan dan kekuatan sendre pun tak terhitung...dok itung orang lain pulak.  mana mampu.  tapi sebab bos dok meja sebelah ku gagahkan jugak menerobos masa depan....memikir idea...

sekarang dah setel...letih.  nak rehat jap.  esok ada famili dei pulak.  kat agrotek resort...kang kalo rajin ku upload picca.  

gambar kat bawah...kenangan gi bercuti kat genting highland pada 15 disember 2012.  first time bawa ammar gi sana. cuak gak pada mulanya...tapi tengok dia enjoy jer.


sama tak muka ammar dengan aina.  rasa sebijik sebujat

muka aku dengan ammar..muka kurus kan...bawah bam3333....tekanannnnnnn

3 beradik penawar hati...

minggu depan ku cuti seminggu.....tak tau nak bawa diorang gi mana nanti....plan dalam kepala hotak takder lagik. tekanannnnn...nak tempah hotel semua dah penuh.  mana nak gi ni.

balik kampung pun best gak...cuma ku rasa nak bercuti jer...

Monday, December 17, 2012

monday blues

nyampah hari ni...mood keje ke laut merah

Friday, December 14, 2012

Jadual Minggu Depan

Dah lama takhapdet..
Sibuk...pagi petang miting..pastu diselangselikan dengan discussion...
Nak buat keje hakiki pun tak sempat lagik...asik2 siapkan keje sampingan jer..
Present sana...present sini..
Tensen mak!!!!

Orang lain ujung tahun dah boleh goyang2 kaki..
Bawa anak bini g bercuti..
Aku dok kejar kpi tak henti2
Macam la esok xdak lagi..
Haiyakkk!!!

Minggu depan lagi best..
Isnin pagi diskusi..isp
Petang miting kurdinasi
Sakit jiwa tol la...

Selasa...famili kampung datang...nak bercuti
Malangnya pagi kena setel hari kuarga division..maklumler bendahari
Petang miting sistem..baru plan nak amik halfday...
Sambut mak ayah datang..nampak macam tak jadi..
Bukan nampak...macam dah benar2 ni..arggghhhh tensen

Rabu khamis jumaat...bengkel isp
Bersiap la berperang perang..
Asah otak..asah jiwa..asah iman
Mesti ada orang nak gaduh2..hehehe
So...standby...takut jadi mangsa sakit ati..
Naya aku..mujur ada makanan 3x..
Tensen jer leh makan..
Makan dan makan...

bos kasi homework ni..pagi esok kena submit
Malas!!!!!!

posted from Bloggeroid

Wednesday, December 05, 2012

Aktiviti budak kecik di pagi

Di awal pagi...aku sedang menemani hero kecik tengok upin ipin. Argghhh!!!! Ngantuk. Nak tido takut ada budak jatuh katil.



Comel ka n upin ipin di awal pagi




Itulah budak yang kusyuk tengok upin ipin. Dikelilingi tembok2 bantal dan selimut.

Aku dah ngantuk....kol 5 pg dah kena bangun. Tido lah nak oiiiii....esok mata mamamu ini jadi mata kungfu panda.




Dah boring tengok tv...aktiviti mencakar panel katil pulak.




Pastu pusing tengok tv pulak bila dengar music.
Sekarang sedang membelek henpon aku tengok aku hapdet blog....

Anak ooowwwhhhh anak!!!!

posted from Bloggeroid

Sunday, December 02, 2012

Weekend

Nak hapdet blog..tapi malas nak taip.

Dua hari cuti takder apa yang aku leh buat.
Hari sabtu aina demam...melarat sampai ke hari ni..
So...takde la aku ke mana2
Tiap kali cuti..jaga anak demam..
Cam sumpahan lak aku rasa
Eh2...dosa plak dok sungut2 ni..
Mesti tuhan nak bg aku rest..
Dok kat umah...
Takde jalan2....dosa pun tak banyak....
Ngadap anak..ngadap tv...
Apa lagi nak ku buat...
Dahler laki keje non stop...
Mati kutu rasanya..

Harap2 minggu depan..
Plan nak bercuti menjadi....
Asik gi sopping complex ja
Bosan....!!!!

Ku dah nengok instanbul aku datang...comel tengok lisa surihani dalam tu...makin tembam makin comel.
Jalan citer...simple jer la. Macam biasa2 ja. Tomok cam ponds sket...beto plak muncul kejap2. Lisa ja la...penyelamat.

Tak sabaq nak nengok citer sehangat asmara...adiputra ngan rita. Mesti bessst!!!!)

posted from Bloggeroid

Thursday, November 29, 2012

Mereka Kesayanganku

rindu anakku ini...baru 4 jam aku letak kat neseri...rasa rindu membuak333.
tak tahu kenapa....sayangnya aku pada dia lebih dari nyawaku sendiri...
banyak kenangan pahit dan manis sewaktu aku mengandungkan ammar...
banyak juga pengalaman dan pengajaran semasa aku membesarkan ammar...
seharipun aku takkan boleh berpisah dari dia...
rindu...
 
mereka cahayamataku...
mereka nyawaku..
mereka segala-galanya bagiku...
tidak ada sesiapapun yang mampu memisahkan mereka dari aku kecuali Allah yang Satu..
aku sayang mereka...sayang ketat3333

 
p/s : syahdu tetiba....rindu anak2ku. padahal dok kat neseri bawah tu jer...

Hadiah Kecil Dari Mama


hadiah untuk anak2 aku ....ain dan aina....gambar ehsan pakcik gugel.  gambar sebenar tak sempat nak snap.
hadiah untuk Ain.....sebab dapat 10A dalam final exam...
hadiah untuk Aina juga sebab dapat 5A untuk exam SRK.

(tak dapat tunaikan hajat dioarang nak gi legoland dengan taman tema hello kitty...kesihatan mama dan adiknya tak mengizinkan)

semoga ain dan aina terus berjaya di dunia dan akhirat


p/s : pasni takyah kaco tab mama dah.  asik maen game jer sampai nak meletopsss.  Beli sorang seketol...pasni tak gaduh nak rebut333

Friday, November 23, 2012

Tak pernah tau CUKUP tak gheti nak BERSYUKUR

gilo banyak en3 hari ni...
macam tak der esok plak kan..
padahal kemarin333 tu pemalas nak mampusss
buka blog...buka page editor...temenung...
apa nak taip..
padahal dalam kepala...melambak benda...sampai kat mulut dengan tangan...mati kutu

minggu ni aku batuk selsema..
maybe..mungkin...berkat doa aku..
biasalah mak333 ni kan..
bila anak sakit...minta doa bagi anak sembuh..pindah kat diri sendre pun takper
tapi ku rasa tuhan makbulkan doa aku kot...
aku batuk selsema...
ammar sehat plak..

ya..syukur tuhanku..
tapi bila batuk selsema...tak berani dekat la plak dengan ammar..kang jangkit.

inilah manusia..
tak pernah tau CUKUP
tak gheti nak BERSYUKUR

Janji Ditepati

Keputusan exam akhir tahun ain...aku dah janji kalo dapat A semua nak bawa gi legoland.  sekali A semua.  ayaaaakkkkk camner ni.  musim tak menentu sekarang ni. 

Seminar dan Bercuti




27 dan 28 November next week aku akan menginap di sini.  ada seminar.  Software Testing.  So, apa lagi bawa anak2 menginap...merangkap percutian cuti sekolah....walaupun hanya di KL. huhuhuhu.  Janji cuti.

teringin nak bawa anak2 gi bercuti...tapi tak tau bila lagi nak pegi ni.  keje melambak hok.  bos pun cam dah bekukan cuti.  mujur ada seminar....leh kuar jap dari opis.

hidup dengan keje la aku gamaknya aku ni


Thursday, November 08, 2012

Kisah Khaleef

nak panggil khaleef....taknak ammar. kot2 jarang sakit dah pasni.


salam..
lama tak hapdet. fuhhhh!!!berabuk. macammana ni la kalau bukan blogger tegar. ni namanya blogger lalang. suka2 ati bila mau muncul. huhuhu.

minggu lepas aku mc seminggu. ammar sangatla tidak sihat. kali ni ku try tak pegi jumpa paed kat pusrawi. kalai gi sah2 kena berkampung kat wad lagi. enggak mahu sihhh!!. penat. so..bila dah tak warded..ku kena la berulang ke spital. hari2. check paru2 dan pernafasan serta oksigen dia. pagi2 kena buat fisio...amik neb...bagi ubat. 6 jam sekali. so..akulah nurse..akulah ibu. gilerrr. takyah amik course nurse...trus jadi nurse. segala nama ubat pun ku dah hafal. tapi yang paling tak best bila ammar terpaksa amik antibiotik paling kuat untuk baby. kesian anak aku. ujian tuhan kan....kena lalui dengan redha. sebagai ibu.aku kena kuat dan tabah.

baru senin lepas antar neseri...hari ni ammar kena lagi. gara2 tertelan muntah sendiri semalam kat neseri. masa aku gi time lunch...aku tengok cikgu dah kalut2 kat tempat dia. aku masuk jer tengok ammar dah lencun dengan muntah sendiri. tilam..napkin..baju 3 lapis.bantal semua kuyup. cikgu kata ammar muntah tersembur. dah la tu masa tu dia tengah baring pulak tu. kesian anak aku. macam tu ler kalo kita bekerjaya...anak terpaksa diserah pada jagaan orang. so..nak tak nak kita kena terima...marah boleh tapi kena pandai caranya.

aku tengok ada botol susu...dah habis. cikgu. dia kata...dia baru makan bubur pastu nak susu. so...cikgu dia bagi. mesti overload anak aku ni. biasanya lepas bubur...aku akan bagi susu 2 jam lepas tu. takkan bagi terus. tapi biasalah neseri...nak tutup mulut baby...sumbat jer la. tapi ku tak marah pun..ku cakap elok2..."ina pasni kalo dah kasi bubur...jangan kasi susu tau...tunggu 2 jam". gila aku bersabar.

so...hari ni..ku kat umah lagi ni. pas fisio dia..mandi...bagi ubat..amik gas...kasi makan..terus tido dulu. ku nak siap2 nak masuk opis. tak sedap ati amik mc lelama. kang trus kena benti keje. nasib baik gomen...kalau private lama dah ku kena tendang. huhuhu.

posted from Bloggeroid

Monday, October 29, 2012

Takder Tajuk

huuwwaa..penat ku tepek2 gambar2 percutian aku...penat aku buat caption panjang2. last2 bila nak publish...takleh pulak. dah la takleh...hilang truss plak tu. tensen tol la. penat mengarang....

dah malas nak tepek...
dahla en3 sebelum...taip kat blogger..
.langsung xleh nak hapdet...tu yang en3 cam tak siap. dah buat en3 baru ilang plak...


sekian....

posted from Bloggeroid

Sunday, October 28, 2012

Percutian Yang Mengecewakan

3 hari lepas ku baru bercerita pasal percutian aku. semangat gila aku nak gi bercuti merehatkan mental dan fizikal. tapi....

jeng jeng jeng..
hari jumaat...hari raya..pagi2 aku dah bangun siapkan nasi tomato.
aku tak beria2 masak...takut tak habis..
maklumler...dok sini bukan ada ramai kawan mawan...kiri kanan ca ya nun alif...
so..beraya la sekeluarga kami dengan menonton tuvi..

aku rasa memang tak sedap hati nak gi bercuti hari tu..ammar dah stat batuk2..
disebabkan aku dah tahu kronologi dan carta alir batuk2 tu..aku dah dup dap dup dap..mesti lepas ni ammar semput..
tapi sebab kami dah buking ..budak2 dah beria2 semangat nak bercuti...dah packing baju siap semua dah...aku pasrah..dan berdoa semoga ammar takder apa2. kol 2pm kami bertolak.

petang tu...badan ammat dah stat panas. tp aku ingatkan panas sebab bilik tu memang panas. penyukat suhu pun macam ok jer....paling tinggi 36.9. so..aku ingatkan ok jer la. sekali ko..kol 3am ammar dah start demam. kalut kami call hotel...tanya klinik 24 jam yang terdekat.....sekali pegi la kami kat klinik tu...mak datok....doehhhhhnya kata orang kedah...kampung aku lagi advance.....pas amik ubat bagi ubat...ammar pun ok....tido nyenyak sampai pagi. lagi satu ku lupa bgtau..percutian kali ni aku dah standby mesin nebuliser.so...kira ammar masih ok lagi..sebab ada mesin tu.

esoknya...aku rasa macam tak sedap hati nak stay 1 mlm lagi. walaupun pakej aku amik 3hari 2 malam.
pas diskas dgn hubby dan pujuk anak2 kami k 12noon kami checkout. nasib baik pihak hotel tak charge apa2. mungkin sebab kami tak sempat dinner yang mana dinner tu ada dalam pakej kami.  baru plan candle lite dinner...dah terpaksa cancel...takper lah..demi mu anakku yang tercheeennnta.
posted from Bloggeroid

Thursday, October 25, 2012

Aku Ghindu

Selamat hari raya aidiladha...
Sedih...dah 10 tahun aku kawen.
Maknanya dah 10 tahun aku tak pernah balik raya haji kat kampung.
Sedihhhhhnyeeerrr

Bukan sengaja taknak balik..
Tapi cuti sekejap sangat
Balik kedah jer dah 2 hari pegi balik...bila campur jem...
Penat atas jalan
Pastu pening kepala pulak...bila laki bawa kete asik break2...rasa nak muntah...

Now...aku sungguh2 rindukan kampung halamanku
Aku rindu ketupat palas mak aku..
Aku rindu nak makan kari daging..
Huuuwwwwaaaaa.....aku ghindddduuuu.

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 24, 2012

DIET....TAPI GEMUK JUGA....HUWWWAAAA

Sakit kepala ni....
Berat tak turun2 lepas beranak hari tu...
Paling rendah 58kg...
Walhal aku nak 54kg untuk pakai semula baju2 dalam wardrobe aku tu..
Sekarang ni asik2 ulang baju yang sama..
Buhsan

Lagi 4kg sekarang ni aku rasa dok menempek kat punggung aku..(giler direct)
Rasa macam ada bonggol unta kiri dan kanan...
Haissshhhh geram sungguh..
Rasa nak potong2 jer

Mungkin sebab aku tak senam kot..
Harap pada diet kontrol makan jer
Hari keje menten la..
Sabtu ahad tambah 2kg...
Weekdays diet balik..
Pimai2 tangtu...
Mencikkkkk!!!!

Sekarang tengah berperang dengan perot sendiri
Bau nasik kukus ayam dara yang aku bungkus kat anak aku dok terbau2 sampai ke bilik..
Tahan...tahan ni.
Kang gemok balik macam doluuu..pada muka

Jeles tengok orang lain...senang hati jer makan
Leh atur2 kedai lagi nak makan
Badan tak naik pun..
Aku makan sikit naik sekilo..makan banyak naik 2kilo..
Makan lagi banyak...naik berkilo2
Macam belon.....

Tak Sabar Nak Bercuti

tak sabar nak gi bercuti...
nak relaks2 kan body..
maklumlah sejak ammar masuk wad ujung bulan 9 hari tu...sampai sekarang aku tak rest lagi.
jaga baby sakit memang memenatkan...
badan sakit..kaki sakit..
mental pun sakit.

so, cuti kali ni aku plan nak gi bercuti..
taknak gi tempat yang boleh jalan2..
nak gi tempat yang aku boleh relaks..
jauh dari gangguan pinggan mangkuk...periuk belanga..
jauh dari gangguan batang mop dan penyapu...
nak betul2 restkan minda..
layan muvi yang aku donlod penuh hardisk aku tu..


tara...lokasi aku ialah


tak sabar nak pegi....
tahun ni dah 2 kali aku gi sini...
dekat..mudah..paling best ada pakej dinner
so...tak yah kuar mana2..
anak2..sila la main sendiri...
nak berendam sampai kecut bontot pun sila lah
mamamu nak memanjakan diri...


Wednesday, October 17, 2012

Serabut Pala Weiiii

Ku pening paler...

Anak tak sihat...doktor tak kasi antar neseri...siap bg mc kena jaga...
Keje menimbun nak kena siapkan...
Prepare tugasan yang tajuknyer lari beribu batu lagik..

Serabut pala weiiiii

Kalo korang..apa korang buat????

Monday, October 15, 2012

Gilo Tajuk Lari Beribu Batu

Human Trafficking in Malaysia------->>>>> tudia nama tajuk assignmen baru aku.  gila aku dok baca undang2 kat mesia...pastu dok compare plak dengan undang2 kat obersea.  gila depa bagi aku tajuk ni.  lari jauh beribu2 batu dengan course aku blajaq dulu.  bukan setakat lari jauh....bau kentut pun takde.

mampus!!!!!!!!

pangsan!!!!!!!

kojol!!!!!!!!


rasa macam nak masuk u balik...tukar course...dari IT amik law.
aci dak!!!!!!!!
mak tengsi ni...
rasa nak cakar2222 muka sesapa yang berkenaan..


Thursday, October 11, 2012

Adam & Hawa

see...aku dah ketagih tengok adam dan hawa.  hari2 aku folo.  aku start tengok masa episod 14.....tengok terus dari episod 1 sampai 14 dalam satu malam.  gilo.

masa mula3 aku dengar2 pasal orang komen...heroin dia tu tak lawa.  ramai orang kondem citer ni gara2 tak puas hati dengan heroin kejung ni.  orang kata better amik nelopak...tak pun mayang karim.  cian nadiyaaaa nisa ni.  macam2 orang kutuk.  tak cantik la...gigi jarang la. kaku la.  tapi ku nak tanya sket..

nak jadi heroin ni perlu ke cantik....cer tengok omputih...heroin tua pun filem laku jer...
kalau heroin cantik...dapat hero cam mamat bangla jual kapet..orang tak komplen plak...
ala...konon33...laki hensem wajib dapat pompuan cantik...

pompuan cantik... sapa2 pun leh dapat....hensem tak hensem belakang kira..
mazhab mana ntah depa pakai ni....cencurut btol!!!
cer tengok kat dunia betul ni...semua laki hensem  kawen dengan pompuan lawa jer ker...tak kan????

cer bayangkan kalo mayang karim jadi hawa.....dengan cakap slang omputihnya...secara natural sesuai ker jadi hawa yang kekampungan...

kalo nelopak pulak...macam tak sesuwaaaiiii....cantik ala2 plastik.  i tak like!!!!gedik jer lebih

so..bagi aku nadiyaaa dah sesuai....watak hawa dia bawa memang natural sekali. 
takyah makeup tebal2...
kening berlentik222...
bulu mata pelesu...
blusher 4 kilo...

makeup pun ala2 kampungan...so...ok what.
baru nampak citer sejati...
baru aku terpegun camner adam yang gagah perkasa boleh terpikat kat heroin biasa2...
baru aku hairan kenapa dulu aku gadis2 biasa yang kekampungan tak dapat pikat hero macho macam adam mukhriz...
oh lupa plak...dulu aku tak natural cam nadiyaaa....gemook bulat...hitam melengit...walaupun sekarang masih hitam...tapi dah scrub...kurang sikit kot melengitnya.  beruntung hawa....putih la jugak.
eh333 over pulak.

ok...aku dah betul333 ketagih...
malam tadi aku baca lagik nobel adam hawa..buat kali kedua. 
siap laki aku sound "wan pegi mandi"
hahahah...aku baca nobel dari balik keje...tak mandi2
gila kemaruk
dah mula balik peel dolu3333..layan nobel sampai tak tido malam...
lupa anak dah 3
huhuhuhu...

p/s : mana carta alir alfresco ni?????




Wednesday, October 10, 2012

Adik Adam


"AHMAD ADAM SYUKRI lahir secara vacum pada 4/32012, sewaktu kelahirannya adam keluar dalam keadaan flat dan kekurangan oksigen dan telah mengalamai BRAIN DAMAGED (SERVE HIE) atau lebih dikenali sebagai KEROSAKAN PADA SARAF OTAK.

SCAN MRI pada 9/3/2012 menunjukkan otak Adam mengalami kerosakan yg amat teruk...Adam tidak pandai menelan airliur dan bergantung pada mesin oksigen untuk terus hidup.Adam juga perlu bergantung kepada mesin suction kerana tidak pandai menelan air liur utk sedut air liur dalam rongga hidung dan mulutnya.Mata kanan Adam mengalami injured , begitu juga telinga sebelah kana yg tidap dpt mendengar kerana kerosakan pd bahagian dalam telinganya.

Doktor pakar otak mengesahkan Adam akn terlantar SEUMUR HIDUP dan peluang utk berjalan dan hidup spt kanak2 normal memeng amat tipis.Doktor pakar otak mengklasifikasikan kerosakan otak adam sebagai kematian saraf otak"


selama ni aku tak pernah amik tau...atau nak share apa2 pasal kisah sakit penyakit ni...tapi bila terbaca kisah adam...aku teringatkan anakku ammar.  lahir pada bulan yang sama...hanya beza 9 hari.  alhamdulillah....tuhan tidak memberikan aku ujian seberat ibu adam.   ujian yang sedikit pun aku tidak terdaya untuk menahan...apatah lagi ujian seberat ini.  begitu tabah hati ibu adam.


aku hanya mampu berdoa...semoga Tuhan akan melindungi Adam...kuatkan semangatmu...untuk ibu Adam....sungguh aku kagum dengan kamu.


oh!!! sudah meleleh air mataku ini....teringat saat ammar sakit dulu....aku dah meraung gila bila doktor mengelilingi ammar di kala dia hanya mampu menyedut oksigen setinggi 65%...saat dada dia berombak kencang bertarung untuk bernafas.  saat dia hanya bergantung pada mesin oksigen untuk membantu pernafasannya.  saat lendirnya penuh dan terpaksa dikejar ke bilik rawatan jam 4 pagi kerana dia tidak boleh bernafas. saat itu ammar hanya berusia 45 hari. 

tabahlah kamu nak.....aunty akan membantu sedaya boleh dan akan terus berdoa untuk kamu....


PERHATIAN: UNTUK YANG INGIN MENDERMA PADA ADAM BOLEH BANK IN KAN KE ACCOUNT - MAYBANK : 1611 3633 1818
                       CIMB           : 0204 0007 2922 01
Visit page Adam Ahmad Syukri  http://www.facebook.com/AhmadAdamSyukri



Saturday, October 06, 2012

Saturday, September 29, 2012

Ammar dan aktivitinya

Ammar tak berapa nak sihat lagi...
Kahak masih banyak lagi...
Tapi sebab aku tak sanggup lepak hospital lelama..tengok dia asik kena dera...
Aku minta permisi untuk balik..
Tapi before doktor lepaskan macam2 la amanat yang dibekalkan..
Tak larat aku mendengarnya..
Tapi tadah telinga je la....demi anak terchenta



Balik dari spital..terus papa gi cari mesin ni. Doktor dah bekalkan ubat...tinggal nak pasang dan bagi ikut jam....dok spital pun sama ja...so..baik ku beli mesin sendre. Buat macam kat spital .







[i mage_2]


Aktiviti ammar hari ni. Dah pandai dah nak pegang hp dgn tab.
Pantang nampak aku pegang...terus dia menangis nak.
Pastu kalo pasang video lain taknak...pasang lagu twinkle2 dengan boboboi nak plak..
Aku try gak tukar2 video lain..sekali ko..siap dengan kaki2 naik atas. Menangis. Redha ja la.

P/s : harap2 ammar cepat baik...ku nak g ikea ni.

Thursday, September 27, 2012

Ammar Sakit Lagi

Ammar masuk wad lagi....
Start jumaat malam..ammar dah start batuk2.
Kami decide g klinik biasa jer...amik neb.
Hari sabtu malam...kol 7 nafas dah makin semput..kami g amik neb lagi. Biasanya macam tu dah ok. Tepat jam 4am...ammar mula bernafas kencang. Pastu bunyi desah nafas pun makin kuat. Aku capai apa yg patut..mujur malam tu aku dah standby beg2 kat depan pintu. Pastu kami terus pecut ke kl. Plan awal nak terus admitted kat pusrawi...tp otw ke hospital ammar mcm ok jer...kami bermalam kat hotel putra. Lepak hotel satu malam dulu.

Pagi2 esok..lepas sarapan kami register kat pusrawi n jumpa dr k. Perkataan pertama kuar dari mulut dr k....ni kena masuk wad ni. Kahak dah berkumpul kat paru2. Fuh!!!! Aku terus rasa nak pensan. Mmg aku dah agak akan kena masuk wad...tp aku harap doktor tak cakap macam tu. Sekali kena masuk juga. Pas berbincang dengan doktor jenis rawatan yang nak diberikan....aku pasrah je lah. Nak wat camna. Kalau balik umah..aku plak tak sanggup nak dengar nafas dia.

Hari pertama ammar dah kena suction. Fisioterapi tu cakap kahak masih pekat...lendir dah banyak. So...ubat akan diberikan lagi. Selain dari amik neb..ammar kena amik ubat lendir...ubat kuatkan paru2 dan ubat batuk termasuk lah antibiotik.

Hari ni hari ke 4 dah. Aku harap hari ni ammar leh balik ke umah. Penat jaga budak sakit kat spital. Tak cukup rest..tido tak selesa..badan sendiri pun sah tak terurus. Tapi demimu anak...mamamu tak mandi pun takpa.





Ammar..hari ke 4 kathospital





Kakak2 yang setia menemani

P/s : sakit itu ujian....bersyukur.

Saturday, September 22, 2012

Marble Kek.....

Akhirnya menjadi juga marble kek aku. Dah berbulan aku plan nak buat..tapi tak terbuat2. Hari ni...angin apa ntah...tak sampai sejam...taraaaa







Sedap di makan.....


P/s : esok nak buat choc moist cake plak

Sibuk..

Dah lama x hapdet blog...
Bizi..
Lately ni banyak keje nak kena setel..
Dari keje opis sampai keje umah.
Ssampai rasa x menang tangan...
Semalam terpaksa heret ammar stay kat opis sampai kol 7.30 mlm.
Terpaksa...
Pas setel keje...terus emel ke bos..cabut balik
Takmo tunggu lagi
Kang naya kalo tunggu
Nasib baik ada anak buah sebaik ridhwan..
Leh tolong taip..aku buat ayat
Kalo tak sampai ke sudah tak siap
Camna aku nak taip...tangan mensgendong ammar..
Alhamdulillah gak pasal ammar tak meragam semalam.ok ja dia stay..
Tapi bila bos pegang dia nangis....
Fobia gamaknya...
Budak sekecik ammar pun tau aura bos aku tu..
Hehehe




Menu makan malam..

Cukup apa yang ada.
Sibuk2 pun aku nak anak2 aku tau
Tau..aku masih ada untuk mereka..
Walaupun simple at least...itu dari air tangan aku

Sunday, September 16, 2012

User Testing

Testing..testing.. Henpon baru n software baru Cak!!!!!!

Friday, September 14, 2012

Adusss..jiwa kaco

Today...aku dapat benda buruk. Ya mungkin pada mulanya buruk dimata aku..tapi mana tahu..kot2 yang buruk tu sebenarnya baik untuk aku. Betul tak? Tapi kenapa hati aku tak merelakan. Hati aku memaksa aku menolaknya. Adussss!! Kaco

Kadang2 bila dok cenggini...aku terpikir balik...
Kenapa aku dapat yang tidak sama seperti yang aku minta..
Kenapa mesti ada sedikit cela..

Susah nak dapat jawapan..
Tapi bila ku kembali pada Allah swt..
Mungkin jawapa itu ada....
Ya..mungkin tuhan ingin menunjukkan..
Kita tak semestinya dapat apa yang kita inginkan..
Kadang2 yang datang tiba2 itu sebenrnya terbaik utk kita.
Kita menolak...

Setiap yg terjadi pasti ada hikmahnya..
Percaya pdNyq..

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 12, 2012

en3 suka hati

hi everibadi...
sehhaaattt kah???!!!!!!!!!!!!
tak sihat???...sila makan obat

wahahahaha
3 hari ni keje aku cam tarak apa2
apa pun tak berhasil
cuma aku improvekan sikit skill dalam command prompt
ingat senang ker???
selama ni kalo sebut command prompt..terus aku jadi pom pom
tapi kali ni aku angkat tangan..angkat kaki...try buat sendiri..
and hasilnya...menjadi3333...sehingga menjilat jari kelingking kaki..
apa??
tak kisah???

hari ni jugak baru aku belajar buat indexing grouping...ikut level..
pastu buat table locking..
tiba2 terasa nak amik sijil jadi dBa...
rasa nak fokus buat db saja..takmo keje lain
boleh ka
ni celop sama sikit..celop sikit sikit..
last2 apa pun tak boleh.


gambar 1st open house aku gi dengan geng2 opis...open house vendor...tapi sori..aku takder dlm gambar kejadian di atas.

cabutan bertuah..akhirnya seumur hidup pestime dapat cabutan bertuah.  jadilah..pen drive pun. 
sekian en3 hari ni....
en3 suka hati..
 

Sunday, September 09, 2012

Dah Tak Keruan

Hari ni dah berapa syawal ya?...tak sempat aku nak kira. Dan memang aku tak berminat nak kira. Memang teruk dan kejam kan aku ni...pemalas tahap tenuk.

Sejak ada baby ni..dan sejak maid aku dah balik indon...aku macam dah tak keruan. Bukan hilang ingatan ya...ataupun meroyan gila..tapi aku tak berminat nak amik tau dunia luar...tak sempat nak bersosial. Hidup aku hanya untuk keluarga dan anak2 aku saja. Pegi keje...balik keje...bersilat cekak kat dapur...urus anak2...then tido. Itulah dunia aku sekarang. Diri sendiri pun tak sempat aku nak urus.

Baru2 ni baru timbul kesedaran dalam diri. Bila tengok mesin penimbang dah naik 1 tangga...pastu tengok ada rupa mata panda dah kat muka aku..pastu ada pasir2 menyinggah buat lawatan tak rasmi...baru aku sedikit concern. Huhhh!! Harus ku pikirkan bagaimana caranya mau kembali seperti dulu...ada masa untuk diri sendiri...bersukan..bersosial..dan memanjakan diri di spa.

Hari ni pulak ada 3 jemputan open house. 2 daripada jiran setaman...1 lagi daripada teman opis. Tapi kurasa macam takde mood nak pegi mana2. Malas nak heret 3 henbeg ke sana kemari. Pastu mulut aku pulak akan jadi sama naik dengan berat henbeg aku. Silap2 nanti orang mai salam aku pulak pasal ingat aku tuan rumah..almaklumlah...beleter dekat anak. Kalah tuan rumah.

Aku perlu ada transformasi...berubah! Verubah!

posted from Bloggeroid

Saturday, September 01, 2012

Anak2 tak seehat



Kesian aina..besar2 pun masih lagi kena amik neb.

Ammar pun kena..tapi time ammar amik neb lupa plak nak suh kakak dia snap picca. Cool jer ammar...tak nangis. Siap leh gelak2 lagi. Apa taknya..neb tu kan kawan baik dia. Sejak lahir aku rasa dah berpuluh kali kot dia amik neb.

Hurrmmmm....anak2 tak seehat. Kalo cuti kang bos marah lak..

posted from Bloggeroid

Wednesday, August 29, 2012

ish3333!!!

hari ni aku buat apa ya???
tak buat apa pun...
huhuhu
ngarut komedia jer
ntah apa la aku ni...

install edms tak jalan...
buat analisis survey separuh jer..
ishhh3333!!!!!!
berdosa...berdosa...

Tuesday, August 28, 2012

Surat untuk BoS

semalam aku penat ya amat...
dahla lepas lunch kena marah dengan bos..
bukan sebab keje..
sebab masuk lambat jer...tapi takler lambat mana pun.
kol 2.25pm
orang lain lagi lambat..
tensen tol kan
sapa kata keje gomen lagi relax dari private
sekarang huhhhh!!...takder relax2222 dah
keje..keje...keje...sampai mati
raya pun kene keje
kalo nak rasa...meh leeeerrrr

nak je aku jawab..

ala bos...sebab tu saya tak claim cuti gantian..
bos ingat tak saya selalu balik keje kol 11 tghmalam
kadang2 tu kol 2 pagi
ada berkali2 tu tak balik langsung...sambung keje nonstop 48jam
bos tak ingat kan..???
ala bos ni...buat2 lupa lak
nak tau kenapa saya tak claim..
sebab ni la..
kadang2 kan saya masuk lambat...kira keje2 obertime tu dah ganti la masa saya hilang kejap tu
saya tak berkira pun bos..
jadi bos jangan la strict sangat..
nanti saya pun jadi stricttttt jugak

bos...bos tau tak..
kenapa saya tak pernah buat claim perjalanan..
tak pernah kan saya suh bos sign
sebab ni jugaklah..
duit2 yang saya laburkan untuk tugas2 luar yang saya buat atas arahan bos tu..
saya anggap dan gunakan untuk menggantikan gaji yang saya dapat masa saya hilang tu..
bos adooo???
setahu saya bos22 atas lagi kuat mengelaim..
kuat juga menghilang..
kami nak ikut siapa lagi bos...
ikut bos la kan?????

nak jer aku jawab macam ni semalam..
tapi silap2 aku jugak yang kena..
maka jawapan terbaik..

"saya minta maaf bos...saya kuar dengan kawan tadi...terlambat pulak balik"
jawapan jujur kan???
korang jangan nak suh aku menipu on the dot
tobat aku akan failed
hahah
sebab tu kalo nak masuk bilik bos...dengan niat untuk menipu..aku akan menghafal skrip selancar2nya
tu pun..kadangkala aku kandas..huhuhu.
muka aku takleh nak menipu..
kalo nak menipu..aku akan senyum2222...tak serius langsung
sebab tu aku kalo nak menipu aku akan diam jer....takleh cakap
kalo aku dah bercakap..maka yang keluar..ayat yang betul2 jer

balik umah semalam saya tersangatlah pening kepala
mau taknya...saya balik lambat 25 minit
kira ganti balik masa saya masuk lambat tu
adil la kan bos
bos tak caya???..sila tengok punchcard saya..
bukti tu...bukti


disebabkan semalam bos marah saya...sehingga saya tensen..
dan disebabkan tensen tu..saya sakit kepala..
maka hanya ini juadah dinner malam tadi..
kesian laki dan anak2 saya bos..
makan masakan ketika perasaan saya tengah tensen..
mesti banyak terlebih rasa
ikan siakap pun tak beseri..
telur dadar pun hangit sebelah
kangkung pun terlebih pedas..

bos takper lah..
solo...
bos marah...balik bos leh tido
saya kena marah...balik kena buat kija lagik
produktiviti menurun bos
tak baik untuk kehidupan bekeluarga

bos..pas ni bos jangan marah2 lagi ya
saya dengar bos dah batuk333 tu
nanti sakit saya jugak yang susah
bukan susah apa bos..
susah nak lawan hasutan syaitan ajak gi shopping
biasalah dah lepas raya kan...syaitan pun dah dibebaskan..
saya tengah kuat melawan ni bos
bos doakan ya...saya berjaya menepis ajakan syaitttooon tu ya

sekian.

Monday, August 27, 2012

CemburuKu...HuHuHu

hari ni pes dei naik kija...
mood terus takder
dok ngidam lagik..ketupat..lemang...remang..gulai daging cicah ketupat palas
sedapnya..
masa raya hari tu mak aku buat 3 kilo..
tak teringin pun nak makan
masuk raya ke3 baru dok cari2 bawah tudung saji..
dapat la ketupat basi
padan muka aku

hari ni dapat tau..
member seopis dah dapat penempatan baru..
maka mood yang kurang tu...bertambang kurangnya
tambah2 lagi bila dicampur dengan iri hati dan dengki geng syaitoon
terus mati nafsu nak buat kija...
memang cemburu ni..tahap cipan 88x


bila tengok muka budak ticit ni..
rasa nak jadi suri rumah plak sepenuh masa...
boleh ker???

Thursday, August 16, 2012

Ramadhan

Tiba2 mood sedey menjelma...ramadhan kali ni rasa macam tak sempurna..
Tidak sempat memenuhi malam dengan ibadat dan amal..
Tidak dapat memanjakan diri kepada Pencipta..
Tidak sempat mengadu pada yang maha saksama..

Mudah2an..
Aku masih sempat bertemu ramadhan akan datang...
Semoga aku sempat menjelaskan segala hutang yang tertangguh pada ramadhan ini...
Mudah2an diberi kesempatan olehNya...

posted from Bloggeroid

Tuesday, August 14, 2012

Mood Raya Hilang

~~selamat ...selamat hari raya...~~
~~kami ucapkan pada semua~~

mood raya aku sudah mai...
tapi bos pulak dok pulun bagi keje
ni yang tak dak mood ni

aku rasa raya kali ni paling streesss
apa taknya...nak mengulau pun tak nyompek
nak menyelit2 sopping barang raya pun takdan..
apa kelassss kau..buat keje kalo raya lagi 4 hari
buang karan ja....keje pun tak berkualiti
tu dia aiiihhhhh..bila kedah campur johor...bahasa sendre pun dah tunging terbalik

maaf no..walaupun aku kedah jati...tapi sejak berkawen dengan orang jb ni...bahasa kedah aku dah hilang sikit demi sikit.
bukan nak lupa daratan...tapi kalau aku cakap kedah ja kat umah...sumer orang gelak...termasuk anak aku. depa kata bahasa orang kampung.  ha!!! kampung2 pun..time raya ja mengelupur sumer nak balik raya kat kampung aku.  nak suasana kampung. tau pulak

sambung citer tadi..
lagi seminggu nak raya..
bos asik arrange miting...
tak cukup pagi ...buat petang pulak
dah tau puasa...tengahari pun nak selit juga
maka jadila....satu hari ada 3 miting.
jadi sudahnya...aku miting atas katil kat umah,...lagi bessstttt
tau la puasa....veteran leh la lepak opis..miting..
aku ni kaki ronggeng...kaki jimba222
maka time lunch tu aku  makan baju bajan...sopping2 cuci mata
so, hormatla sket kan
tak sumer orang macam kita

esok miting lagik...
pagi ada taklimat...dah dua jam lebih dah
kol 12 tengahari nak buat miitng pulak...
maka haruslah kol 3 pm habis..
tambah2 lagi bila nak dengar pesanan akhir dari seorang bos yang bakal berpencen..
harussssssss....panjang berjela,
bawa tab...tembak angry bird.


ok cau cin cau la dulu..

~~berlalu lah sudah ramadhan...sebulan berpuasa~~~
~~tiba syawal kita rayakan..dengan rasa gembira~~




Baju Raya Anak2

Alhamdulillah...setel baju raya anak2.  setakat ni masing2 dah ada sorang 3 pasang baju kurung...2 baju jalan2. 2 seluar jeans.  cukuplah tu.  baju yang tak raya tu banyak lagik yang baru..maka pakailah kamu baju2 itu ya nak...mak kamu dulu...sepasang jer baju untuk raya. pakailah baju tu dari pagi sampai malam...esoknya basuh pastu pakai lagik.  betapa susahnya mak kamu ni.  beruntungnya kamu anak2...dapat apa yang kamu mahu...(sob..sob) sedih.

Baju ni aku beli kat JJ equine park.  50% diskaun.  haruslah aku rembat. pas diskaun dapat rm35.  hahahahah.  murah kan????  nak buat baju belasahan.  untuk raya kedua ketiga.  raya pertama...baju kamu kalah baju mak kamu ni. dah cam pengantin.

ternyata diorang amat suka baju ni.  simple dan best bila dipakai.  kalau pilihan papa diorang..mesti beropol..bermanik2...berjurai2.  budak2 mana selesa pakai camtu.  rimas.  walaucamnapun...untuk raya pertama...pakailah baju pengantin yang dibeli oleh papa kamu. mak redho.  walaupun hati mamamu ini mengatakan betapa manis dan comelnya kamu dengan baju2 ini.

Add caption




p/s : oh anak2ku...mamamu ini masih belum punya baju raya.  sungguh sadis. 

Projek Mega 2

biskut arab yang ditopup lagik...dan coklat cip yang sangat rangup..jangan dipandang pada rupa dan kehitaman...sebab rasanya amat marbeles.  yang balang kecik untuk anak2 aku mengunyah.
ain namakan kuih ni...mahkota cinta.  jiwang karat anak aku nih

cornflake madu - --

sila abaikan gmbar yang senget ni.....ntah passaiapa senget ntah...taraaaa dah tinggal separuh cornflake aku.   malam ni kena topup la nampaknya

tart nenas nyonya masuk angin...nak tau sebab apa masuk????...ain dengan aina dok curik333 makan...pastu tutup tak rapat.  redho jer lah.  gambar terbalik?????? sajer suka222

yang ni aku tak tau nama biskut apa..dalam aku letak nestum jer...ain panggil biskut punggung.  pasai bentuk cam bontot


sekian, projek mega tahun 2012.  malam ni nak topup cornflake madu...dengan nak buat kek jer.