Friday, April 30, 2010

BiBik Yang Tak Cerdik


Geram plak dengan bibik aku malam ni...main dengan anak2 aku bergaduh222...pening kepala aku. Bising dengar budak222 tu dok berteriak. Nak usik pun berpada2lah. Tau ler nak menunjuk dia tu baik dengan anak2 aku..tapi tak payahlah nak usik dan kaco depan mata aku dan laki aku yg tengah makan tu..mau tercekik laki aku tengah makan. Aku pun tensen....bising + bingit + serabut. Patutler pencapaian dia setakat leh jadi bibik jer...tak cerdik sket.

Dah ler aku tengah hangin nih..cari pasal plak. Memang naya la....tak koser aku nak control suara dah..keluar jugak suara amy search aku. Tak faham bahasa sangat. Satu lagi kalau time aku tengok tv...masa tu la jugak dia nak tunjuk baik..dok bergurau..mengusik anak aku..aku nak tengok tv pun tak dengar apa...last22 aku suruh laki aku kuatkan volume tv tu. Kalau tak faham lagi memang la tak cerdik namanya.

Bengang aku...nak jer aku jadi ultraman kasi fire sama dia...

Tuesday, April 13, 2010

Nak mandi Kolam..nak Mandi kolaMM.....

Lama tak hapdet blog....balik kampung belah johor dua kali...balik kampung belah kedah sekali...gi Langkawi sekali....banyak aktiviti betul kebelakangan ni..tu tak termasuk aktiviti dimarahi bos gara222 task tak tersiap dibuat.

Berjujuran air mata....kena marah...trajis betol bila dikenangkan kembali. Tapi boleh nangis sekali rasa lapang dada. Acara menangis berkelompok. Tapi yang lucunya lepas menangis..terus boleh siap keje. Memang kena camtu kot...tak marah tak jalan.

Pasni nak gi swimming pool jap. Nak berenang ala2 dugong di pantai merdeka. Sekarang tengah membulat. Target nak turun 7kg bulan ni. Baru ilang 5 kg. Lagi 2kg aku kena kejar sebelum 21hb ni...nak jumpa doktor...kena maksure target dapat. Kalau tak rugi aku melabur beratusssss...haiiipppp!!!!!!! kena balik modal nih...

Target nak dapatkan berat ideal dalam tempoh 3 bulan ni. Harap2 dapat. Mari bersama kita berdiet dengan jalan yang selamat...

Ujan dah berenti..tapi cam sejuk. Takut terjun dalam kolam terus beku. Tak kot no...lemak aku banyak lagi ni. Kompom boleh memanaskan badan sendre..

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...