Friday, October 18, 2013

Cuti Avillion



Alhamdulillah...setelah lama aku plan nak gi bercuti...nak merehatkan kepala dan badan dari tugas2 harian yang tak berkesudahan..akhirnya tercapai jugak.  Walaupun sebenarnya lokasi dan masa tak dirancang.  cuti raya haji baru ni aku amik cuti tambahan hari isnin.  jadi campur sabtu ahad cukuplah 4 hari aku bercuti.  lama gak bagi orang macam aku yang jarang2 bercuti.  huhuhu.  tambah2 lagi kena kuarantin 28 hari....tak dibenarkan bercuti.  kebetulan plak tempoh 28 hari tamat pada 8 Oktober baru ni.  otak mula la merewang2 melepas dendam bercuti.

pagi ahad tu...tangan aku mula la menggatal..dail no tepon hotel2 kat PD.  memang aim aku kat PD pun.  cepat..dekat..dan senang nak drive. huhuhu.  rata hotel aku dail. majoriti penuh. kalau ada pun suite.  first hotel aku cari lexis... fully booked. grand lexis ada bilik grand jer...rm900++.  last2 aku try avillion admiral cove.  tu pun ada bilik suite jer.  tapi harga tak ler semahal grandlexis.  aku redha ja la..demi anak2.

kami check in kol 4.00pm.  agak lambat.  sampai kat lobi tanya2 ada pulak bilik murah.  apa lagi grab ja la.  harga bilik rm170..tambah tax 16%..pastu tolak pulak diskaun untuk orang gomen rm40...so total rm170.  murah kan...jom nengok gambar bilik.  nak nunjuk apa yang aku dapat dengan harga rm170.
 
laluan masuk.  sinki kat luar.  selesa.  senang nak wat susu dengan basuh botol. bilik pun besar.




katil 2 single...ada 1 day bed.  pun selesa, luas



katil ada pengadang.  cam bilik.  boleh tutup bila malam.  kalau ada aktiviti tuuuutttttt...leh cover la.  bilik air ada 2 pintu....pintu direct dari bilik...dengan pintu kat laluan masuk.

bilik air yang agak selesa.
sinki pun ok....segala toiletries aku dah belasah
gambar bilik lagi.
ammar brlari2 di pool.  giler angin kuat.  aku bimbang jer buah nyoq tu jatuh atas kepalak,

tempat bersantai. cantik jer kapal2 yangberlabuh kat situ,  aku tanya pekerja kat situ..dia kata orang yang sewa bot jer boleh gi ronda2 kat bawah tu.



model2 swimming pool.  gile posing anak kakak aku yang lelaki tu.  leh masuk majalah mangga


gamabr kat lobi.  menarik gak lobi dia ni.  siap ada 4 sofabed  tempat lepak.
 

last sekali tentulah gambar hero aku.
bilik kat hotel ni boleh la.  apa ko bajet kalau harga bilik rm170.  ni pun dah cukup seleasa dan berbaloi2 untuk percutian tak dirancang.  pas ni leh terjah lagik. 


selesai kisah bercuti...

kisah hari ni...
ammar demam...keje menimbun2.  tensen!!!!!!!!!!.














No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...