Friday, March 07, 2014

Red Mummy - Baguih...i loike

KREDIT TO KAK REDMUMMY....LOVE U

 

The chronology of Hanez Suraya, Romie and Liyana Manan…


image
Comments akak tak mampu nak letak dalam ni yer, kena tengok kat FB, tapi mostly memang amukan sama ini perempuan. Tengok kat IG HS tu pun, kat BN punya entries, fb, kat papers online, semua mostly 99% tak kira laki perempuan semua amukan segala.
These are my points:

1. Ye Liyana Manan memang dah tak nak kan lakinya, betul, kita pun tengok terang2 dalam Melodi, dalam papers segala. Lakinya dah tak boleh dibuatkan laki, lebih kata HS bukan the first lady dalam marriage depa. So memang dia dah filed ceraipun, dah tu, buat apa nak hidup. Dia dah memang move on. LM dah terang2 cakap she tak nak lakinya tu dah, ko nak amik lakinya, hah amiklah. Dia tak de serang ko, walaupun dia claimed ko dah 8 bulan kepit ngan lakinya. Tapi marahnya dia bila ko cabar dia dalam Melodi mengatakan Romen tu eh Romie tu duda. Itu satu ayat yang bahlol dari mulut engkau. Seronok sangat dapat pakwe Ferrari merah sampai lupa status boipren meh? Dan jugak ko upload gambar anak2 dia dalam IG. Betul itu anak2 bf ko gak, but ko kena ingat, status depa masih suami isteri, selagi belum jatuh talak, selagi tu lah ko memang perampas. You dont get it do you?

2. LM claimed the relationship was since 8 months ago, so that was about June, July 2013? The marriage start problematic dah 6 months, yakni July, Aug the same year. Bukan dalam Melodi ke Meletop kata dah kenal for 6 months? but KENAPA DALAM PC KO CAKAP BARU KENAL SINCE 20th DECEMBER 2013??
Ni tak tengok balik ke apa benda yang ko cakapkan dalam Melodi Meletop? Or you memang maths kedaung? but you have lawyers and Romen eh Romie yang sama back up the 20th Dec, apa cerita ko jawab 6 bulan  maknek segala tu?

3. Alright, katalah betul ko memang kenal since 20th December, how about photos yang kat beach tepi sampan tangan jantan yang dah sikit lagi nak kat pepet ko, yang mulut dah nak bercium kat leher telinga tu? Itu boyfren lain?, Ke Romie jugak? Itu kat Redang kan? when was that? May? So if that s him, May 2013 ko kira campur bape bulan till now?  Ok ok, maybe bukan Romie, yelah you have so many balaks kan, ada komen cakap itu pun ada Ferrari gak. Gila ramai orang kat KL ni yang bawak Ferrari ni ko dapat tibai. Apa tips? meh share. – UPDATE BY FOLLOWERS: THIS IS NOT ROMIE, THIS IS IZZ. sikit punya melekat macam tu, ingatkan nak buat laki. womanghai ko ni Hanez.

4. Move on, how about yang photos on Sept? tu gambar mana le pulak, aku dah naik rimas lost track dengan gambo ko yang bersepah2 tu lah, holiday on Sept? itu bukan ke sebelum 20th December? Ini Tioman right? Kan kan? yang RTM job, Romie datang kejar ko kat sini, betul?

5. So, if the 20th December, the Bangkok was Jan? The peluk2 pegang bontot with hot pant was Jan lah kan? I m not gonna touch the details on your pegang bontot segala, coz itu semua orang dah bash habis dalam IG ko, dalam segala pelusuk social media, I m only concerned on the dates of calculation, and of cos, since ko dok buat kami rakyat Malaysia ni bodoh KIRA-KIRA ke???

6. Hot news ni just started end Feb, so meaning to say 2 bulan ko dah dapat Vellfire tu? Hallo????? OK sorry, you said you bought it last  August, let me tell you babe. Itu Velfire Romie, all closed frens families sume tau itu kereta Romie yang mana indirectly adalah harta sepencarian LM jugak! Your income memang doesnt suit you to drive a Vellfire. Just reminded me on Awi ex boipren ko punya lagu, Kalau Aku Kaya, sambungannya should be Hanez tak cari lain….

7. Alright, itu semua kiraan dates yer. Now. You came out in Melodi first, canang nak kahwin, wah suka ye bunga nak dipetik orang. Bunga bawah memang dah kena petikkan? Pastu ko cabar if ada bukti la yang boyfren ko tu laki orang, hah meh datang  bagai, kenapa tak serang ko dari awal, kalau betul ada isteri, Hanez akan undur diri. Remember that? Hoi ingat tak??

8. A week after, LM came out in Melodi, she bongkar rahsia yang dia masih lagi isteri Romie. Media went to her, cari dia, keluar newspapers. So dia cuma follow up dari apa yang ko canangkan. Anyway, dia pun dah cakap dia tak nak pun dah kat laki dia tuh, dia sakit hati ko amik gambar ngan anak2 dia tongek! Ko paham tak tu anak orang? Ko pehal? Ko dah sebat bapak budak2 tu, ko nak tunjuk happy2 suka ko bergambar ngan budak2 yang suci murni tu? Hei, ko dah paksa lakinya tinggalkan bininya, ko nak tayang2 anak LM kat public.

9. So dah nampak chronology nih? LM was out from her hidden place, quiet area coz ko pulled the trigger. I wont know her if ko tak cucuk dia, if ko tak cabar dia. Once again, ko provoke dia!

10. In between, ko keluar Meletop sekali lagi ko cakap relationship ngan Romie dah 6 bulan. The gap between the Meletop interview with your PC was not even 24hours.

11. Dang!! during your PC, both of you claimed you both kenal each other on the 20th December at the UITM function. Eh jap, lepas habis Meletop tu, ko dating ngan buah hati ko, pastu tidur kol baper yang lupa cerita malamnya ko cakap kat meletop 6 bulan VS 20th December nih? Are you out of your mind??? Lawyers ko tak tengok ke balik flashback melodi meletop?? Dirog tak advise ke at least biar statement ko seiring and sync?? Kalau macam ni aku pun boleh jadi lawyer, dapat koman berpuluh ribu terus.

12. The final one, you are asking LM to apologise to you?? OMG OMG OMG!! Contoh kata, ko adalah perompak, ko rompak kereta orang, pastu orang tu tau ko yang rompak, orang tu buat report segala, tapi ko yang rompak kereta ni mintak pemilik kereta ni mintak maaf ngan ko, SEBAB katanya ko dek kerana statement LM tu ko dah dapat malu satu Malaysia. Hamboih! ni malu ko je ko dapat. Malu LM yang masih sah as a wife, ko tak timbang kati???

Ini yang buat lagi berjuta rakyat Malaysia marah!! Ko memang sombong bodoh piang, ko berlagak tak nak mintak maaf, apalah salah ke ko dengan rendah diri, turunkan sikit ego ko tu, minta maaf kat public masa PC Ko tu, minta maaf openly jugak kat LM for the kesusutan yang ko buat. Let s come clean, but you made a wrong move! Ko buat  things lagi worst! Liyana Manan tak layak mohon maaf dari kau! What s wrong with you?? She s a victim, she tak dapat Vellfire, she tak dapat kepit laki kat Bangkok, she tak dapat nak jenguk rumah mertua dia lagi, she tak dapat Chanel Prada yang ko gasak dari Romie, she is empty handed.
You have the money, you have the power, but you dont have the heart. Hati ko kotor, Hanez Suraya. Liyana Manan dah gave up on her husband, but ko aniya dia lagi. Masyallah. Meh sepak sikit.

13. Romie – Liyana Manan dah bukan jodoh engkau, yes everyone knows, but by standing next to your girlfriend with the lawyers, menentang isteri ko sendiri, she s a mother to your kids, your 2 boys. Come on man, be a man, is this how you treat the mother of your kids?? One fine day, everythings in the internet, stays in the net, and they will read it. Yes move on with HS, you should, you are pun but but by convincing people, ko dumb-ass sama jadi 20th Dec with gelpren ko. That s unacceptable.

Yes, sekarang dia lah harum wangi sundal malam ko. She is fair she has the shape, she s sexy, she has everything, she s so powerful on the bed (bukan aku cakap yer, ini dari semua kisah IG HS sendiri, FB, twitters). But for once, takkanlah ko tak nampak budi molek isteri ko. She s a mother to your kids! Dia sama naikkan ko sampai berferrari merah while you were nothing before. You ve been together for 8 years, belum campur masa bercinta bagai segala. Akad nikah yang ko buat, sampai hati ko buat kat LM ikut heret sama dalam PC. Bacul sangat ni Romie. Dayus ko membiarkan isteri ko yang masih sah tu dikotakkatikkan oleh HS. Ko dah bukan jadi pelindung to your wife, I personally feel so sad and sebak bila ko suami yang patut jadi akar, tempat kita bernaung, bahu menangis, change to this way.
Liyana Manan deserves to be alone with her kids.

Hanez Suraya and Romie, please move on, stop talking, stop blasting photos in your IG, stop showing off everything. Give Liyana the talak, settle the case. Please get married both of you and leave the lady alone.
Back to nature, kita ada Allah, yang akan bolak balikkan semua penganiayan ini. Liyana Manan dianiya.
Meminta Liyana Manan untuk mohon maaf dari Hanez Suraya adalah too  much!. Hanez Suraya, you are no longer in our heart.

No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...