Tuesday, April 30, 2013

Taman Tema Hello Kitty


Nak hapdet gak citer gi bercuti baru2 ni.   Tak jauh pun.. taman temo hello kitty nun jer
kat nusajaya.  kebetulan hari sabtu sepupu laki aku kawen...so pas balik tengok orang sanding dua tiga round...pas renjis merenjis...salam menyalam (tangan kosong) amik nasi dan lauk berbungkus22...kami gi check in hotel.  crystal crown kat bandar JB nun.  malamnya...lepak2 tengok tv..aku pun pancing2 anak aku ajak gi taman temo hello kitty.  macam best jer ku dengar citer....dah alanf2 kat jb kan....turun jer la.

esoknya pagi2 pas check out dalam kol 12 tghari tu...berdesup kami google map ke nusajaya.  walaupun laki aku ni orang jb tapi sebenonya takle tau semua mana daerahnya.  folo jer gugel maps...rupa2nya kat puteri harbour.  memang cantik.  ala2 cyberjaya pun ada jugak.  kiranya ni cuti yang tak dirancang la ni.   terbang gak duit..melayang333..sebab tak berbajet pun nak ke sini.  padahal umah mak mertua kat jb jer....

kami sampai dalam kol 1.00pm.  lepak2 dalam tu...makan..solat..pastu baru menjelajah ke dalam taman tema hello kitty.  gambar budak2 ni jer banyak.  aku jadi cameraman..laki aku jadi babysitter. 





gambar muka excited....depan pintu masuk


ni lagi over tak sabar2 nak masuk...


 level 1 ni ada rumah hello kitty...dengan apa ntah tu..tempat cari harta karun kot.  pastu ada engelina balerina..betul ke aku eja tu.  aku ni mana la tau watak katun.  anak aku terer la.

dalam rumah hello kitty
 tengok si adik dah muncung masam..kena paksa amik gambar.  dia dah tak sabaq2 nak masuk dalam


 main piano kitty.....tipu jer pun.  tekan2 keras nak mampus


dapur kitty

cantik kan.....
 budak2 ni macam tak tau arah...semua nak pegang.  macam betul je kan...tp memang betul pun


almari apa ntah....takleh buka



katil kitty
 ni best...cam nak tido jer....cantik


 cantik kan....walkin wardrobe....


 tempat solek.  banyak gilo aksesori kartun.  excited ainaa. 


 time ni masuk rumah gelap. betol ke ntah.  main teka2..konon2 nak lepaskan kitty dari jel. part ni ain lak excited..aina toya jer...tak minat.

 kena seluk tangan dalam lubang tu...cari huruf apa ada...takut weiii...kot2 tikus ngap tangan.  tapi nak tunjuk macho kat anak2 aku seluk jer....pastu tak tau huruf apa.  terpaksa uluh pakai hp...


 cari clue lagi....kat belakang patung putih tu jer rupanya.


 main bumper car...gilo kete aku asik ngundur jer kat belakang.  ain lagi terer dari aku.  habis orang dok langgar aku.  terus kaku kat situ.  


 naik train thomas...pusing 2x...turun.  bosan!!


 masak cookies.....makeup..telan...burrrpppp!!!!!!! kenyang





wajah ceria anak2....sekali cukup...pas ni takder dah dalam list tempat ni


on the way balik anak2 aku nampak lak legoland....jawapan aku " tunggu ammar leh jalan dulu..kalo tak mama takleh main".


huhuhuhu

 

No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...