Tuesday, April 14, 2015

Stress

salam...

hurmmm...sekali nak hapdet..sekali kena menyapu sampah.  berabuk benar rumah angin aku ni.  tak sempat nak kibas2 dah  ha.  terbukti....impian tu hanya angan2 kosong....plan bagai nak rak...last2 terbiar sepi. rajin la sangat aku nak update blog kan...memang tak la ada kerajinan tahap dewa.

alasan???!!! of cos la bizi.  bizi keje..bizi kejar dateline...bizi prepare nak kena hambur...bizi pasang perisai nak tepis peluru berpandu...bizi segala-galanya.

minggu depan dah nak kena standy kat KLCC....standby untuk asean chairmanship 2015.  mau jugak 7-8 hari terkurung kat KLCC.  pastu sambil2 kerja...sambil ternak lemak. makan 6x sehari...free of charge.  kerja..makan..tido.  maunya badan tak bam2.

citer pasal bam2 ni....tengah ghunsing ni.  berat naik mencanak2.  nak kata makan banyak...rasanya cam biasa2 ja.  pagi sarap....tengahri lunch...
malam memang tak pernah makan pun.  habis kuat minum milo.  tapi yang peliknya mai mana berat yang dok naik sekilo dua ni.  peliks gak aku.  saiko btol!!!!!

dah berapa kali dah aku dok p survey treadmill. masuk kedai keluaq kedai.  beli tak jugak. rasa macam perlu...tapi bila fikir 2 kali macam tak perlu...fikir 3 kali macam perlu.  fikir 4 kali macam kena kira2 duit.  adusssssss....tengok badan berlipat...rasa macam hari ni jugak nak beli.  tu la payahnya jadi pompuan ni.  tapi aku tengok...pompuan lain badan belipat steady ja...pesal aku ni kemaruk lebih.  kemaruk nak kuruih...last2 gemok jugak yang best. opssss!!!!!

aku ni...makin tensen..makin tambah berat.  makin stress makin selera makan.  bila normal...leh plak makan macam biasa.  ntah bila aku ni tak selera makan.  ada la kot sehari tu....makan nasi ayam rasa macam makan tongkeng ayam.  nak telan tak pi.  sehari ja kot.  pastu ok plak.  haihhhh!!!!!....stresssssssss...okey...tapi kopi secawan..kerepek sebalang dok sebelah ni.  lagi stresssssssssss






No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...