Sunday, June 14, 2009

JusT foR laUgH

Ntah...tetiba aku terjumpa puisi indah ini...nak gelak pun ada..syahdu pun ada..tak tau nak describe apa perasaan bila baca entry ini...

Bila lelaki tiba tiba terkentut
Pompuan terus pandang buat buat terkejut
Pastu gelak kat lelaki sampai nak pecah perut
Jenuh lelaki tahan malu buat muka macam badut

Tapi bila pompuan tiba tiba terkentut
Lelaki buat bodo ajer sambil tahan nafas sampai semput
Kalau gelak, mesti muka pompuan berkerut kerut
Pastu merajuk jenuh lelaki pujuk sampai nak kena melutut

Andai kata lelaki tiba tiba terkentut
Lelaki bagitau sorry sebab angin masuk perut
Kot kot la pompuan kesian dan nak tolong urut
Tapi malangnya pompuan asyik dok tekup hidung ngan mulut

Akan tetapi bila pompuan tetiba prot prot protttttttt
Tambah tambah plak bersama dengan bau yang cukup out
Lelaki dengan steady cakap...nak buat camna, dah nak terkentut
Tapi dalam hati tak tahan bau...rasa macam nak terjun laut

Jika lelaki tiba tiba terkentut dengan spontan
Lelaki bagitau nak buat camna dah tak boleh tahan
Pompuan gelak ajer walaupun bau macam nak pengsan
Tapi kat dalam hati dok mengata apa la punya jantan

Andai pompuan terkentut sebab tak boleh tahan
Pompuan pura pura tanya lelaki ada tak bau macam bangkai haiwan
Lelaki pun angguk dan cakap rasa rasa macam ada perasan
Padahal lelaki tau pompuan kentut tadak bunyi lepas pelan pelan

Tapi semua ni adat la kan
Baik untuk lelaki mahupun pompuan
Dah nak terkentut, takkan la nak tahan tahan
Janji bahagia tenang dan hubungan aman

Hmmmmmm....nak buat keje..my princess dok kacau..layan jer ler..

No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...