Monday, December 31, 2012

Cerita Bercuti 1 Minggu

baru masuk keje...setelah bercuti selama seminggu..apa ntah aku buat masa cuti..takder apa pun..
lepak umah....gi shopping kat JJ...kat giant...lepak umah kakak aku..tu jer ler..aktiviti paling jauh pun aku gi adalah bukit tinggi..tu pun amatlah membosankan.

sepanjang cuti ku lepak tengok tv jer kat umah.  bukan selalu aku dapat cuti camni.  memang payah oooo..
ni pun kebetulan.  time bos aku ada diskasyen dengan kawan aku..cepat2 aku gi sorongkan borang cuti.  pastu minta sign.  masa tu dah kelam kelibut...bos sign jer la.  hehehe..selamat. cara baru minta cuti.kalo tak jangan harap ko nak dapat cuti...berkerut la muka camna pun....kena bebelan 4 baldi dulu...baru ko dapat.  kalo tak pun...ko siapkan keje semua dulu..tungin terbalik angin kuar pun..blom tentu dapat..selagi tak siap keje tu.

so...dah dapat kan...apa lagik...last day keje tu ku buat2 sibuk.  dengan harapan bos lupa next week aku cuti.  hehehe.  tektik lagik.  dan memang dia lupa pun.  yesss!!!!!!

so hari ni naik keje semangat waja tunjuk muka...pasal rabu ni aku nak menghilang again.  kata anak sekolah kan...haruslah aku pun bizi. 

kesian anak2 aku..makan depan tv pun tak berani
gambar kat atas...kesian anak2 aku.  memang aku ajar diorang..takleh makan depan tv.  kalo nak makan sila ler ka meja makan.  tu pun kat dapor sinun.  jangan harap ku kasi makan kat depan.  kang tumpah naya ku nak kemas lagik.  tapi hari tu ku kesian tengok...terjengokk3 kepala nak nengok tv.  atas dasar kemanusiaan aku pelawa makan depan tv.  macam tak caya jer diorang bila ku kasi.  tu yang masing2 pangku pinggan..takut tumpah.  dan amazing...memang tak tumpah langsung.  caya la.  kakak aku cakap..aku ni ngalahkan mak tiri...tapi untuk kebaikkan.  nanti kalo gi umah orang...sila jangan sesekali bawa pinggan ke depan tv.  memang balik ku hayun rotan 4 kaki.

1st time si kecik blajar makan biskut
 budak kecik ni pun ku dah stat kena ajar disiplin...makan sila jangan sepah2 ya nak.

kakak excited tengok adik dah pandai makan

kembang semagkuk...dari rambut sampai ke idung

ammar santai

3 beranak...hepi forever...sorang branak lagik jadi cameraman
 Ya allah..besarnye lengan orang itu...harus balik naik kena naik stepper sambil pegang dumbell.

tercapai gak hasrat diorang nak gi bukit tinggi

layanzzzz

layanzzzzz

laki aku yang kebosanan....

macam2 gaya anak tina aku yang kecik tu

gambar2 kat atas ni..gambar gi bukit tinggi semalam.  aina sibuk sangat nak g sana.  dengar citer dari sepupu dia.  macam best.  sekali pegi..dia buat muka toya.  ya la untuk budak2 apa la sangat bukit tinggi tu.  setakat nak main kete masuk token kat jj melambak.  kesian. tapi dah sampai aku paksa gak bergambar.  kenangan.  pasni jangan sibuk minta nak p sana dah,.

gambaq ni kena kecikkan.....takut terkujat. tengok mata aku..sejak ada anak kecik..mata dah ada shedo kat bawah....tensen
gambar atas,...hahha.  mata burung hantu.  apa taknya..kol 1am..anak aku dok main lagi. jap masuk bawah kusi..jap bawah rak tv...jap pegi peluk tiang seri.  nak tido pun tak boleh.  last2 mata jadi sembab.  pas ni nak try safi rania..untuk mata.  untung2 leh jadi mata RCW. hahaha.

sejak akhir2 ni mood nak berblogging dah makin hanyut.  citer banyak...gambar melambak2. tapi semangat dah hilang.  lotih anak 3.  alasan lagik...huhuhu

No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...