Friday, May 03, 2013

Puisi Jumaat

hi...salam

para 1
takder mood nak keje hari ni..
pagi2 tadi bos dah cari suh masuk miitng..
pastu bila masuk tak tau apa yang dimitingkan..
dapat tangkap sikit2 jer...
maklumler bila dua orang mat salleh yang bercakap....
terus ku menguap dua 3 round...ngantuk. 

para 2
lagi 60++ hari jer lagi nak puasa
aku ada balance 18 hari lagi tak ganti puasa
ayoyo camne ni..mau kena pecut 100m
start minggu depan ku kena mendisiplinkan diri...semangat melawan hasutan syaitan yang direjam
puasa dengan gigih..menjelaskan hutang yang tertunggak,
nyesal pulak dulu takmo kuatkan semnagat...
time nak menggantikan ni la yang penat

para 3
aku tengah merawat hati sekarang
nak membuang semua dendam mendam
nak menenangkan hati dan fikiran...takmo fikir2 lagi duka2 yang dilalui
biarkan ia berlalu pergi...ceh jiwang lak
yang penting ku kena kuatkan semangat.
tepis hasutan syaitan..
biar aku kembali jadi yang dulu...
yang sentiasa menerima dan memberi dengan rela hati
wahhh!!!!!!!!...........boleh ker??

masa dah nak sampai...mau balik dulu..masak.



No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...