Friday, August 28, 2009

6 RaMaDaN

Semalam tetiba jer mood aku nak memasak memuncak2. Kol 5.45pm aku dah siap2 nak balik umah dah. Sampai umah dalam kol 6...mandi, solat terus masak. Masak ala kadar jer. Lagipun petang semalam ujan..jadi nak lencong g bazar ramadan tak sempat. Kalau gi pun ramai orang. Serabut kalau ramai2 ni.

Ni ler menu aku semalam, ayam masak madu, kari daging, ikan bakar, telur dadar, sambal belacan, sayur bayam dan sup sawi. Kuih muih tu beli kat kedai bawah. Heheheh...sempat juga aku menyinggah kan!!!! Jangan heran lak, camner aku boleh masak dalam masa sejam...sebabnye aku dah suruh bibik aku goreng ayam siap2, keluarkan daging dan rebus dulu, perap ikan..potong sayur mayur mana perlu..dan of course ler..bawang mawang dah dipotong terlebih dulu..masak sebenarnyer kejap jer...nak menyediakan bahan dan mengemas tu yang payah.



Pesen aku idang makanan ni memang selalu kat ujung2 meja..pasal yang posenyer 2 orang jer. Budak2 sekejap jer...kacau2 pastu lari tengok TV. Hari ni takder plan nak masak apa lagi...petang ni cari ilham lak..

Ada miting la plak pagi ni...boring betul..hari jumaat jer buat miting..pastu lajak sampai kol 1. Habis rosak agenda aku. Selalu camtu. Aku doa2 hari ni abis awal sket. Jangan ler sampai kol 1. Aku mogok kang.

No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...