Wednesday, July 13, 2016

AimToLoseWeight

Assalamualaikum

Selamat kembali menjalankan tugas untuk diri sendiri..
udah2 lah tu mood beraya..keje dah tunggu depan mata..
moh ler kita mencari rezeki yang halal demi sesuap nasi..

Hari ni mood diet kembali lagi...chewwaaahhh kembali lagi tu macam on off ja kan..hahaha
Awal2 lagi dah bancuh shake herbalife dengan hibiscus tea serba sebotol.  alhamdulillah..harap2 mood diet ni berterusan sampai dapat berat ideal semula.  arrgghhhh!!!! rindunya nak kurus balik....



lepas meeting pagi tadi...berjaya panjat tangga sampai tingkat 5.  semangat..kot2 leh turun 200g setingkat. haha..pastu time rehat kebulur ya amat...oder mee goreng mamak sepinggan..ayam goreng seketol..milo ais secawan. kalori yang burn tadi tu..terus mekar kembali. lalalalaalla..mok cun..mok cun..lalalala

berat sekarang 61.5kg..gemok.  sangat gemok..bila jalan rasa macam bola nak golek2 ja.  target nak dapat 54kg pun ok dah.  nak kata sampai 10kg tu tak la..setakat 7kg ja..tp yang sikit tu la yang seksa sangat nak turun..dulu senang ja nak dapat dari 67kg pi ke 54kg..sekarang ni susah sungguh. mungkin faktor usia agaknya.  metabolisma dah turun.  senaman pun 30 minit dah semput...macammana nak jadi ala2 che ta ni..makin tua makin vogeh.  mungkin kena tunggu umo 40 jugak kot.

10-12hb ni ada keje besar kat KL...kena dapat berat idaman...nak kena pakai baju uptodate sikit.  kononnya lah. harap2 tinggal 27 hari ni dapat la turun 3-4kg...tapi jumaat ni open house..mingu depan 2 open house..hurmmmm...

#aimtoloseweight




No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...