Friday, July 01, 2016

Iftar @ Shang Ri La

Alhamdulillah...
tengahari semalam dapat mesej dari seseorang...minta booking mana2 hotel area putrajaya untuk IFTAR.  Dalam kepala terus fikirkan Shang ri la.  terpikat betul dengan hotel tu.  maybe sebab dalam hutan. bertenang ja rasa.  redup rimba...bunyi burung..wahhhh..yang best leh naik buggy...yang tu ammar paling suka.

masa aku call dah penuh shangrila tu...tapi pelik..bila si dia call terus jer ada.  maybe ada orang cancel last minit kot. tu yang tetiba ada jer kosong. rezeki ramadhan kot.  bertambah rezeki bila ada orng belanja..hehehe

meh tengok gambar dulu....tapi tak banyak la pun.  segan i nak amik gambar.
Anak-anak yang bersemangat...baju main belasah ja.  balik sekolah..sampai rumah pukul 5.40..kol 6.10 dah keluar ke shangrila.  kelam kabut

Anak teruna bergambar ala2 orang dewasa.  tersandar macam bos.  tak padan dengan kerusi


Suasana tempat iftar

tempat membakar...segala makanan yang perlu dibakar/panggang di letak kat kawasan luar.  ada kambing..daging..tapi sedih sebab satay takde

pinggan meja kami untuk 1st round. 


kuih muih yang ada.  

tak raya lagi dah ada ketupat lemang rendang bagai.. tapi aku tak amik la pun..takut seri pagi raya hilang.
kos untuk dewasa RM140..kanak2 RM70.  tapi agak merugikan untuk kami sebab anak2 aku tak makan banyak pun.  aina kena sepinggan nasi..dah surrender.  takde 2nd round pun.  Ain jer amik sampai 3rd round.  tu pun sebab nak makan lala saja.

tapi first time aku datang iftar takde satay.  pelik..hotel 5 star takde satay.  nasib baik steak sedap. sama macam ayam panggang yang dipanggang bersama rempah ratus yang cukup...amat menyelerakan.

dah dewasa2 gini...nak makan kat hotel2 buffet bagai ni rasa cam tak sesuai sangat.  nafsu makan dah makin kurang. apakah????!!!!!  kena makan kurma sebiji...air segelas terus rasa kenyang..ok itu tipu. tambah lagi lauk pauk sepinggan...ABC 2 mangkuk.  terus terbelahak kekenyangan. i dah surrender.

sekian cerita iftar semalam.  terima kasih pada orang yang belanja....



No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...