Thursday, July 28, 2016

Mood Keletihan

Assalamualaikum...

dah 2 hari tak update my diary ni..
konon semangat tempat keje baru...nak update selalu
tapi begitulah manusia...semangat kalau tak ditiup selalu terpadam lah ia
eceheceh...berdrama lak

minggu ni aku agak kekalutan ya amat
ain trial upsr...walaupun aku tak mampu duduk disebelahnya semasa menjawab exam (ikut hati nak menuntut ilmu halimunan..dok sebelah bagi jawapan)
tapi...aku kena sentiasa disisinya setiap malam..
kalau tak...ntah apa yang dibuat dengan buku2 latihan nya

minggu lepas lak...setiap malam ada tuisyen disekolah..
hari2 tepat jam 5pm...aku kena meluru laju 100km/s untuk pegi ke mesin punchcard
nak jemput ain aina n ammar balik..
balik kat umah usah di kata la kan..
berpencak silat..kuda2 pun tak sempat nak pasang..masak.
sebab kol 8 ain dah kena pegi sekolah balik untuk tuisyen
huiihhh...bukan setakat minggu lepas...
tapi sampai exam upsr ni abis la jawabnya

ni baru upsr...kalau PT3 nanti gamaknya camna la..
mau aku tak berpijak di tanah
terus berlari2 di atas angin
ain PT3 aina plak UPSR....jenuh.
tapi yang peliknya tak pulak turun berat badan ni
makin mencanak2 naik adalah

minggu lepas wat spring cleaning kat rumah
dari kol 8am sampai 6pm
giler lama aku mengemas...sampai tak tau apa yang aku kemas
last2 malam tu terbujur...sakit badan2 sampai ke hari ni
ikutkan hati nak jer pegi berurut kat thai odessey..tapi biasalah..tempat keje baru..mana leh pegi suka suki
kena la time cuti
tapi time cuti lak kena la plak angkut 3 handbag...nak feeling puteri takleh la pulak

last2 dah 2 hari aku abaikan umah aku..
sapu pun idak..mengemop pun idak
badan sakit2 masih lagi terasa..
perut pun memulas tak kira masa..yang perut ni mesti bahana open house yang tak pernah stop2 lagi 2 minggu dah ni
macam2 aku belasah..trus perut pun komplen..mana satu nak hadam dulu ni



gambar snap pagi tadi....tak sempat nak kemas apa dah..abaikan..ujung minggu ni open house lagi 2 biji...panggil indon la gamaknya ni..


hahahaha yang ni lagi berselerak...

esok2 rajin ku kemas...
mak dah tak larat..
remaja2 ni badan dah tak kuat cam dulu
hahaha...sedar diri jugak akhirnya

ok...cau dulu la...ada open house kat marina lak hari ni..
semalam 3 jemputan
hari ni pun 3 jemputan
tapi hari ni cahaya keinsafan tu datang...
nak pegi 1 jer la

yang lain2 tu minta mahap lah ya
perut dah tokleh terima..


1 comment:

  1. Assalamualaikum ChemSO,

    Sebut tentang mengemas, sis pun kadang-kadang panggil weekly cleaner jugak..
    Mana taknya, hari biasa sibuk dengan kerja dan menguruskan makan minum keluarga..
    Weekend lah masa untuk merehatkan diri.. Bulan ni pula wedding & open house invitation tak kurang hebat.. Fuh, kena plan betul-betul..

    Oh ya sis ada tag ChemSO untuk giveaway sekadar memenuhi syarat. Tapi tiada paksaan untuk ChemSO sertai. Niat sis untuk mengeratkan ukhuwah yang terjalin.

    Akhir kata, jaga diri.. :-)

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...