Tuesday, September 13, 2011

Hasrat Tertunai


hari ni...semua hasrat aku tertunai...
1st...nak edarkan duit raya pada anak2 kawan2 aku kat opis. done!!!.
dari hari jumaat lepas aku bawa..tapi tak terbagi2...
naseb baik hari ni heti buka beg aku dan aku terperasan duit tu.
kalau tak tunggu raya tahun depan la...

2nd...nak belanja geng2 LID..
plan dah lama...tapi tak tertunai2.
so, hari ni...nak menunaikan hasrat aku...aku gi beli la KFC...
makan kfc jer ler...ringkas...mudah...dan jimat..hahahahah (nak belanja pun bajet)
takkan nak belanja 4 orang jer team LID...kena juga belanja yang lain..
alang2 kan....sempena APC....
kuang2222..
ini jer aku mampu...
nanti ada lagi yang lain..tunggu!!!

tahun ni..selepas menempuh dugaan...
alhamdulillah, Tuhan murahkan rezeki aku..
dengan baby yang diberikan....3 bulan didalam pewot aku...
dan anugerah pekerja cemerlang...
serta kehidupan yang sungguh bahagia...dengan anak2 yang comel..
dan lengkap tiada kekurangan...bagi aku la.

walaupun ada ketika air mata menitis..
tapi aku cepat2 menadahkan tangan..
kerana aku masih lagi ada kehidupan yang baik..
kerana di luar sana..
masih ramai lagi mereka yang merintih..
mengenangkan naseb.

hidup ini indah kan......ada bahagia..ada derita, ada suka...ada duka.






2 comments:

  1. best la dgr kalau akak berpuitis. cantik je flow dia. tahniah debab dpt APC! semoga sentiasa dimurah kan rezeki. rezeki anak2 kan.

    kak, pasal smart reader tuh, ada transport. SR bole provide no. depends tinggal kat kawasan mana. nia mmg naik transport dari nursery ke SR sebab dia afternoon session. bole akak singgah masa open day tu nanti. :)

    ReplyDelete
  2. nak pegi la open day nanti...plan tahun depan nak hantar sikecik tu gi SRK...dok qdees asik tak nak sekolah jer. nanti alya bagitau yer nurseri mana...nak hantar kat situ jugaklah...senang.

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...