Monday, April 18, 2011

Karaoke

Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu

Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri

Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia

Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri

Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu


ekceli bukak sesaja ku tepek lagu tu di sini...

jus nak stori...

once upon a time..

aku gi karaoke with my puteri

dekat giant seri kembangan yang baru 5 bulan di rasmi..

satu jam...rm12 sahaja...tak mahal sangat..

sesuwaiii lah untuk mengasah bakat aku dan putriku..

tiba2 aku gatal tangan pilh lagu ni..

rembat jer...padahal aku tak tau nyanyi...

sekali bila lagu tu terbuka...dan kena nyanyi..

aku tak gheti...

yang paling tergezutnya...

dengar suara ain menyanyi..

sungguh aku terkojut..

tambah2 lagi part tinggi tu..

dia boleh nyanyi dengan lenggok yang betul..

penuh perasaan lak tu..

sekali aku tanya dia..

mana belajar lagu ni..

dia kata dari dia umo 6 tahun dia dah tau lagu ni..

dengar dalam bintang kecil..

pastu katanya lagi..selalu ada kat tv..

so, dia ikut lah..

wah33333....

kalau bab nyanyi laju jer...

malam tadi baru terhegeh2 nak siapkan homework.

masa cuti..berpoya2 tak hengat doniawi..

mak dia la ni..

pemantauan tak betul..

hehehhe



4 comments:

  1. apa tajuk lagu nie n siapa penyanyinye.nak search la lagu nie.

    jemput terjah new entry

    1) (>.<) Khas Utk My Levly Princess (>.<)

    ReplyDelete
  2. lagu bertamu dikalbu..nyanyian jaclyn victor
    best..

    ReplyDelete
  3. baru perasan.
    sabtu lepas ada budak dlm af nyanyi lagu nie.
    thanks.

    ReplyDelete
  4. aha...tu yang gi karaoke cari lagu ni..
    konon nak nyanyi..tapi tak gheti

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...