Wednesday, July 06, 2011

Anjing menyalak bukit

Hangin btol aku hari ni...

Dahler kena sembur dengan user bangang...kena tambah perisa plak dengan bos...makin aku angin.

Bos tanya...why aku tak melawan dalam miting tadi?...ello bos..sebelum bos masuk aku dah bagi penjelasan dah okehhh..habis tu dah orang takmo terima...pastu nak ulang2 benda yang sama..buat apa aku nak layan. Macam cilakak! Baik aku balik ngadap laptop buat keje aku yang terbengkalai. Pedulikkan user2 bangang tu..dari bos sampai ke kerani..sumer bangang.

Back to the point...why aku tak jawab...hari2 aku explain okehhh...harrrriiiiii333!. Habis tu apasal nak bangkitkan dalam miting lagik. Tu namanya takder agenda nak cari agenda. Yang bos aku pulak gi layan buat apa. Orang macamtu buat bodoh jer....memang nak tegakkan benang yang basah...dah tak pandai nak tunjuk pandai. Padahal bahagian tu aku rasa tempat himpunan pegawai2 yang tak boleh pakai.

Kalo diorang tak nak guna sistem lagi aku suka...tak payah aku nak menten. Tak payah nak susah2 pikir. Relax. Aku dah berurusan dengan banyak bahagian..tapi bahagian ni aku rasa otak letak kat celah bontot. Nama ja pegawai...tapi fikiran macam bud tadika. Nak manual semua..bagi sistem payahlah..lecehlah. kalo camtu nak kuar duit gi la beratur amik nombor. Buat apa pakai ATM mesin. Bangsa bangang!!!!.

Yang bos aku sibuk nak layan buat apa...bangsa bodoh macam tu bukan boleh layan...tak payahlah sibuk2 nak defend. Buang masa kita ja. Lagipun kalo kita terang 44x pun tetap bodoh juga. Bahagian jahiliah katakan.

Opppsss....aku memang marah tahap gaban ni. Tambah marah bila bos kata "what the hell u dalam miting tu kalo u takleh backup bhgn"....sentap nyah. Bagi aku tak semestinya bertegang urat tu backup bahagian kadang2 berdiam tu lebih baik..biar diorang malu sendiri..nak menyalak tak tentu hala. Bukit tak runtuh pun.

Okesss bos, saya nak cuti seminggu, bos deal la dengan user bangang tu. I malas uuuu....

3 comments:

  1. setuju sesgt ngan cadangan kak chem tuh....biar dia jer yg deal ngan user...tp kan nape dia x pegi miting tuh.....hangin gak nih....

    ReplyDelete
  2. Puan... please mind your language... perempuan muslimah macam puan tidak sesuai berbahasa kasar seperti itu...

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...