Friday, October 22, 2010

Giant Hypermarket, Seri Kembangan

Aku nak kuarkan en3 ni malam tadi....tp tak boleh sebab en somi ada. takut kena marah pasal 24 jam dok ngadap laptop. dahler keje ngadap laptop...balik umah sampai2 dah on laptop. connect to internet..pastu baru terhegeh2 nak buka tudung. mau kena pelangkung kalo aku buat camtu kalo en somi ada. harussssssler aku menjadi sorang istri yang solehah..balik umah...buka tudung..baju dan buka segala apa yang boleh dibuka..masuk ke dapur..keluarkan ayam or ikan...siang bawang..letak kuali atas dapur...pastu masak...harus purak2 rajin cenggitu. so...disebabkan aku kena jadi istri solehah malam tadi...maka en3 ini dikeluarkan pada hari ini.


oh ya!! aku nak citer pasal Giant baru kat seri kembangan yang telah dibuka secara rasminya semalam...memandangkan aku ada game futsal pagi semalam dan kol 12 tengahari aku dah relax..maka aku pun turut serta meraikan hari pembukaan tersebut. oh!!! sungguh ramai orang. rasanya aku tak pernah jumpa lagik orang ramai kat mana2 giant macam semalam..mungkin sebab hari pembukaan kot...barang2 banyak yang dipromosikan. harga pun kurang la sket..macam susu..pampers..barang basah..shampoo dan macam2 lagi lah....tapi biasa lah..kalo kurang pun..ada yang aku tak pakai barang tu..tak juga untungnya. Aku cuma amik susu jer 8 paket. kalo drypers anak aku tak pakai...rugi btol. giant tu dua tingkat...bawah lot2 kedai...giant hypermarket kat tingkat 1 jer...jadi yang bestnya pasal ada lot2 kedai tu ler...macam2 ada..meriah.!!!! pusat karaoke pun ada...lepas ni takyah la aku gi alamanda untuk karoks kalo dah kat giant ada. cuma harga jer aku tak survey lagik.



Giant...peneraju harga terendah...dah ada giant rupanya kat kawasan umah aku ni...sebelum ni ada JJ jer...paling hebatpun pasar borong...dengar citer carefour pun dah naik kat bukit puchong...harus meriah lepas ni alam sanctuary....kompom harga umah kawasan ni melambung...takpun kete yang melambung2 sebab jalan yang akan jem...


nak parking pun kena beratur panjang...terlalu ramai umat manusia. ingatkan tak ramai orang sebab hari keje...rupanya ramai jugak!!


nak snap picca motor...kete ni plak gi block. motor pun punyer ler banyak. hebat tol giant ni..hari pertama jer ler kot!!!





my dotters...mana2 pegi asal ada mainan...diorang nak main. RM10 harus habis untuk main. masa aku kecik2 dulu takder pun mainan camni. jeles btol!!

pas habis ronda kat giant around kol 5 pm cenggitu...aku beredar plak ke JJ equine. rasanya..aku lebih suka shopping kat jj. sebab orang tak ramai...tenang jer nak bergerak. tapi semalam..kat jj memang lengang gila. boleh berguling2 kat lantai lagik. memang nak jumpa umat manusia pun payah...kecuali casher dengan promoter la. tujuan aku gi jj sebab nak cari kasut futsal. 3 kedai aku pegi...tapi takder saiz aku. nak cari saiz 3 @ 4. tapi malangnya kasut futsal paling kecik adalah saiz 5...maka pulangler aku dengan hasil tangkapan yang lain. tetap membeli...rugi dah sampai tak beli.



jusco yang agak lengang...parking melambak2 hok!!...




picca ehsan dari kedai BATA..


selsesai sudah aktiviti menjelajah dua buah pasaraya bermula dari jam 2pm sampai kol 8 pm. hanya pegi pasaraya yang jauhnya tak sampai 1km dari umah aku. orang kedah kata cheewii...heheheh


1 comment:

  1. Salam..sertai forum komuniti Bandar Putra Permai di
    E Komuniti Bandar Putra Permai dan dapatkan info terkini kawasan perumahan anda

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...