Friday, October 15, 2010

Tazkirah Petang Jumaat

nak buat sesi luahan perasaan...

pagi ni aku rasa ngantuk sangat...letih pasal petang semalam aku training futsal. nextweek ada game kat sport planet ampang....2 hari. dah lama aku tak turun futsal...sejak bulan puasa sampai la semalam baru turun balik. rasa berat nak bawa bontot lari. penat siutt...balik pas mandi..pas dodoikan anak dan somi....terus aku terbungkang tido. sedar2 dah kol 7pagi. seb baik aku bercuti wajib...jadi kelewatan bangun idak ler menjadi dosa besar. tapi terlambat ler sket masuk opis...sebab aku suka termenung sambil duduk kat mangkut toilet. kadang2 siap tertido seminit dua.

tengahari tadi gi karoks. ngan azah and julailah....satu jam rasa tak puas nak nyanyi. mula2 nak tambah lagi sejam..tapi bila diingatkan balik aku ada miting kol 3.30pm..trus la tak jadi nak tambah jam...maka keluarlah aku dari bilik dosa2 kecil tu...pergi cari makan. mula2 plan nak makan kat RASA jer...sekali orang macam open house umah PM...ramai gilosss...pastu gi nando's pun ramai...gi noodle station...penuh juga...last2 gi kenny rogers...walaupun aku takder ler suka makan ayam kat situ sebab tak pedas macam nando's. masa makan tu...cal datang..join skali. cal ni tak suka nyanyi...nak kata sore tak sedap...sore aku lagi ler cam kipas berkarat...tapi aku nyanyi jer....pedulik apa...

ehhh lupa plak nak ucapkan tahniah kat cal..dah ler lulus PTK, dapat gi JAPANG...pastu insyaallah dapat lak naik pangkat. rezeki tol la cal. tu ler....tensen2 buat konsular...tuhan bagi rezeki lain....murah rezeki ko cal. orang kata dalam susah2 ada senangnyer...pas naik pangkat jangan lupa belanja aku ya cal...huhuuhu(tak malu..)

kol 3.30pm ada miting...dengan bahgian MPD. present sistem yang tak siap. pastu masuk plak cucu wak lampir...terus jadi huru hara miting tu. bukan nak backing aku....backing user plak..pastu nak blame2 team aku. sakit jiwa btol. nak jer aku cakap...ingat senang ker buat mcam tu...ingat senang ker nak develop sistem....ingat senang ker nak layan karenah user. paling penting...ingat senang ker nak ikut cakap orang...aku kan suka melawan...hehehehhe.

bila pikir33 balik kan...aku rasa cam nak buat bisness sendre...duit masyukk...pastu aku ler bosss..aku ler kuli...takder sapa nak marah aku. kalo tensen pun..aku tensen dengan diri aku sendre...senang jer. takyah kaco2 dengan orang. nak kaya aku...nak bankrap pun aku...

esok apa aku nak buat yer...kompom laki aku kija. dia dah cakap...dah menang tender...so sampai ujung tahun ni dia akan sibuk. so..kalau dah menang tu..paham2 lah yer...kenang sket jasa istri mu ini yang tak tido satu malam sebab tolong siapkan tender u. jadi 10% kadar keuntungan haruslah dipindahkan ke kantung istrimu. supaya istrimu dapat mengisi masa lapangnyer dengan bersopping dan berpoya2.

owh!!! lupa...esok aku nak bawa princesses aku gi karoks...dari minggu lepas ajak aku karoks. kesian plak. si aina siap cakap lagi "mama kan penyanyi yang hebat..." ayat membodek aku...nak ajak aku gi karoks. ok..aku tak kisah...pastu yang tak best..bibik aku tambah plak.."hebat..tapi kurang garam la sket"...nak kata aku nyanyi tak sedap la tu...see the batang betis la bibik. lagu inul pun aku boleh bawak tau!!.

esok pun aku nak swimming....dah lama tak swimming...nak hantar anak aku kelas renang la. lepas ni senang la sket kalo aku nak bawa gi pool. boleh lumba dengan aku.....eh!!! lupa..esok aku kena hantar anak aku gi kelas tuition...aku kena gi pasar...

banyaknyer aku nak buat esok..........(mood berangan)

1 comment:

  1. oittt... address blog aku salah tu.. zaniza.blogspot.com bukan zainiza.. cet..

    alhamdulilah... 6 bulan terakhir tahun ni byk perkara2 baik terjadi.. lps satu, satu.. dun worry aku tk lupa kenkawan.. insyaAllah.. berkat doa kenkawan gaks kn..

    thankz chem.

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...