Saturday, October 09, 2010

SpA + AnaK + MiSi

Setelah penat lelah semalam...hari ni aku pegi melepak di Beauty Seri House...amik pakej Sauna + Lulur + Mandi Susu. Rega hanya RM125. Murah kan???? sebab aku ahli...dapat 30% diskaun. Seronok..rasa relax jer badan. Selalu gak aku gi SPA tu...selain dari suasana nyer yang menyenangkan dan mendamaikan....ala2 bali cenggitu...aku suka juga denga therapist kat situ. Mas namanyer...nama penuh aku tak tau. Kalau suh dia ngurut...fuhhh!!! tangan macam jantan. Rasa lega dan puas (oppssss!!!!). Memang berbaloi222...Selalu kalo aku gi memang aku akan pilih dia. kalau dia bz aku sanggup buking time lain. hari ni aku suh dia lulurkan badan aku. biasanya lulur around 30-40 minutes jer..tapi asik sembang2 jer..bodek2 sket...sampai 80 minutes dia lulurkan badan aku. best gilakkk!!!!. sebelum aku lulur aku sauna dulu...konon2 nak buka liang2 roma..wahhh!! memang best....rasa lencun tu macam mandi ujan paling lebat. banyak lemak kot lepas raya ni...tu yang sakan peluh keluaq tu.

pas lulur...aku mandi susu plak....ada gak 40 minit aku berendam dalam jakuzi tu. sampai dari air panas jadi air sejuk. aku tunggu gak ..biler diaorang nak halau aku keluar dari jakuzi tu....tunggu punya tunggu last22 aku yang minta diri. sejuk lama2 dok berendam walaupun air suam. sekarang rasa best jer kulit...lembut macam kulit mak baby..huhuhuh.

misi nak menguruskan badan dah tercapai...walaupun target sebenar tinggal sket lagik. tapi takper...at least aku rasa selesa gak sekarang. aku dah kurang dalam 12 kilo dari berat sebenar...kira okey ler. misi nak mencantikkan kulit muka pun dah ok...agak ok la dari dulu..hitam tetap hitam...nak jadi putih tak logik la sangat... janji ton kulit agak sekata...dah syukur lah. sekarang ni misi nak mecantikkan kulit badan plak...hopefully ok. Yer ler..umur dah makin meningkat ...dah 33....so kena pandai2 mementen sendiri. biar umoq makin naik...tapi jiwa tetap kena muda. baru bestttt!!! Kat bawah ni aku tepek picca SPA tu...yang dok area pusat bandar putra permai tu tahu ler kot...





picca SPA...sempoi jer..lokasi ...Pusat Bandar Putra Permai, Seri Kembangan

tadi masa aku borak2 dengan therapist kat SPA tu...terborak la plak pasal anak. aku tau ler...anak aku 2 orang jer....sket. sapa tak nak anak ramai kan????sumer orang nak...tapi bab nak beranak tu yang aku takut tu. ada sekali tu...bulan lepas..period aku datang lambat. punye ler aku takut nak beranak sampai termimpi22 aku mengandung dan beranak...dah ler kena operate pastu mimpi kritikal plak tu. Aku beranak2 dua2 orang kena c-sect. tulang pinggul aku kecik...walaupun punggungnya adalah terlalu mantapsss. isi jer banyak. kalo aku ngandung sekali lagi kompom kena potong...uhhh!!! tu yang tak sanggup tu. kalao dah tau payah ler aku nak menyerah diri pegi bilik pembedahan tu. kalao tak tau takper. masa 2nd baby dulu, doktor saiko aku. pura2 aku leh normal..padahal siap cakap kat famili aku lagi....aku kena bedah. tapi dengan aku suh aku relax dulu....hampeh tol doktor tu. tapi aku suker dengan doktor tu....baik dan memang tenang jer.

masa dia belah2 prot aku dulu...siap2 boleh gelak2 dengan laki aku kat sebelah dia lagi. konon2 macam belah prot katak masa biologi dulu. laki aku pun sama jer...siap sambil doktor potong perut aku...dia pun crita pasal dia belajar biologi....potong sana potong sini...ingat aku ni mangsa ujikaji ker???....tapi tu ler...aku jadi tak takut masa tu. siap boleh dengar diorang cerita. sampai baby keluar...air ketuban pun dah kering...sebab overdue 2 minggu..aku tak rasa sakit langsung nak beranak. baby langsung tak turun...jadi aku leh pegi berjalan2...shopping dengan syarat 2 hari sekali aku kena gi check denyutan jantung baby. sempoi kan??? lepas bedah...amik ko!!! 5 hari sakit...pastu cargas la balik...

aku bajet nak tambah sorang lagik baby dalam famili aku ni. anak ke2 pun dah 3 tahun 9 bulan. besar dah....over manja plak. tapi aku target before umur aku 35 tahun aku kena beranak...kalau terlebih..tak boleh dah. kilang dah ditutup. so, maknanyer aku cuma ada masa 2 tahun jer lagik. tahun depan jer ler kalau cenggitu....

inilah kisah caca marba hari ni.....moralnyer....jangan banyak makan sate...otak jadi mereng.


No comments:

Post a Comment

Jom Mengomen...