Friday, October 29, 2010

HomeWork

Semalam aku tak berjaya untuk apdet blog....bz...tak sempat nak mengarang sepatah dua kata. so hari ni, aku nak curik sedikit masa untuk mengeluarkan en3 peribadi aku..fuh!!! intro..bergulung2 lidah...




i




cerita adalah merujuk kepada picca di atas..

pagi ni masa tengah bawa kete tu..tiba2 ain bagitau " mama, ain tak buat homework" . pastu aku selamba badak suh dia keluarkan buku then buat dalam kereta. bukannya aku kejam tapi pasal pernah dia bagitau dia kena berdiri dalam kelas sebab tak siapkan homework. tu ler malam tadi gatal lagi bawa anak aku gi shopping kat giant..pastu gi karaoke plak. lupa plak nak tanya pasal homework dia. hampeh btol!!!! mak sapa la tu...

pastu dia cakap apa tau...."mama bukannya pandai nak ajar ain buat homework ni..teacher jer yang pandai." wah!!!! tercabar aku...aku suh dia buka buku...siapkan dalam kete jugak. sekali buka..alahai bahasa melayu jer...

so..dalam kete tadi aku jadi cikgu bahasa melayu ler. dasat jugak budak sekarang ni..kecik2 dah belajar kata nama, kata sifat, kata kerja, ayat tanya...dan bla222 lagi la. aku pun dah ingat2 lupa. harap2 bila dia naik darjah satu nanti...takder masalah sangat la untuk dia blaja.

kesian aku tengok....terhoyong hayang menulis dalam kete...tulisan pun senget benget. nak buat camner...nasib baik kelajuan aku drive ala2 ayu cenggitu...sempat la dia siapkan 2 homework...ada lagi 3 soklan aku suh dia siapkan kat kelas sebelum teacher masuk.

p/s : moral of the story...pastikan homework222 anak anda siap sebelum ajak dia pegi berpoya22..

2 comments:

  1. tu lah, kite pown lau weekdays kite x bwk gurl kuor, nanti dia x sempat wat hmwork :)

    ReplyDelete
  2. selalu nyer hari sabtu malam ahad..baru sibuk nak tanya pasal homework. kalo hari sabtu tu..teringat nak jalan2 jer. hehehe

    ReplyDelete

Jom Mengomen...

Berpindah Blog

Assalamualaikum... Blog ini telah berpindah ke: wonderfulprimroselife.blogspot.com . blog baru...hidup baru..harapan baru Insyaa All...